Pytanie stawiane w tym temacie jest proste: czy podoba się Wam nowa formuła serialu? Jak wiadomo serial Universe poszedł w kierunku poważniejszych niż wcześniej produkcji (pomijamy fakt, czy ten poziom zostanie utrzymany na razie). Wielu fanów jest strasznie rozgorycznonych tym faktem. Szczęśliwie istnieje dosyć spora część zadowolnych ze zmian.
Pierwsze tematy o nowych odcinkach to była istna eksplozja niemal żądań anulowania serialu i zaklinania rzeczywistośći by stanęła w czarnych kolorach. Urojone nieraz porównania wytykające że jakieś nawiązanie do czegoś jest jakimś wielkim skandalem.
Pewne jest to że temat przewinie się jeszcze w dyskusjach o odcinkach. Tymczasem ciekawi swoista próba sił tych obozów. Jaka jest skala osób którzy bardzo tęsknią za swoistym cukierkowatym stylem w który poprowadził nas Atlantis.
Osobiście byłem obrońcą zarówno stylu SG-1 i Atlantis. Nieraz broniłem przed dwoma chyba sztandarowymi zarzutami - cukierkowatości, magicznych rozwiązań, wieśniakami i zarzutami że odcinek to zapchajdziura. Uważam jednak że nowa formuła który mam nadzieje SGU utrzyma jest dobrą drogą.
http://josephmallozz...vid-from-water/
I cytując Malloziego:
STOP MAKING IDIOT COMMENTS
Szczerze gdybym w pierwszym temacie ich tyle nie widział nie wiem czy bym się tak wbił w próbę obrony serialu.
I tu nie chodzi o zaprzestanie słów krytyki... takie słowa tylko napędzają dyskusję i sprawiają wrażenie że jednak serial jest popularny. Jednak dla własnego dobra i wizerunku jak już krytykujecie róbcie to z sensem.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2009 - |18:20|