Odcinek 070 - 04x11 Thanksgiving
Napisano 13.11.2009 - |14:50|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 24.11.2009 - |17:09|
Uwaga na Spoilery w tekście.
Sylar w końcu wrócił na swoje miejsce. Wprawdzie wciąż toczy boje ze świadomością Nathana ale całkiem nieźle sobie poczyna. Pojawiły się małe niedorzeczności. Kiedy już wiedzieli, że Sylar jest w swoim ciele Peter mógł wziąść od niego moc dzięki, której mógł się mu przeciwstawić a tak o mały włos gdyby Nathan nie odzyskał kontroli Sylar 'pokroiłby ciasto'
Zachowanie mamy Petrelli na granicy dobrego smaku. Nathan i Peter naciskają ja żeby wyjawiła prawdę a ona ich szantażuje że strzeli focha i sobie pójdzie jak nie usiądą przy stole do obiadu. Żal.
Hiro jakoś nie denerwuje ostatnio, chciaż po końcówce można by stwierdzić, że znowu zacznie. W obozie Samuela pojawiają się wątpliwości dzięki czemu może zobaczymy trochę akcji. No i w końcu wiemy co tak naprawdę stało się z jego bratem chociaż odpowiedź wcale nie zaskakuje.
Święta u Bennetów. Czymś trzeba wypełnić resztę odcinka. To takie słodkie przerywać akcję i wsłuchiwać się jak Claire chce rzucić szkołę. Chociaż nie powiem że nowy boyfriend mamy Bennet wywołuje uśmiech na twarzy. Zwłaszcza kiedy podnieca się swoim pieskiem a wszyscy patrzą na siebie z wymowną miną WTF
Napisano 24.11.2009 - |19:13|
Najdziwniejsze że Hiro ratuje ten odcinek, przynajmniej jak na swoje niewielkie możliwości.
Napisano 24.11.2009 - |21:47|
Jak dobrze pamiętam to w poprzednim odcinku Peter wziął jego moce i razem polecieli.Pojawiły się małe niedorzeczności. Kiedy już wiedzieli, że Sylar jest w swoim ciele Peter mógł wziąść od niego moc dzięki, której mógł się mu przeciwstawić a tak o mały włos gdyby Nathan nie odzyskał kontroli Sylar 'pokroiłby ciasto'
Hiro mówi na końcu, że musi uratować Watsona, pamięta ktoś kto to był, bo ja nie bardzo.
Napisano 24.11.2009 - |21:51|
Napisano 24.11.2009 - |22:35|
Napisano 24.11.2009 - |22:51|
Nie, po prostu został wymazany. To pewnie moc taka sam jak Haitańczyka. Mnie natomiast ciekawi jedno, skoro juz wiemy jaką moc ma ta laska co w tm cyrku mieszka, to czy to jakos dział na odegłość, bo z poprzednich odcinków by tak wynikało.Bardzo przeciętny odcinek, prawie zasnąłem. Ciekawi mnie tylko sytuacja Hiro, jego umysł cofnął sie w czasie?
Napisano 25.11.2009 - |16:59|
Ciekawi mnie jak Peter "wybiera" sobie moce u Sylara i dlaczego nie może zabrać mu wszystkich, bądź jego głównej - intuicji. Może by wtedy zrozumiał jak zdobywać inne moce (i je zatrzymywać). Mamuśka Petrelli była żałosna w tym odcinku. Kolacja Bennetów - ten Doug był zabawny, reszta słabawo. Hiro na szczęście uratował również odcinek. 10
Napisano 25.11.2009 - |17:47|
Czy Hiro nie mógłby się cofnąć w czasie i zapobiec porwaniu Charlie przez Samuela?To chyba proste.
Dla mnie jedno jest niezrozumiałe? Jakim cudem duch czy umysł Nathana powstrzymał wszechmocnego Sylara?!
Przecież Sylar wygrywał walke z masterem umysłów Parkmanem, więc jak mógł przegrać ze słabiutkim Nathanem?!
Napisano 25.11.2009 - |21:13|
Peter nie mógł przejąć mocy Sylara, ponieważ przy stole był niego unieruchomiony( tak jak matka). Pani Petrelli zachowuje się tak żałośnie, ponieważ ma problemy z psychiką, ale było oczywiste od drugiego sezonu. Gdy Peter i Nathan byli na pustkowiu, to Peter chciał przejąć moc latania, żeby móc wrócić, wiedział tylko o tej mocy i w danej chwili tylko ta konkretna była mu potrzebna.
Czy Hiro nie mógłby się cofnąć w czasie i zapobiec porwaniu Charlie przez Samuela?To chyba proste.
Dla mnie jedno jest niezrozumiałe? Jakim cudem duch czy umysł Nathana powstrzymał wszechmocnego Sylara?!
Przecież Sylar wygrywał walke z masterem umysłów Parkmanem, więc jak mógł przegrać ze słabiutkim Nathanem?!
Wiem że to głupie, prosze się nie śmiać ale podobno miłość jest najpotęzniejszym uczuciem ;] przez to właśnie chwilowo pokonał Sylara ;p
Napisano 25.11.2009 - |23:13|
Napisano 26.11.2009 - |01:09|
Napisano 26.11.2009 - |19:00|
Pewnie dojdzie do tego, że Peter wskrzesza Nathana.
Nie dojdzie ;] Jest już potwierdzone przecież że Nathan ostatecznie ginie ;] Poza tym Peter już dawno tej mocy nie ma , a osoba od której mógłby ją przejąć już nie żyje ;];p;p
Doradzam oglądanie wszystkich odcinków a nie co drugi ^^
Napisano 27.11.2009 - |17:24|
Ogólnie odcinek składał się z 3 imprez:
Kolacja Bennetów:
Nic tu ciekawego się nie działo może poza Claire, która nacięła sobie rękę i Doug, aż zemdlał.
Kolacja w cyrku:
Tu już było kilka istotnych kwestii Samuel zdemaskowany przez dziewczynę i kolesia "szybkibil", Hiro walczący o swoje, ratuje szybkiego i sprzeciwia się Samuelowi ten chyba próbował mu wymazać pamięć ale coś się stało nie jestem pewny
Kolacja Petrellich:
SYLAR is BACK !!! chciałoby się wykrzyczeć, ale Nathan się nie daje będzie walczył. Teraz Peter ruszy na pościg Sylarowi/Nathanowi próbując wszystko naprawić zrobi się ciekawie mam nadzieje.
Niemal każdy wątek teraz jest dobry akcja ruszyła do przodu wiele się wyjaśniło, ale kilka też pytać zostało, co zrobi teraz Matt nie sądzę aby wrócił do domu żony i dziecka tylko też będzie się starał naprawić błąd jaki zrobił.
Mohinder podejrzewam także wróci w najważniejszym momencie choćby po to, aby pomóc odszukać Samuela, ponieważ umie zbudować kompas który go doprowadzi do cyrku.
Napisano 28.11.2009 - |12:40|
Jestem ciekaw co by było gdyby Peter chwycił dwóch ludzi z mocami w tym samym czasie i pobrał od nich ich zdolności, jak myślicie co by wtedy się stało?
Jestem niezadowolony z powodu Ando. Jego moc to "doładowanie" dla innych herosów, a jednak nikt jescze nie wpadł na to, aby doładował on Petera, który pewnie mógł by przejąć pare mocy naraz...
Sylar ma wiele mocy... Nathan w jego ciele ma zdolności Gabriela, ale jakim cudem potrafi latać? Nie pamiętam, aby Sylar przejął moc Nathana lub kogokolwiek z lataniem... (A nie wydaje mi się, że Parkam jest na tyle silny aby telepatią dać umiejętność lewitacji...)
Użytkownik matveg edytował ten post 28.11.2009 - |12:44|
Napisano 28.11.2009 - |21:03|
Bardzo proste - Nathan miał moc latania, wiec rozumial jak ona dziala, gdy Parkman wtopil w ciało Sylara świadomość Nathana, Sylar zyskal te mocSylar ma wiele mocy... Nathan w jego ciele ma zdolności Gabriela, ale jakim cudem potrafi latać? Nie pamiętam, aby Sylar przejął moc Nathana lub kogokolwiek z lataniem... (A nie wydaje mi się, że Parkam jest na tyle silny aby telepatią dać umiejętność lewitacji...)
juz bylo powiedziane w serialu, ze kazdy czlowiek bylby zdolny do posiadania kazdej mocy - widac to na Sylarze czy Peterze, a nawet jesli nie bylo powiedziane, to mozna sie domyslic
Napisano 29.11.2009 - |20:05|
Jak dla mnie 5/10 i to naciągane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych