Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 068 - 04x09 Shadowboxing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (24 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (1 głosów [4.76%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.76%

2. 9 (7 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (5 głosów [23.81%] - Zobacz)

Procent z głosów: 23.81%

4. 7 (3 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

5. Głosowano 6 (2 głosów [9.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.52%

6. 5 (2 głosów [9.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.52%

7. Głosowano 4 (1 głosów [4.76%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.76%

8. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 13.10.2009 - |10:59|

Shadowboxing

::. GRUPA TARDIS .::

#2 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 10.11.2009 - |10:06|

Pare dobrych momentów, niestety postać Haitańczyka wyraźnie została zniszczona. W pierwszej serii wydawał sie być kimś, a teraz to cień tej postaci.
część Syler-parker zrobiona świetnie i to właściwie jedyne plusy odcinka. Na minus dam niemal pewne spotkanie sylaro-Parkera z uzdrawiającymi dłońmi.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#3 kierownikk

kierownikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 10.11.2009 - |15:17|

Jedyna rzecz ktora mnie na prawde zastanawia, to... od kiedy Sylar ma moc latania? Bo z tego co pamietam do tej pory nie potrafil latac, a zabijajac Nathana nie otwieral mu przeciez czaszki. No chyba ze to zadzialalo jakos inaczej.

A i Peter wyleczy ParkmanoSylara w nastepnym odcinku.

Użytkownik kierownikk edytował ten post 10.11.2009 - |15:20|

• 0

#4 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 10.11.2009 - |17:25|

Nie pomyślałem o tym.
Ale da sie to wyjaśnić. Moc polega na tym że ciało wie jak coś zrobić. W tym wypadku razem z transferem pamięci i osobowości przeszła też ta wiedza. To stworzyłoby jedno dodatkowe pytanie, czy Parker też tak może? Wyciągnąć z kogoś wiedzę o mocy i dać ją komuś innemu?

Oczywiście zostaje też opcja że to był spory bug scenariusza.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#5 yakuza

yakuza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 10.11.2009 - |19:22|

Żaden bug. Sylar nauczył się przejmować zdolności innych poprzez zrozumienie jak działają ich emocje i jak to się przekłada na manifestację mocy. W ten sposób przejął m.in. elektryczność Elle i zdolności zmiennokształtnego kolesia. Sylar bardzo dużo czasu poświęcił też na analizę osobowości Nathana, badał jego przeszłość za pomocą psychometrii itp. i ostatecznie nauczył się dzięki temu latać w finale sezonu trzeciego.

Użytkownik yakuza edytował ten post 10.11.2009 - |19:23|

• 0

#6 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.11.2009 - |20:57|

@kierownikk może napisz jeszcze jak się sezon skończy.

Nie było rewelacji w tym odcinku. Narobili apetytu na powrót Mohindera i tyle go zobaczyliśmy. Wątek Claire taki sobie. Kto by pomyślał że chodziło o zemstę młodej a nie intrygi Samuela.

Ciekawi mnie dlaczego Peter nie wyleczył jeszcze pani widzącej dźwięki. Momentami wygląda jakby głupio jej było poprosić a Peter jakoś się też nie kwapi.

Syalr-Matt trzyma poziom ale mam nadzieję na szybki powrót do normalności. Ten wątek zaczyna być mocno wyeksploatowany.
  • 0
don't try

#7 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 10.11.2009 - |22:16|

Odcinek jak odcinek. Trochę się wyjaśniło jeśli chodzi o Beccę. Świetne sceny z Sylarem i Parkmanem. Mam tylko nadzieję, że Matt wyjdzie cało z tego (nie zginie). Ciało Sylara znów się stało Natem. Ciekawe na jak długo... Peter trochę z tą mocą zachowuje się jakby chciał, a nie mógł. Jak już wspomnieliście - spokojnie mógłby spróbować wyleczyć koleżankę z pracy... 7/10
  • 0

#8 Mati_90

Mati_90

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 13.11.2009 - |00:58|

Zapewne Peter wyleczy ParkmanoSylara i wtedy to Parkman będzie człowiekiem a Sylara będzie siedział u Parkmana w bani
  • 0

#9 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 13.11.2009 - |13:13|

Odcinek bardzo dobry 9/10

+ Sceny Matta i Sylara genialne, tworzą świetny duet, Parkman się poświęcił ale jak wszyscy pewnie podejrzewają nie zginie a trafi do Petera. W następnych odcinkach wszystko powinno wrócić do normy Peter Nathan Sylar i Matt wreszcie się spotkają ciekawe jak się sytuacja rozwiąże.

+ Schemat z niewidzialną myślałem że chodzi o Claire a tu myk zemsta na ojcu nie spodziewałem się tego.

+ Samuel jak zawsze swoją gadką potrafi każdemu namieszać i ten jego akcent i styl mówienia, świetnie ta rola pasuje do niego.

+ Powrót Haitańczyka co prawda niezbyt spektakularny, ale zawsze to coś, pozytywna postać dobrze że o nim nie zapomniano.

Dlaczego Pete nie wyleczył Emmy cały odcinek na to czekałem i się nie doczekałem
  • 0

#10 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 14.11.2009 - |09:20|

Dlaczego Pete nie wyleczył Emmy cały odcinek na to czekałem i się nie doczekałem

Ponieważ aktorka nie szłyszy i nie chcą jej przeciązać w graniu czegoś co pewnie chciałaby, żeby zdarzyło sie w rzeczywistosci? :P

Dla mnie plusem jest tez brak Mohindera, jego głupich decyzji pomagania zawsze tym złym, zakochiwania sie w najgorszej postaci w serii i jego głupich narracji, które można by zastąpic jednym zdaniem: "Czemu nie mogę się zamknać?" :)
  • 0

#11 Dormada

Dormada

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 14.11.2009 - |11:20|

Syalr-Matt trzyma poziom ale mam nadzieję na szybki powrót do normalności. Ten wątek zaczyna być mocno wyeksploatowany.

Ten watek to jedyny ktory trzyma wysoki poziom w tym sezonie. Nie rozumiem dlaczego chcesz go zakonczyc.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych