Użytkownik biku1 edytował ten post 13.02.2010 - |13:36|
Odcinek 004 - S01E04 - Gravedancing
Napisano 20.11.2009 - |17:22|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 20.02.2010 - |20:11|
Napisano 23.02.2010 - |07:42|
Dla krytyków technologii z lamusa (taśma VHS itp.), w trakcie "wizyty" glin u Grayston'a mamy aparaty fotograficzne z archaicznym fleszem i jeśli dobrze widziałem to nawet kamera 8 mm się pokazała. Do tego wózki z "Kuby" - to wszystko ma jednak jakiś klimat i wogóle nie przeszkadza - przynajmniej mi.
Napisano 23.02.2010 - |08:10|
Na plus:
+ edukacja Billego przez babcię
+ rozmowa braci o Amandzie
+ scena humorystyczna z dancing cylon
Mniejszy plus
+ talkshow
Na minus
- większość reszty
Napisano 24.02.2010 - |01:24|
+ scena humorystyczna z dancing cylon
Ja tego nie odberałem jako scenę humorystyczną a jako rozwijanie wątku "miłości" tego speca od Centurionów do właśnie tego Centuriona ze świadomością czyli Zoe. Coś czuje, że on pozna jej sekret i w którym odcinku się spotkają w VR albo będzie pomagał jej uciec na Gememon i coś złego się stanie i będzie umierał i scenka w stylu, chciałbym chodź raz zobaczyć jak naprawdę wyglądasz, będzie scenka w VR i umrze.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 24.02.2010 - |01:25|
Napisano 24.02.2010 - |06:04|
Wszystkie te niby znane nam przedmioty coraz bardziej tworzą fajny klimacik, byle tylko tak jak pisałem wcześniej nie pokazywali nam loga firmy.
Z dotychczasowych odcinków najbardziej do gustu przypadł mi Sam Adama, taka konkretna postać z jajami.
Poza tym widać, że Lacy zaczyna się coraz bardziej rozkręcać i angażować a w tle wciąż przewija się Siostra Clarice Willow.
Aż jej się oczka zaświeciły jak usłyszała w tym talk-show jak Daniel powiedział, że stworzył sobie V-Zoe aby z nią rozmawiać.
Ciekawe kiedy zacznie się kręcić wokół Daniela?
Swoistego kolorytu dodaje babcia Adama
Co było jeszcze fajne to to, że wspomniano dodatkowo o innych Koloniach a nie tylko o Tauronie czy Gemenonie.
Z czego powoli wyłania nam się obraz choć znany z BSG, z czego "słynie" która planeta.
I wciąż czekam aż Cylon-Zoe uda się w podróż, zobaczymy jak to będzie wyglądać i co z tego wyniknie.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 25.02.2010 - |00:47|
Plus także za to, iż rodzice pozostali rodzicami a dziecko dzieckiem. Pilot nie dał mi tego odczuć dlatego przyjęłam go jak przyjęłam. Tu zostały zagrane prawdziwe uczucia.
Dałam 8 bo mnie nie porwało i nie wcisnęło w fotel
Napisano 25.02.2010 - |12:01|
Ma minus wyjście ze szkoły z materiałami wybuchowymi w plecaku. Policja robi nalot na placówkę, rozcina kłódki w szafkach (swoją drogą nie mam pojęcia po co), a nie blokuje możliwości ucieczki? Trochę to było słabo zorganizowane.
Serial na razie nie przynudza, a miałem co do tego wątpliwości jak usłyszałem jaką formę ma mieć Caprica. Wiadomo coś na temat oglądalności?
Napisano 25.02.2010 - |20:48|
jak dla mnie to powiewa coraz bardziej nudą ... nie jest dobrze jak w połowie odcinka człowiek patrzy się na zegarek. osobiście mam nadzieję że od przyszłego odcinka coś się "ruszy" bo inaczej odstawiam serial do lamusa.
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic
Napisano 26.02.2010 - |11:44|
Napisano 26.02.2010 - |13:34|
Napisano 26.02.2010 - |17:12|
Hmm, w sumie nikt nie poruszył jeszcze kwestii skąd Clarice wiedziała o nalocie. Ma wtyczkę w Policji? Czy po prostu tak musiało być i nigdy nie dowiemy się co ją podkusiło by ostrzec ucznia.
Zobacz od 3 minuty 30 sekundy- nie przypadkowo się zderzyła z gościem, więc "wtyka" jest:P
Użytkownik Kiz edytował ten post 26.02.2010 - |17:12|
Napisano 27.02.2010 - |15:49|
Co do samego serialu, jednak moim zdaniem momentami trochę przynudzają. Ale być może chcą pokazać wiele szczegółów, które potem będą ważne, zobaczymy. Na razie jednak oglądalność leci mocno w dół.
Ocena: 6/10.
Napisano 15.03.2010 - |12:34|
Miły spokojny odcinek rozwijający znane wątki.
Motyw wtyki w policji lub sądach przyszłościowy, Babcia - debeściara:), młody Adama szukający pracy - intrygujące, wirujący seks he he z Zoe zabawny do łez:), improwizacja rodzinki G. w studiu świetne dialogi i puenta - uwolnienie licencji holonetu. I porównanie z uwolnieniem używek na Caprice i wpływem tego na ekonomię i społeczeństwo dość postępowe nawet jak na tę kolonię. Niedoszła mokra robota wujaszka też pokazana koncertowo. Swoją drogą te niezdecydowane postępowanie komandorzego tatuśka musi być dla reszty jego ziomków niezmiernie trudne do zniesienia - ciekawe dlaczego ma taki nietauroński charakter.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »