Odcinek 089 - S05E07 - The Curious Case of Dean Winchester
Napisano 29.09.2009 - |20:37|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 30.10.2009 - |11:26|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 30.10.2009 - |18:41|
Jak dla mnie ciekawy był Patrick, dobrze się oglądało odcinek. Apokalipsa pewnie niedługo wróci przed November sweeps.
Napisano 30.10.2009 - |21:12|
R.I.P. StarGate
TauriCon still alive
Napisano 31.10.2009 - |18:00|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 31.10.2009 - |20:39|
Bardzo podobała mi się postać Patricka, nie był typowym bad guy'em którego zabijają pod koniec odcinka. Gra fair, proponuje grę czystą o jasnych zasadach, owszem kusi ale nikogo nie zmusza do gry. Co prawda kara za oszustwa ale kto mu się dziwi. Widać też że potrafi być jak najbardziej ludzki bo np. umyślnie przegrał i zakończył grę ze staruszkiem by ten mógł być na uroczystości wnuczki. Pozwolił też przegrać ukochanej która miała już dosyć długowieczności.
Humor odcinka jak zwykle świetny, wszelkie aluzje genialne.
Brakowało mi trochę Cassa ale osobiście ciężko mi byłoby go umiejscowić w tym odcinku. Miałem też trochę nadzieję że Patrick jest jakoś powiązany z apokalipsą ale nie jestem rozczarowany .
Napisano 31.10.2009 - |22:53|
Nie wiem tylko czemu odcinek, który mi się w sumie podobał (ode mnie 8/10), musiał czekać aż 1,5 doby na obejrzenie, i to wcale nie przez brak czasu. To chyba przesyt SN Niech zakończą z klasą na pięciu sezonach.
Napisano 01.11.2009 - |08:55|
To chyba przesyt SN Niech zakończą z klasą na pięciu sezonach.
BLUŹNIERSTWO !!!
Supernatural jak żaden serial rozkręca się z sezonu na sezon. Scenarzyści serwują nam kolejne odcinki na znakomitym poziomie nie klepiąc tego samego jak inni.
Jeśli aktorzy i twórcy serialu się świetnie bawią nie widzę powodu dlaczego widzowie mieli by się tej przyjemności pozbawiać.
W zalewie totalnego chłamu dużych stacji bo nie ukrywam że wszystko praktycznie nadaje się tam na śmietnik o takie perełki jak Supernatural się modlić a nie próbować ukatrupić.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 01.11.2009 - |10:37|
Na razie jest 5 sezon, przemyślana fabuła i super odcinki. Załóżmy, że powstanie 6. I co dalej? Co może być większego niż apokalipsa? Jaki motyw przewodni w nowym sezonie? Zaserwują nam "Supernatural 20 lat później"? Czy może cerowanie świata po apokalipsie? A może wrócą całkowicie do korzeni i znowu będą polować na drobne potwory? Albo zrobią parodię Supernatural?
Jeśli dadzą radę utrzymać poziom w kolejnym sezonie to super, ale jakoś wątpię. Może nie powinnam wątpić, bo już nieraz się obronili i udowodnili, że potrafią robić dobry, inteligentny serial, a jednak brakuje mi optymizmu.
Wychodzi na to, że te dłuższe przerwy między odcinkami wcale nie są takie złe. Wybijają z oglądania, ale z drugiej strony dają odpocząć i zatęsknić.
A co do zalewu chłamu - no racja. Tylko że jak nie ma czego oglądać, to się nie ogląda. Zawsze można poszukać innego zajęcia. Masz jakiś dolny limit seriali do obejrzenia? To nie jest złośliwe pytanie.
Napisano 01.11.2009 - |13:01|
Lubię ludzi na TAK, którzy doceniają coś dobrego zwłaszcza że nie ma tego za wiele.
Co do Supernatural to jak każdy musi się skończyć ale ja nie widzę po temu przesłanek w przeciwieństwie do np Smallvile, Heroes, Prison Break.
Formuła jest luźna i można to jeszcze pociągnąć, choćby Apokalipsa trwała 2 sezony. Wierze w scenarzystów bo jak na razie nie zawodzą.
Ogląda się to co jest i z tylko z tym można porównywać. Nie można obrażać się na cały świat w tym wypadku stacje i wytwórnie bo główny nurt jest nędzny na poziomie kolejnych adaptacji komiksów. Całą sytuację ratują kablówki i nadrabianie zaległości.
Zresztą to samo zrobiły konsole na rynku gier, byle bardziej kolorowo i głupiej.
Inne zajęcia też mam a jednym z nich jest obrona Supernatural przed uśmierceniem
Użytkownik Quendi edytował ten post 01.11.2009 - |13:02|
Napisano 01.11.2009 - |14:11|
Niech sobie nawet będzie ten sezon 6. Jeśli będzie dobry, to też będę bronić SN przed uśmierceniem Rok-dwa temu życzyłam SN wielu sezonów, potem mi przeszło.
Podtrzymuję zdanie o kończeniu z klasą. Wolę żałować, że skończył się super serial, niż patrzeć jak powoli się stacza (typu właśnie Heroes czy Prison Break). Dlatego napisałam o max 5 sezonach SN.
Napisano 01.11.2009 - |16:39|
Btw. To jest ostatni sezon ? ile ten sezon będzie liczył odcinków?
Napisano 02.11.2009 - |09:49|
@pulsar chyba jeszcze nie wiadomo czy to ostatni sezon. a odcinków pewnie bedzie tyle co zazwyczaj kolo 20.
Napisano 03.11.2009 - |14:54|
Załóżmy, że powstanie 6. I co dalej? Co może być większego niż apokalipsa? Jaki motyw przewodni w nowym sezonie?
No nie, nie musi być ktoś potężniejszy od Lucyfera. Wystarczy, że będzie abrdziej upierdliwy. To, że jeśli chłopaki pokonają szatana i powstrzymają Apokalipsę, nie oznacza jeszcze, że z tego powodu dostaną milion punktów doświadczenia, awansują od razu pięć leveli w górę i każdy niższy od Lucka diabełek na samo spojrzenie będzie kulił ogon ze strachu. Zwykły demon, ale przebiegły - również może napsuć krwi.
Ale - jeśli scenarzyści chcą zakończyć SN na piątym poziomi - jestem z nimi. Klasę trzeba miec.
Napisano 17.08.2010 - |14:55|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych