Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 004 - S01E04 - Gravedancing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (26 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (4 głosów [17.39%] - Zobacz)

Procent z głosów: 17.39%

3. 8 (8 głosów [34.78%] - Zobacz)

Procent z głosów: 34.78%

4. 7 (6 głosów [26.09%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.09%

5. 6 (4 głosów [17.39%] - Zobacz)

Procent z głosów: 17.39%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (1 głosów [4.35%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.35%

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.11.2009 - |17:22|

Odcinek 4 - "Gravedancing"

Użytkownik biku1 edytował ten post 13.02.2010 - |13:36|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 20.02.2010 - |20:11|

Całkiem przyjemny odcinek, trochę akcji, trochę dramatu i suspensu. Capricańska wersja Jimmiego Kimmela(z nim mi się najbardziej kojarzy) bardzo fajnie zrobiona. Myślałem, że Zoe zagra więcej w tym odcinku, niestety tylko potańczyła sobie trochę. Trzeba poczekać do następnych epizodów, żeby zobaczyć jak się potoczy akcja z wywożeniem cyborga na Gemenon. Coś myślę, że ten co się opiekował cyborgiem będzie w to zamieszany.
  • 0

#3 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 23.02.2010 - |07:42|

Jak dla mnie - po serialu na razie niczego więcej się nie spodziewałem - wszystko pomaleńku idzie "do przodu".
Dla krytyków technologii z lamusa (taśma VHS itp.), w trakcie "wizyty" glin u Grayston'a mamy aparaty fotograficzne z archaicznym fleszem i jeśli dobrze widziałem to nawet kamera 8 mm się pokazała. Do tego wózki z "Kuby" - to wszystko ma jednak jakiś klimat i wogóle nie przeszkadza - przynajmniej mi.
  • 0

#4 Ragnus

Ragnus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 23.02.2010 - |08:10|

S04 - jest lepiej, co nie znaczy niestety dobrze. Ten odcinek to zlepek kilku wyśmienitych i klimatycznych scen + sporo nudnych dłużyzn.

Na plus:
+ edukacja Billego przez babcię
+ rozmowa braci o Amandzie
+ scena humorystyczna z dancing cylon
Mniejszy plus
+ talkshow

Na minus
- większość reszty
  • 0

#5 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.02.2010 - |01:24|

+ scena humorystyczna z dancing cylon

Ja tego nie odberałem jako scenę humorystyczną a jako rozwijanie wątku "miłości" tego speca od Centurionów do właśnie tego Centuriona ze świadomością czyli Zoe. Coś czuje, że on pozna jej sekret i w którym odcinku się spotkają w VR albo będzie pomagał jej uciec na Gememon i coś złego się stanie i będzie umierał i scenka w stylu, chciałbym chodź raz zobaczyć jak naprawdę wyglądasz, będzie scenka w VR i umrze.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 24.02.2010 - |01:25|

• 0

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.02.2010 - |06:04|

No, no Zetnktel jaki z ciebie romantyk. ;) :lol:
Wszystkie te niby znane nam przedmioty coraz bardziej tworzą fajny klimacik, byle tylko tak jak pisałem wcześniej nie pokazywali nam loga firmy.
Z dotychczasowych odcinków najbardziej do gustu przypadł mi Sam Adama, taka konkretna postać z jajami.
Poza tym widać, że Lacy zaczyna się coraz bardziej rozkręcać i angażować a w tle wciąż przewija się Siostra Clarice Willow.
Aż jej się oczka zaświeciły jak usłyszała w tym talk-show jak Daniel powiedział, że stworzył sobie V-Zoe aby z nią rozmawiać.
Ciekawe kiedy zacznie się kręcić wokół Daniela?
Swoistego kolorytu dodaje babcia Adama ;) i te jej opowieści/żarciki o kościach niemowląt czy wybiciu i szantażowaniu wrogów.
Co było jeszcze fajne to to, że wspomniano dodatkowo o innych Koloniach a nie tylko o Tauronie czy Gemenonie.
Z czego powoli wyłania nam się obraz choć znany z BSG, z czego "słynie" która planeta.
I wciąż czekam aż Cylon-Zoe uda się w podróż, zobaczymy jak to będzie wyglądać i co z tego wyniknie.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#7 niQuaone

niQuaone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.02.2010 - |00:47|

Obejrzałam przed chwilą 3 odcinki jednym ciągiem ( tak najlepiej, od dziś się to skończy...) i co mogę o nich powiedzieć... Moim głównym problemem podczas oglądania Pilota był fakt, iż nie mogłam uwierzyć w realność świata przedstawionego. Po tych 3 odcinkach uwierzyłam. Caprica była dla mnie fantastyką - po tych 3 odcinkach powoli przestaje nią być. I o to z pewnością chodziło pomysłodawcom. To jest nasz świat i nasze reguły w nieco innej otoczce. Za to - olbrzymi plus.

Plus także za to, iż rodzice pozostali rodzicami a dziecko dzieckiem. Pilot nie dał mi tego odczuć dlatego przyjęłam go jak przyjęłam. Tu zostały zagrane prawdziwe uczucia.
Dałam 8 bo mnie nie porwało i nie wcisnęło w fotel ;) I czekam na dalsze odcinki!!!!
  • 0

#8 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.02.2010 - |12:01|

Bardzo dobry odcinek. Zaskoczyła mnie mściwa babcia. :)
Ma minus wyjście ze szkoły z materiałami wybuchowymi w plecaku. Policja robi nalot na placówkę, rozcina kłódki w szafkach (swoją drogą nie mam pojęcia po co), a nie blokuje możliwości ucieczki? Trochę to było słabo zorganizowane.

Serial na razie nie przynudza, a miałem co do tego wątpliwości jak usłyszałem jaką formę ma mieć Caprica. Wiadomo coś na temat oglądalności?
  • 0

#9 valis

valis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoIwanowice

Napisano 25.02.2010 - |20:48|

widzę że tu powiewa jakimś mega optymizmem "daje 8/10" czy też "dużo sie działo".
jak dla mnie to powiewa coraz bardziej nudą ... nie jest dobrze jak w połowie odcinka człowiek patrzy się na zegarek. osobiście mam nadzieję że od przyszłego odcinka coś się "ruszy" bo inaczej odstawiam serial do lamusa.
  • 0
BSG, BLADE RUNNER, TAJEMNICA SYRIUSZA
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic

#10 Ragnus

Ragnus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 26.02.2010 - |11:44|

Hmm, w sumie nikt nie poruszył jeszcze kwestii skąd Clarice wiedziała o nalocie. Ma wtyczkę w Policji? Czy po prostu tak musiało być i nigdy nie dowiemy się co ją podkusiło by ostrzec ucznia.
  • 0

#11 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.02.2010 - |13:34|

Mnie zawiodło, że dziadek Adama jednak taki miękki i zrezygnował z wyrównania z Greystone'ami.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#12 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.02.2010 - |17:12|

Hmm, w sumie nikt nie poruszył jeszcze kwestii skąd Clarice wiedziała o nalocie. Ma wtyczkę w Policji? Czy po prostu tak musiało być i nigdy nie dowiemy się co ją podkusiło by ostrzec ucznia.

Zobacz od 3 minuty 30 sekundy- nie przypadkowo się zderzyła z gościem, więc "wtyka" jest:P

Użytkownik Kiz edytował ten post 26.02.2010 - |17:12|

• 0

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.02.2010 - |15:49|

No już wcześniej przecież odebrała ten telefon, gdzie pewnie już dowiedziała się że ktoś ma dla niej ważną informację. Faktycznie ciekawego od kogo ten przeciek.

Co do samego serialu, jednak moim zdaniem momentami trochę przynudzają. Ale być może chcą pokazać wiele szczegółów, które potem będą ważne, zobaczymy. Na razie jednak oglądalność leci mocno w dół.

Ocena: 6/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 15.03.2010 - |12:34|

7/10

Miły spokojny odcinek rozwijający znane wątki.

Motyw wtyki w policji lub sądach przyszłościowy, Babcia - debeściara:), młody Adama szukający pracy - intrygujące, wirujący seks he he z Zoe zabawny do łez:), improwizacja rodzinki G. w studiu świetne dialogi i puenta - uwolnienie licencji holonetu. I porównanie z uwolnieniem używek na Caprice i wpływem tego na ekonomię i społeczeństwo dość postępowe nawet jak na tę kolonię. Niedoszła mokra robota wujaszka też pokazana koncertowo. Swoją drogą te niezdecydowane postępowanie komandorzego tatuśka musi być dla reszty jego ziomków niezmiernie trudne do zniesienia - ciekawe dlaczego ma taki nietauroński charakter.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych