Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 179 - S09E05 - Roulette

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (4 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [12.50%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (1 głosów [12.50%])

9. 2 (1 głosów [12.50%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.10.2009 - |16:37|

A tym razem historia być może ;) przebiegnie tak :

Oliver zostaje odurzony i porwany prze tajemniczą kobietę o imieniu Victoria alias Roulette, która informuje go, że został wmieszany w tajemniczą rozgrywkę/grę w której stawką jest życie. Po tym jak Victoria ginie Oliver zostaje aresztowany przez policję i zwraca się do Chloe po pomoc.
W tym samym czasie Lois beszta Clarka za to, że nie powiedział jej o samobójczych ciągotach Olivera.

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.10.2009 - |04:12|

5/10

Z początku odcinek przypominał film Piła. Cały odcinek poświęcony Olivierowi, zakończony powrotem Green Arrow. Ani zły, ani dobry. Jak w poprzednim odcinku popchnęli związek Clark Louis do przodu, tak w tym cofnęli, taki już urok Smallville.
  • 0

#3 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 24.10.2009 - |13:23|

Cały odcinek to kopia filmu Game z tym że tu w roli głównej Oliver - zrobiony na tyle dobrze na ile to możliwe żeby wątek całego filmu upchnąć w 40 min. Swiergolenie Lois z Olim jest co najmniej dziwne ale taki już urok Smallville.

Sprawa Kendorian w końcu ruszyła z miejsca i nadzieje że wkrótce nabierze tempa.

Kurcze takie wątki powinny być rozbite na 2-3 odcinki - za bardzo skondensowane to wszystko jest, ale nie jest źle dobrze się ten odcinek oglądało.
  • 0

#4 Idanow

Idanow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 24.10.2009 - |20:52|

Damn, chyba jeden z najgłupszych odcinków Smallville w historii, a ten sezon już miał paru mocnych kandydatów do tego tytułu. Czy tam nikt z nikim nie rozmawia? :blink: Jedna szczera rozmowa uratowałaby widzów przed męczeniem się z tą nieudolną kalką motywów z "Gry". Jedyne co nie obrażało inteligencji widza, to była minuta czy dwie poświęcone odkryciu Kandorian na Ziemi. Mogliby upychać sensowne wątki na początku odcinka, żeby człowiek wiedział co omijać. <_<
  • 0
I wake up in the morning and piss excellence.

#5 Pavlus

Pavlus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.10.2009 - |21:03|

Odcinek niezły ale parę zgrzytów było o których potem
Dobrze że w końcu Oliver wrócił na dobre tory, po poprzednim odcinku widać było że już bardziej stoczyć się nie mógł, więc dobrze że twórcy nie próbowali tego dalej ciągnąć. Jednak moim zdaniem "gra" mogłaby być trochę dłuższa, a uwolnić się powinien na końcu. Muszę przyznać że byłem zaskoczony jak okazało się że to Chloe wszystko ukartowała :) miałem co prawda nadzieje że za wszystkim stoi Lex który jednak żyje ale i tak było nieźle.
co do tych zgrzytów
1. Może mnie coś ominęło ale skąd Lois u Clarka w domu?? do tego z ciuchami co świadczy że tam mieszka, bo nie wydaje mi się żeby w poprzednich odcinkach coś o tym było.
2. Nie kapuje też czemu Oliver po scenie z budką telefoniczną od razu udał się do kasyna, zamiast nie wiem wrócić do domu po choćby po buty i broń B)
Za zgrzyt traktuje też scenę w wieży na końcu odcinka, bo rozumiem że Chloe posługuje się najnowszą technologią ale hologram??? mapa świata na ekranach plazmowych też wyglądałaby fajnie. Brakowało mi też zdjęć znaków wypalonych w ziemi a szczególnie znaku rodzinnego Clarka.
Wiem że wygląda jakbym się czepiał ale trochę mi te rzeczy nie pasują bo odcinek nawet ujdzie.

Daję 7/10 bo na duży plus zasługuje końcowa scena na dachu :)
  • 0

#6 Józek

Józek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.10.2009 - |10:08|

Dawno nie widziałem juz tak beznadziejnego odcinka, w widziałem wszystkie. Ten kto pisał scenariusz musiał być bardziej "nawalony" niz Oliver. Totalnie bez sensu i wiekszego ładu i składu. Tyle dobrze, że cały "upadek" Green Arrow mamy już chyba za sobą.

2/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych