Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubione postacie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena postaci w SG-U (101 użytkowników oddało głos)

Ulubiona postać

1. NICHOLAS RUSH - (Robert Carlyle) (50 głosów [51.55%])

Procent z głosów: 51.55%

2. Głosowano EVERETT YOUNG - (Louis Ferreira) (11 głosów [11.34%])

Procent z głosów: 11.34%

3. MATTHEW SCOTT - (Brian J. Smith) (3 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

4. TAMARA JOHANSEN - (Alaina Huffman) (5 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

5. ELI WALLACE - (David Blue) (14 głosów [14.43%])

Procent z głosów: 14.43%

6. CHLOE ARMSTRONG - (Elyse Levesque) (4 głosów [4.12%])

Procent z głosów: 4.12%

7. RONALD GREER - (Jamil Walker Smith) (5 głosów [5.15%])

8. CAMILLE WRAY - (Ming-Na) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. DAVID TELFORD - (Lou Diamond Phillips) (2 głosów [2.06%])

Procent z głosów: 2.06%

10. inna osoba której tu nie wymieniono (3 głosów [3.09%])

Procent z głosów: 3.09%

Nielubiana postać

1. NICHOLAS RUSH - (Robert Carlyle) (2 głosów [2.06%])

Procent z głosów: 2.06%

2. EVERETT YOUNG - (Louis Ferreira) (5 głosów [5.15%])

3. Głosowano MATTHEW SCOTT - (Brian J. Smith) (10 głosów [10.31%])

Procent z głosów: 10.31%

4. TAMARA JOHANSEN - (Alaina Huffman) (1 głosów [1.03%])

Procent z głosów: 1.03%

5. ELI WALLACE - (David Blue) (4 głosów [4.12%])

Procent z głosów: 4.12%

6. CHLOE ARMSTRONG - (Elyse Levesque) (28 głosów [28.87%])

Procent z głosów: 28.87%

7. RONALD GREER - (Jamil Walker Smith) (10 głosów [10.31%])

8. CAMILLE WRAY - (Ming-Na) (12 głosów [12.37%])

Procent z głosów: 12.37%

9. DAVID TELFORD - (Lou Diamond Phillips) (15 głosów [15.46%])

Procent z głosów: 15.46%

10. inna osoba której tu nie wymieniono (10 głosów [10.31%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.10.2009 - |07:31|

Dołączona grafika

Jakie macie swoje ulubione postacie w serialu SGU? Wiem, że dopiero był pilotowy odcinek ale można już powoli wyróżniać niektórych bohaterów.

Mi najbardziej przypadły go gustu dwie postacie:
Pierwsza postać to Dr. Rush (w porządku postać i bardzo tajemnicza - aktor odgrywający jego rolę też przyczynia aby ta postać się wyróżniała w tle w sensie pozytywnym oczywiście)

Druga postać to oczywiście Chloe Armstrong - bardzo sympatyczna i słodka dziewczyna oraz zarazem ładniutka :). Od razu przypadła mi go gustu jak Wallace z nią rozmawiał na stołówce. Jeśli ktoś ją też polubił to polecam obejrzeć dokumentalny film Stargate Universe S01.Access All Areas - w którym zobaczymy wywiady z aktorami. Aktorka grająca rolę Chloe pokazała niezwykle okazale i jeszcze ją bardziej polubiłem :).

Pozostałe postacie też są ok Eli Wallace, Young i Greek. Muszę więcej odcinków obejrzeć i dopiero wtedy będę mógł o reszcie bohaterów powiedzieć.

Oczywiście O`Neill nie doliczam bo to raczej nie ma sensu z wiadomych przyczyn i mam nadzieję, że będzie częściej występował.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.10.2009 - |13:31|
przeróbki związane z dodaniem ankiety i obrazka

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#2 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 08.10.2009 - |08:34|

Puki co Eli i ten porucznik niezła jest też ta córeczka senatora - ale coś mi się zdaje że nie pożyje długo.

Ale po jednym odcinku to nie za bardzo ma sens się zastanwiać co z tego wyniknie - i kogo się lubi.
  • 0

#3 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.10.2009 - |10:56|

Ta córka senatora czyli Chloe będzie jedną z głównych bohaterów coś jak Carter dla SG-1 ;)
  • 0

#4 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 08.10.2009 - |12:16|

Witam

Mnie intrygował doktorek. Taki jest nieodgadniony. Widać, że wyprzedza wszystkich swoją dedukcją ale się z tym nie sprzedaje. Ma to dla siebie (bo będzie takim trochę negatywnym bohaterem ?, rządza władzy itp), albo ma cechy pradawnych? i z pospólstwem nie musi dyskutować, bo to go mierzi.

Zaskakująca była dla mnie scena w pilocie jak doktor rozmawia z córką zmarłego senatora.
Zagrana jest tak dobrze, że w summie nie wiem czy doktor jest szczery czy daje pokaz PR dla gawiedzi w sali. Doktor jest w swej wypowiedzi bezwzględnie logiczny i bezemocjonalny. Prawie jak Spock, gdy tłumaczy dziewczynie, że wybór senatora (poświęcenie się dla załogi) nie był jego wyborem. PRowsko kuca w rozmowie. Nawet dodał, że cała ta sytuacja, że są na Przeznaczeniu też jest zewnętrzna. Tak to było zagrane, że można uwierzyć, że doktor wierzy w to, że podczes ewakuacji z Ikara:
1. Nie wolno było łączyć się z Ziemią (groźba transferu wybuchu rozpadającej się planety przez wrota)
2. Wybór adresu z dodatkowym szewronem był bardziej logiczny od innego (normalnego adresu), ponieważ z racji rozpadu planety i wyjątkowości wrót w bazie Ikar, jest to jedyna szansa realizacji projektu plus w razie transferu energii unicestwi się jakies nie znane nikomu miejsce. (Stąd nie jest jego winą, że nie mogą wrócić z Przeznaczenia, bo to nie było do logicznego przewidzenia, że wywieje ich z 50 galaktyk dalej).

Im bardziej się nad tym zastanawiam tym bardziej jestem skłonny porównywać charakter dr Rusha nie do Baltara ale do Spocka. Ale to wyjdzie w praniu. Podoba mi się jego pewność siebie. Jak coś jest niemożliwe to takie jest, a nie jak w SGA wpinka usb, laptopik albo tablecik, plus geniusz, i po problemie. Taka cecha bohatera, że odpuszcza jak jest przekonany że się nie da, dodaje innym postaciom skrzydeł i będą się mogli wykazywać genialnymi rozwiązaniami.

Co do postaci, które na razie nie zachwycają (po pilocie), to wszystkie kobiety oprócz córki senatora. Jednak nie miały się jak wykazać, bo sytuacja była typowa na adrenalinę a nie estrogen ;)

Pozdrawiam
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.10.2009 - |13:40|

To może i ja się wypowiem. Odcinek mnie zaskoczył. Spodziewałem się czegoś gorszego a to mi się nawet podobało, ale... Schematyczność :D. Scott to nowy Sheppard, Young to Summer (ale tym razem przeżył), Eli to skrzyżowanie Daniela (cywil) z McKayem, Greer to Ford a Rush... no dobra jego nie było w Atlantis on to Baltar. Scena "schowkowa" to jak z 100 odcinka SG... Ale generalnie serial ma potencjał i mi się podoba. Miejmy nadzieje, że to będzie powrót do starych SG-1 (powiem tak w sposób dzwny... wrócą do starego poziomu trudności :P).

Rush - Baltar? Ciekawa koncepcja. Chyba jednak nie. Baltar w duzje mierze byl bierny i dal sie niesc biegowi wydarzen. Rush to "szczwany lis"
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#6 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 08.10.2009 - |14:00|

To może i ja się wypowiem. Odcinek mnie zaskoczył. Spodziewałem się czegoś gorszego a to mi się nawet podobało, ale... Schematyczność :D. Scott to nowy Sheppard, Young to Summer (ale tym razem przeżył), Eli to skrzyżowanie Daniela (cywil) z McKayem, Greer to Ford a Rush... no dobra jego nie było w Atlantis on to Baltar. Scena "schowkowa" to jak z 100 odcinka SG... Ale generalnie serial ma potencjał i mi się podoba. Miejmy nadzieje, że to będzie powrót do starych SG-1 (powiem tak w sposób dzwny... wrócą do starego poziomu trudności :P).

Rush - Baltar? Ciekawa koncepcja. Chyba jednak nie. Baltar w duzje mierze byl bierny i dal sie niesc biegowi wydarzen. Rush to "szczwany lis"

A może Rushowi blisko do Spocka. W tych 2 odcinkach jest nieprawdopodobnie logiczny i zimny. Z emocjami ma wewnętrzny problem i zamyka ten problem w sobie. Rush jest jak na razie:
logiczny do bólu: decyzja o nieotwieraniu wrót na Ziemię, analiza listy rannych dla znalezienia mniej wartościowej jednostki do samobójstwa ze sluzą
zimnym draniem: w rozmowie z córką senatora, kiedy jej przypomina, ze to nie on (w jego logice) jest przyczyną całej sytuacji, sytuacja zostala wymuszona i wynika z logicznego postępowania
za bardzo samodzielny: podobnie jak Spock wyprzedza innych w analizie sytacji i działa bez polecenia (informuje statek o problemie, nawiązuje kontakt z Ziemią)

Na szczęście jest cały protokół różnic Rusha i Spocka ale po tych odcinkach, wydaje mi się że szczwany lis to nie wyczerpuje potencjału tej postaci, a czy będzie miał jak baltar ciągoty do władzy to zobaczymy.

Ta postać mi sie narazie najbardizej podoba bo nie jest taka jednoznaczna i tak na prosto skalkowana.

Ale zobaczymy:)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#7 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.10.2009 - |14:06|

Moim zdaniem jest torchę za wcześnie żeby wybierać kogo się lubi a kogo nie. Ale po pierwszym wrażeniu odnośnie Rush'a można mieć mieszane uczucia. Z jednej strony to człowiek niezastąpiony w swoim fachu, z drugiej jest jednak tak owładnięty chęcią realizacji swoich zamierzeń że dojdzie do nich nawet po trupach. Pierwsze takie odczucie miałem na samym początku kiedy po przejściu przez wrota nie panikował jak reszta tylko stanął na schodach i z zadowoleniem obserwował swoje dokonanie.
  • 1
don't try

#8 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 08.10.2009 - |14:17|

Zdecydowanie Płk Everett Young, Płk Telford, Eli i Greer. Ale zobaczymy jak będzie z tym dalej, bo narazie po pierwszym epie zbyt wiele powiedzieć nie można.
  • 0

#9 Radiatus

Radiatus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.10.2009 - |14:40|

Zdecydowanie Płk Everett Young, Płk Telford, Eli i Greer.

Dokładnie te same postacie po pierwszym odcinku wybieram. Za ich stoickość, naturalność i sensowność.
  • 1

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.10.2009 - |14:55|

Napiszę jeszcze coś o negatywach. Jakoś sierżant Greek mnie nie przekonuje. Rozumiem że chcieli z niego zrobić trochę bezczelnego gościa po ktorym wszystkiego bedzie się można spodziewać ale wydaje mi się że wyszedł im człowiek niezrównoważony który nie powinien trzymać broni w ręku.
  • 0
don't try

#11 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.10.2009 - |16:22|

Jakoś sierżant Greek mnie nie przekonuje..... wyszedł im człowiek niezrównoważony który nie powinien trzymać broni w ręku.

I pomyśleć, że na początku miał się nazywać Ron "Psycho" Stasiak. ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.10.2009 - |17:22|

Napiszę jeszcze coś o negatywach. Jakoś sierżant Greek mnie nie przekonuje. Rozumiem że chcieli z niego zrobić trochę bezczelnego gościa po ktorym wszystkiego bedzie się można spodziewać ale wydaje mi się że wyszedł im człowiek niezrównoważony który nie powinien trzymać broni w ręku.

A ja myslalem, ze chcieli zrobic nizzrownowaznego goscia który nie powinien trzymać broni w ręku i na dodatek im to wyszlo.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#13 bob_czarny

bob_czarny

Mega Organizator

• Użytkownik
  • 230 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.10.2009 - |18:09|

Zdecydowanie Płk Everett Young, Płk Telford, Eli i Greer. Ale zobaczymy jak będzie z tym dalej, bo narazie po pierwszym epie zbyt wiele powiedzieć nie można.

zgadzam się z Lowrey23 trzeba poczekać aż się określą te postaci jak na razie każdy coś ukrywa, jak to było widać w przerywnikach o bohaterach
  • 1
Dołączona grafika

#14 Radiatus

Radiatus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.10.2009 - |20:51|

Witam!!!

Postacie w SGU są w sumie nowością jeżeli chodzi o serię SG. Czy da się umieścić w tym temacie ankietę na ulubioną postać SGU z możliwością cotygodniowego głosowania??
  • 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.10.2009 - |20:59|

Pewnie, że się da dorobić ankietę. Bo słusznie zauważyłeś ,że by się przydała.
Za czas jakiś ją dorobię.

edit: no i dołożyłem ankietę więc jak ktoś ma ochotę może już głosować.

UWAGA , ankieta jest jednokrotnego wyboru i nie ma możliwości cofnięcia głosu.
:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.10.2009 - |21:25|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#16 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 08.10.2009 - |21:21|

Ja nie mogę z niej ankiety zrobić? coś nie widzę opcji.
  • 0

#17 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 08.10.2009 - |21:37|

Tak jak pisałem za wcześnie na ocene, ale, że ankieta się pojawiła, to pozwoliłem sobie juz teraz zagłosować.

Ulubiona postać:

EVERETT YOUNG - (Louis Ferreira)

Nielubiana postać:

MATTHEW SCOTT - (Brian J. Smith)
  • 0

#18 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.10.2009 - |11:02|

Cholercia no ja muszę wybrać ulubioną pomiędzy Rush a Chloe - dlatego zobaczę kolejne odcinki i wtedy :)
  • 0

#19 karoll

karoll

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoWrocław/Częstochowa

Napisano 10.10.2009 - |02:02|

i tu się zgadzam. co do tego typa jestem na nie. może zginie pod koniec pierwszego sezonu albo coś...
na razie nie ma tu dla mnie ulubionej postaci. może jak się trochę rozwiną i zapałam do kogoś sympatia to się tym podzielę.
  • 0
"MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
wcale nie mam problemu z alkoholem. to alkohol ma problem ze mną.

#20 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 11.10.2009 - |20:29|

rush - najlepszy
bo lubię inteligentne postacie, które dużo kombinują :)

chloe -- najgorsza
nie wiem czemu, ale niesamowicie mnie denerwuje. ostatnim razem w stargate miałam tak z dr weir. i co? haaaaaa, yz dead ;P!
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych