Odcinek 065 - 04x06 Tabula Rasa
Napisano 09.10.2009 - |06:21|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 20.10.2009 - |10:45|
Napisano 20.10.2009 - |15:54|
Napisano 20.10.2009 - |16:10|
Hiro ... no cóż zawodzi jak zwykle. Mógł poczekać aż go Peter uleczy i dopiero urządzać sobie podróże w czasie, wyszło na to że Peter i Noah niepotrzebnie się dla niego narażali, no ale z drugiej strony racjonalne i logiczne myślenie nie byłoby w jego typie.
Napisano 20.10.2009 - |17:21|
Napisano 20.10.2009 - |17:29|
Jak już znaleźli healera wystarczyło 'skoczyć' do szpitala po Hiro, a nie bawić się w przejmowanie mocy.
Poza tym Peter mógł przy okazji skoczyć w czasie i zabrać swoją oryginalną moc
Ciekawe czy Emma odzyska słuch.
Napisano 20.10.2009 - |18:58|
Napisano 20.10.2009 - |19:22|
Ciekawe czy Emma odzyska słuch.
nie widze przeszkód aby peter ją "hilnął" teraz
Napisano 20.10.2009 - |21:52|
Mam wszystkie odcinki Sailor Moon na VHS-ach, nie widzę zależności między sieczką w głowie a Sailor Moon... Ale wracając do Heroes...wychował się w japonii. oni tam mają (...) poduszki w kształcie sailor moon. to nie tajemnica że mają sieczke w głowie.
Hmm, no właśnie, jak zginęła Charlie? Na tą swoją chorobę, czy ją Sylar killnął, bo nie pamiętam? Hiro mógł jednak czekać na Petera, w końcu z jego zdolnością nie trzeba się spieszyć gdziekolwiek. Nieco mniej irytujący jak zawsze.
Ten koleś z dredami z cyrku to chyba przeciwieństwo Haitańczyka. Tylko po co mu te lustra? ;D Garbiel/Sylar/Nathan - fajnie pociągnęli ten wątek, aczkolwiek brakuje mi wiadomości, co z Sylarem w głowie Matta. Nadal nie wiem, na co im ten kompas.
Peter z nową zdolnością miał szansę wrócić do przyszłości i uratować tamtą Szkotkę, pamiętacie ją? ;D Dobrze, że chociaż teraz może głuchą wyleczyć. Strasznie mi się podoba jej postać.
Bennet, Claire, healer - tylko to mi się nie widziało. Ale ogólnie odcinek dobrze mi się oglądało. Ocena 8/10
Napisano 20.10.2009 - |22:40|
1. Charlie zmarła na swoją chorobę. Hiro po prostu w pewnym momencie skoczył z powrotem do przyszłości i ją zostawił dlatego ma wyrzuty sumienia.1.Hmm, no właśnie, jak zginęła Charlie? Na tą swoją chorobę, czy ją Sylar killnął, bo nie pamiętam? Hiro mógł jednak czekać na Petera, w końcu z jego zdolnością nie trzeba się spieszyć gdziekolwiek. Nieco mniej irytujący jak zawsze.
2.Peter z nową zdolnością miał szansę wrócić do przyszłości i uratować tamtą Szkotkę, pamiętacie ją? ;D Dobrze, że chociaż teraz może głuchą wyleczyć. Strasznie mi się podoba jej postać.
2. Do tego by nie doszło. Przyszłość, do której trafili przestała istnieć i Peter znalazłby się w nowej wersji przyszłości, w której szkotki by raczej nie znalazł.
Napisano 21.10.2009 - |10:05|
Ciekawe czy Sylar uda sie Cyrkowcom stworzyc "dobrego" Sylara - raczej watpliwe ...
Niezla by to byla rzeź jakby Sylar dorwal sie do wszystkich mieszkancow cyrku ... Tyle kroliczkow w jednej klatce hehe
Nie wie czy zauwazyliscie - ale jak Hiro zamrozil czas podczas swojego przedstawinia - przescieradlo ktore zawislo w czasie porusza sie - ktos chyba przesunal dekoracje
Napisano 21.10.2009 - |12:45|
Edit : Będzie szkoła, będzie Sylar heroes 4 rozkręca się nieźle
Promo : Heroes 4x07 promo "Strange Attractors"
Użytkownik Ekwador edytował ten post 21.10.2009 - |12:49|
#13 Gość_Aslan1984_*
Napisano 21.10.2009 - |23:17|
1. Charlie zmarła na swoją chorobę. Hiro po prostu w pewnym momencie skoczył z powrotem do przyszłości i ją zostawił dlatego ma wyrzuty sumienia.
1.Hmm, no właśnie, jak zginęła Charlie? Na tą swoją chorobę, czy ją Sylar killnął, bo nie pamiętam?
Charlie została zamordowana przez Sylara
Napisano 22.10.2009 - |12:53|
Napisano 22.10.2009 - |20:50|
może mieć/cofnąć się w czasie/zabijać dotykiem wszystko i na tym polega jego moc i zawsze ryzykuje tak jak w tym odcinku, bo gdyby mógł mieć dwie moce to jedną na 80% byłaby claire-owa uleczalność-na potrzeby odcinka scenarzyści i Noah mogą wymyślić "dawacza" mocy lub jakiegoś superextra heroesa, ale nie o to w tym chodzi
dlatego mamy spojrzeć na herosy nie z konspektu ich samych mocy, ale jak je używają w normalym w życiu i bardziej-(rzynajmniej ja-patrze na to jak sobie radzą w normalnym życiu z mocami niż jak je używają(choć fanem efektów specjalnych jestem)
dla mnie coś się trzęsie i żeby z powodu niskiej oglądalności nie zniosło serialu z anteny...
Użytkownik pawlaka160 edytował ten post 22.10.2009 - |20:52|
#16 Gość_Aslan1984_*
Napisano 22.10.2009 - |22:23|
Tak Aslan ale Hiro już próbował to odkręcić o ile pamiętam. efektem tego właśnie była jej śmierć spowodowana chorobą.
To może jeszcze raz obejrzyj ten odcinek. Hiro cofnął się w czasie i nic nie zdziałał: Charlie zostala zamordowana przez Sylara.
Albo chociaz dokładniej obejrzyj jeszcze raz odcinek "Tabula Rasa", gdzie została pokazana scena ze śmiercią Charlie w gabinecie luster.
Napisano 22.10.2009 - |22:37|
Watek z Sylarem tez fajny (chociaz nie uleczenia Nathana dalej nie moge pojac) i jestem bardzo ciekawy jak to sie rozwinie bo "rodzina" jak dla mnie wyglada jakby sie zbroila na wojne. Wojne ktora sama rozpocznie.
I jeszcze jedna sprawa ktora pokazuje totalna glupote scenarzystow Herosow. Peater zamiast zatrzymac czas i pozbawic dzieciaka broni wolal wpakowac mu sie pod lufe.
Oczywiscie musial zadzialac schemat... umierajacy ---> przemiana dzieciaka. Zenujace, ze jeszcze wykorzystuje sie takie zagrania.
Napisano 25.10.2009 - |13:38|
+ Nareszcie więcej mocy i akcji.
+ Peter wykorzystujące moce które posiada z rozwagą i rozsądkiem czemu tego nie robił gdy miał więcej mocy...
+ Sylar powrócił, ale nie do końca czekam tylko na to jak w końcu wykończy nożownika i zacznie polować na innych.
+ Hiro i Emma fajne sceny mieli razem rozmowa o mocach, przedstawienie w stołówce. Peter powinien wyleczyć jej słuch, ale może to spowoduje utratę mocy przez Emme.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych