Odcinek 043 - S04E07 - Slack Tide
Napisano 04.11.2009 - |09:19|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 09.11.2009 - |19:01|
Jak zwykle tylko jeden wątek przeszkadza. Nie chce mi się już nawet o nim pisać. Trinity czuje głód? Chyba tak. Jego zachowanie dziwne. Jak słusznie Harry zauważył potrafi mordować ludiz, ale Bambi dla niego za słodki? A trumienka dla kogo?
Quinn faktycznie zamienia się w drugiego Doaksa. Węszenie Debry co do ramansu Harry'ego będzie pewnie na razie wstrzymane. Zabiera się za to powoli za Trójkowego.
Jendka co najważniejsze w tym odcinku - Dexter podejmuje kolejne próby bycia dobrym mężem i ojcem, nieźle mu to wychodzi, ale przy okazji... zabija niewinnego(?) człowieka.
Napisano 09.11.2009 - |20:52|
Quinn jednak zostanie nowym Doakesem, co mu źle wróży, bo ludzie, którzy wchodzą Dexterowi w drogę mają tendencję do znikania. BTW on śledził Dexa czy podejrzanego?
Scena z Bambim do mnie nie trafiła. Taka jakaś "na zawołanie" i grubymi nićmi przyszyta. Węszę twista, że to jednak nie Arthur zastrzelił Lundy'ego.
Napisano 10.11.2009 - |00:05|
Trinity czuje głód? Chyba tak. Jego zachowanie dziwne. Jak słusznie Harry zauważył potrafi mordować ludiz, ale Bambi dla niego za słodki? A trumienka dla kogo?
Możliwe że Dexter i Trinity są podobni, nie potrafią zabić niewinnej osoby, Trinity nie potrafił zabić Bambiego(fakt, nie osoba, ale za to niewinna), a Dex załamał się gdy się dowiedział że Farrow jest niewinny. O tej trumnie to sam się zastanawiam. Może Trinity szykuję ją dla siebie(?), wtedy by nieźle Dexowi pomieszał plany
Napisano 10.11.2009 - |01:33|
Bardzo ciekawy motyw z pomyłką Dextera, ciekawe jak sobie z tym poradzi.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 10.11.2009 - |13:04|
naśladuje (moze to złe słowo: bardziej uczy sie od Niego, chce go bardziej poznać jak jemu sie udaje zabijac tak ze rodzina sie nie skapnela ze mieszkaja z Seryjnym Killerem) Trójkowego i nie może wyjść z podziwu że mu sie to udało,
ale Trinity ma swoje lata i pewnie budował tą więź dobrych pare
lat.
Troche Dexter (Kyle) za czesto łazi za Arthurem, skąd on ma na to
czas (praca-dom-budowa). Zeby ten nie nabrał zbytnio podejrzen.
Co do zabicia Fotografa to też mi sie to dziwne wydało bo Dexter
nie miał za dużo dowodów kto zabił (paznokieć i krew to jeszcze za
mało), o fakcie ze to jakiś asystent to nie pomyślałem ale nie wiem
czy nie rozwiążą tego że Fotograf mu kazał się pozbyć ich i Dexter
odczuje ulge Też ciekawe jak rozwiązą znikniecie słynnego
fotografa, przeciez ma znajomych z klubu itp.
Quinn jednak zostanie nowym Doakesem, co mu źle wróży, bo ludzie,
którzy wchodzą Dexterowi w drogę mają tendencję do znikania
- Hmm pewnie tak, ale Doaks nie zginoł z rąk Dexa, w imie kodeksu
nie zabijał niewinnych osob a taka był Doaks. Przynosił mu jedzenie
itp. I tu znow skad Dex mial tyle czasu zeby przyjechac na tą wyspe
motorowka czy samochodem by dokarmic biednego Doaksa
Quinn nie zmienia koszuli
I co to za klub jak wpuszczaja kazdego kto powie ze zna Farrowa
(patrz na ekskluzywne ubranie Dextera: termoaktywna stara brazowa
koszulka do zabijania ludzi).
Moze Quinnowi chodzi ze jak znajdzie cos na Dextera to beda kwita i
Dexter nie bedzie go musial szantazowac odnosnie tej ukradzionej
kasy, tylko zdziwi sie jak odkryje jego mrocznego pasazera i zmieni
sie w kanapke owinieta folią.
Trumna pewnie bedzie jakims elementem na kolejna budowe, wydaje sie
nie być za duza, chyba ze to tylko zludzenie i w srodku jej jest
wiecej miejsca .
Dexter bardzo przywiazany jest do klimatyzacji LG (Lifes Good),
gdyż identyczna zamontował w swojej szopie i myslalem ze wyjał ja z
kawalerki.
Smieszne teksty:
"Wiec tak, dwoch seryjnych zabojcow jedzie na wycieczke ...
Dlaczego mam wrazenie, ze dowcip konczy sie tak, ze wraca tylko jeden."
"Jajogłowy mnie ojebał"
Widzieliście a jednak w dlugiej wypowiedzi mozna nie wspomniec o nudnym (zapchaj dziure) watku Pani Porucznik i Detektywa
Użytkownik kkk86 edytował ten post 10.11.2009 - |13:11|
Napisano 10.11.2009 - |14:25|
#8 Gość_Lowrey23_*
Napisano 10.11.2009 - |14:46|
Epizod dobry. Po tym odcinku nasunęło mi się kilka pytań, czy aby na pewno Trinity był głównym daniem finałowego odcinka ? Odnoszę się też tutaj do trailera kolejnego odcinka
Quinn, uważam, że jednak daleko mu do nowego Doakesa, ponieważ chciał mieć haczyk w postaci skoku w bok u Dexa, po tym jak dowiedział się, że nasz kochany psychopatyczny morderca ma drugą altankę do podlewania nowych kwiatków. Jedyną szansą dla Quinna jest zgłoszenie zaginięcia Farrow'a przez jego znajomych i być może skojarzy pewne fakty, jak np: Przesłuchanie znajomych Farrow'a między innymi w jakich klubach/klubie spędzał czas i gdzie ostatnio był widziany , ubiór Dexa. Dziwne nie ? ale wszystko bierze się pod uwagę. Quinn, Doakesem nie będzie, będzie taką szczęśliwą czujką, której trafi się złote jajo.
Co do zabójstwa Lundiego jeszcze, to dla mnie przynajmniej było jasne, że to nie Arthur go sprzątnął, to było by zbyt przejrzyste i łatwe dla widza. Natomiast kilka osób pisało, że tą osobą może być Anton, możliwe, choć ja bym się tu skłaniał ku zwykłemu napadowi/rabunkowi.
Dex, w trailerze
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 10.11.2009 - |14:53|
Napisano 10.11.2009 - |20:36|
Co do Trinity to wg mnie on ma "w sobie" kilka osobowości, ma schizofrenię. Normalnie jest przykładnym mężem, działeczem społecznym itd. A jak włącza mu się druga osobowość to staje się bezwzględnym mordercą. To że na drodze nie potrafi dobić jelenia można by tłumaczyć właśnie tym, że osobowość mordercy się nie ujawniła. Ja bym go jeszcze nie skreślał, bo to, że Dexterowi wydaje się, że ma wszystko pod kontrolą wcale nie znaczy że tak jest.
Na dodatek Debra pokazuje, że zauważa więcej niż inni i jest urodzonym detektywem, więc może się okazać, że Dexter będzie tak naprawdę musiał się obawiać najbliższych.
Napisano 21.12.2009 - |19:28|
Może być ciekawie gdy ich obserwacje się zgrają.
Dalej nie rozumiem wątku romansowego p. porucznik i Angela. Jak dla mnie to całkiem zbyteczne fragmenty
ale jako przerywnik do akcji wokółdexterowej może być.
No i najważniejsze Dexter "trafił" niewinnego. Zdaje się, że trafia mu się to co najmniej raz na sezon.
Natomiast gra jaką prowadzi wokół Trójkowego prowadzi do nikąd. Niby udaje mus ie dzięki temu polepszyć stosunki z żoną ale oby nie doprowadził do gorszych skutków.
Jak do tej pory nigdy nie udawało mu się zapanować do końca nad osobami z którymi próbował się zaprzyjaźnić.
I w sumie mimo jak najlepszych chęci zawsze doprowadzał do złego.
Odcinek dobry ale mam taką jakąś niepewność w głębi duszy...
Użytkownik psjodko edytował ten post 21.12.2009 - |19:31|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 31.07.2011 - |16:41|
Z dobrych to coraz większy obłęd Dexa, z każdym odcinkiem widać, że pogłębia się swojej obsesji mordowania, morderstwa stają się mniejszym rytuałem, są już bardziej brutalne i szybkie - pojawiają się błędy, możę być ciekawie w przyszłych odcinkach, co kombinuje Trinity? - 8/10
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych