Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 063 - 04x04 Acceptance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (22 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [4.76%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.76%

3. 8 (3 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

4. 7 (5 głosów [23.81%] - Zobacz)

Procent z głosów: 23.81%

5. 6 (4 głosów [19.05%] - Zobacz)

Procent z głosów: 19.05%

6. 5 (6 głosów [28.57%] - Zobacz)

Procent z głosów: 28.57%

7. 4 (1 głosów [4.76%] - Zobacz)

8. 3 (1 głosów [4.76%] - Zobacz)

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.09.2009 - |19:39|

04x04 Acceptance

::. GRUPA TARDIS .::

#2 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 06.10.2009 - |09:25|

5/10; i to tylko za ostatnio scenę; mam nadzieję, że Sylar wróci już na dobre i rozrusza sprawę; poza tym nuda; postacie ewoluują, ale to za mało by zrobić dobry odcinek; Hiro, wcześniej mi obojętny, teraz zaczyna mi naprawdę działać na nerwy;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 06.10.2009 - |18:08|

pomysł na Hiro skończył sie w pierwszym sezonie. Zbyt silna postać a i podróże w czasie to zbyt skomplikowana kwestia dla scenarzystów.
Bo jak to jest że zawsze wracał do momentu przed telefonem, nie powinno być w tedy conajmniej dwóch Hiro?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#4 pawlaka160

pawlaka160

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 06.10.2009 - |19:54|

dla mnie tylko ostatnia scena z sylarem była jakkolwiek przekonująca
  • 0

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2009 - |19:59|

Ło matko, odcinek słabszy niż poprzedni. :/ Poza kilkoma sekundami (sic!) zakończenia, nic nie nadaje się na wyróżnienie. Zapychacz jak diabli, szkoda że nie mogli puścić wygrzebującego się Sylara na początku odcinka. :/ Nadal brak Suresha. Nadal brak głównego wątku, wokół kręciłby się ten rozdział (sezon). Samael bawiący się atramentem to trochę za mało (tym bardziej, że i tak nie wiadomo o co chodzi).

Hiro jest umierający, a skąd się wziął ten Hiro z przyszłości w pierwszym sezonie/rozdziale? Chyba, że to zostało anulowane, po uratowaniu cheerleaderki. W takim razie Hiro do odstrzału. :D Bo poza umieraniem nic nie wnosi do serialu, nie posuwa wątku do przodu, którego nawet jeszcze nie poznaliśmy. ;D

Ocena: 3/10, za 3 sekundy Sylara. ;)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 kierownikk

kierownikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 06.10.2009 - |20:08|

Generalnie odcinek dosc nudnawy. Szkoda mi Hiro ale jak juz ktos wczesniej pisal producentom chyba skonczyl sie na niego pomysl. Mysle jednak ze predzej czy pozniej wydarzy sie cos powazniejszego z udzialem Hiro. No i ostatnia scena ktora dala mi nadzieje ze w koncu zacznie sie cos dziac. Teraz pytanie: Czy Sylar pozostanie Sylarem tylko z wygladu czy Sylar wrocil na dobre? Jezeli wrocil na dobre to co z Parkmanem? Mogliby troszke bardziej rozwijac watki i dac troszke wiecej konkretow a nie zapychac nas bzdurami typu Clair i Noah.
  • 0

#7 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.10.2009 - |20:52|

Heroes jedzie po bandzie ostatnimi odcinkami. Starałem się podchodzić do tego na luzie w końcu każda historia musi mieć wprowadzenie ale to wprowadzenie trwa stanowczo za długo. Ktoś napisał że scenarzyści nie mają pomysłu na Hiro. Ja tu narazie przestaję widzieć pomysł na ten sezon. Pod całością pewnie kryje się całkiem niezła historia, która kiedyś się rozwinie ale droga do tego jest zbyt gęsto usłana dłużyznami. Szkoda. Nawet bym się przejął zakończeniem w nadziei że coś się zacznie ale o ile pamiętam każdy odcinek daje taką nadzieję na koniec z czego później nic nie ma. Nie zdziwię się jeżeli Nathan/Sylar wróci do swojej formy, czyli Nathana i będzie się tylko ekscytował że się uleczył. Do prawdziwego siebie raczej nie wróci bo jego świadomość siedzi w Parkmanie.
  • 0
don't try

#8 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 06.10.2009 - |21:36|

Nie ma wiele co pisać poza tym co zostało napisane... Coraz nudniejsze odcinki no niestety. Twarz Sylara na końcu jedyny plus odcinka i jako takie intrygujące wydarzenie. Reszta się ślimaczy tragicznie. Boję się tylko żeby heroes 4 nie było na poziomie prison break 4 :F
  • 0

#9 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.10.2009 - |21:58|

Buahaha. Właśnie zaliczyłem podłogę oglądając zwiastun kolejnego odcinka. Widać że scenarzyści inwestują w wątek Claire :D

Oglądanie na własne ryzyko ;)

• 0
don't try

#10 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 06.10.2009 - |22:25|

Ja tam mam dość Sylara. Kilka razy już jego czas się skończył, a oni go ciągle przywracają, że robi się to serial o nim. Zdecydowanie widzę większy potencjał w Nathanie z mocami Sylara, niż Sylara jako Sylara.
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#11 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.10.2009 - |01:00|

Mam cierpliwość... lubie ten serial... bardzo!!!
...ale...
czemu stracił całą swoją tajemniczość, akcję, cokolwiek... Niby pokazują przemiany psychiczne bohaterów - super, ważny temat, ale co poza tym? Nic. Jak kiedyś to oglądałem to czułem, że żyję... teraz ciągnie się jak srajtaśma. Jeśli coś się nie zmieni w dalszych odcinkach w formie prowadzenia akcji to niestety będę musiał zdeklasyfikować herosów w moim rankingu, bo byli dla mnie czymś niezwykłym i zjawiskowym a teraz to po prostu kolejny serial który oglądam bez jakiegoś większego przekonania. Nie przekreślam ale odpowiedzilnych za obecny stan rzeczy powiesiłbym za jaja...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#12 kierownikk

kierownikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 07.10.2009 - |08:38|

Dla mnie serial zszedl na psy jakis czas temu kiedy Peter stracil swoje moce i moc posiadania wielu mocy i uczenia sie ciagle nowych. Byl to wtedy jedyny heros ktory mogl stawic czola Saylarowy, tylko wtedy Peter zachowywal sie jak ciotka. Jakis czas temu bardzo liczylem na to ze dojdzie do poteznego starcia miedzy nimi. Jednak nigdy nie doszlo. No i tak samo jak ktos mowil o Hiro z przyszlosci, tak samo gdzie jest potezny twardziel Peter z blizna z przyszlosci. Scenarzysci juz dawno pogobili sie z watkami i to wszystko teraz jest tak slabe i bez sensowne ze strach sie bac. Mimo to licze na jakies wielkie BUM w serialu, jakis nagly zwrot wydarzen, przelom, nie wiem, jakies objawienie, przebudzenie, moze peter moze miec wiele mocy tylko o tym nie wie, tak jak Hiro do tej pory nie mogl podrozowac w czasie a znowu moze. Nie wiem. Ja juz zglupialem od tego serialu.
  • 0

#13 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 07.10.2009 - |09:28|

D N O
Zaczyanm tracic cierpliwosc do tego serialu, tyle swietnych watkow zostalo zmarnowanych w tym serialu...
znów Sylar jest Sylarem, tylko bez pamieci, bo jego umysl jest w Parkmanie... no po prostu ekstra... Claire lesbijką, głuchoniema panienka, z którą nie wiadomo o co chodzi, mhroczny Samael, i na koniec jako rodzynek upośledzony Hiro

gdyby tak przeanalizować wszystkie watki do tej pory rozpoczete, jak łatwo bohaterowie zapominają o tym co zrobili, o tym co kochali, o tym co potrafią zrobic, to ten serial wygladalby calkiem inaczej o wiele bardziej sensownie

najwiekszymi przegieciami miedzy sezonami sa IMHO smierc Nathana (gdy Benneta wskrzesili), utrata mocy Petera i Hiro, smierc DL, i zapominanie o poszczegolnych bohaterach...
gdzie sie podziala Monika, gdzie dziecko Matta, gdzie Barbara, gdzie cala reszta innych kolorowych postaci, ktore usmiercano, lub pozbywano sie ich bez konkretnej przyczyny
szkoda sie rozwodzic, ale to w jaki sposob niektore watki poprowadzono jest smutne, 3. i 4. sezon w tej formie w jakiej powstaly nigdy nie powinny sie pojawic, w drugim sezonie byl rewelacyjny watek ktory nalezalo kontynuowac, a nie zakonczono go tak od [beeep] strony, ze zakrawalo to na kpine ;(
  • 0
You are what you believe yourself to be

#14 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.10.2009 - |09:30|

Odcinek dobry 7/10 (tylko za powrót Sylara)

+++ powrót Sylara mam nadzieje, że na dobre i rozkręci ten sezon

- reszta odcinka wiało nudą
  • 0

#15 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.10.2009 - |12:14|

Wiesz nie żebym psuł twoje marzenia ale z faktu że Sylar siedzi w głowie Parkmana to na jego powrót w przyszłym odcinku bym raczej nie liczył.
  • 0
don't try

#16 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.10.2009 - |16:03|

Peter stracil swoje moce i moc posiadania wielu mocy i uczenia się ciągle nowych. Byl to wtedy jedyny heros ktory mogl stawic czola Saylarowy

A jakby Peter skopiował moc od Sylera może by dostał wszystkie w komplecie ^^ Co do promo 5 odcinka może być ciekawy jako tako sądząc po Nathanie w areszcie :) btw Claire omg :D Teraz nie będzie mogła jej odmówić bo rozniesie po szkole o jej umiejętności a z drugiej wątpię żeby chciała użyć Haitańczyka ;P Wątek w sumie wyglądałby ciekawie ale nie w tym serialu :FFF zaraz z tego się zrobi telenowela :F Nie pozostaję już nic innego jak czekać i mieć nadzieje że nie rozwalą serialu jeszcze bardziej.
  • 0

#17 Berith

Berith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 07.10.2009 - |17:54|

A jakby Peter skopiował moc od Sylera może by dostał wszystkie w komplecie

Przespałeś poprzedni sezon? Peter skopiował sobie (tylko jedną) moc od Sylara, aby go złapać (była to zmiennokształtność).
  • 0
10 Battlestar Galactica, Californication, Supernatural
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island

#18 kierownikk

kierownikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 08.10.2009 - |20:26|

A jakby Peter skopiował moc od Sylera może by dostał wszystkie w komplecie

Przespałeś poprzedni sezon? Peter skopiował sobie (tylko jedną) moc od Sylara, aby go złapać (była to zmiennokształtność).

Koledze chodzilo o to ze jakby Peter skopiował od Sylara moc uczenia sie nowych mocy. A skopiowal wtedy zmiennokrztaltnosc zeby go zwabic w pulapke, dlatego nie mogl skopiowac mocy uczenia sie mocy bo skad by wtedy wzial moc zmiennokrztaltnosci? Musialby zabic Sylara i zajzec mu do glowy. Ale posiadajac moc uczenia sie innych mocy na poczatku oprocz tego nie mialby zadnych innych wiec nie mialby szans na zabicie Sylara.

Boooze jaki mix.
  • 0

#19 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.10.2009 - |20:36|

Problem w tym że Peter ma teraz dostęp do Sylar'a kiedy chce. Wystarczy że pójdzie z bratem na piwko.
  • 0
don't try

#20 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 12.10.2009 - |16:21|

Peter chyba nie wie kim jest Nathan. O ile pamiętam wiedzą o tym tylko Angela, Noah i Parkman.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych