Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gra przeglądarkowa w świecie stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 kober

kober

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.09.2009 - |20:03|

Witam wszystkich, ponad rok temu zacząłem oglądać serial stargate. Po kilku miesiącach oglądania (wszystkie sezony) naszło mnie na napisanie gry przeglądarkowej osadzonej w tym świecie. Gra będzie w stylu ogame ale o wiele bardziej zaawansowana.
-możliwość atakowania floty w locie
-gra ograniczona czasowo (szacowany czas ery około 150 dni)
-możliwość wysyłania jednostek przez wrota (atak idzie kilka minut) lub tradycyjnie przez galaktykę jak w ogame (atak idzie kilka godzin).
-wysyłanie grup zwiadowczych jak w SG z wyborem kilku misji
-poszukiwanie „artefaktów” które po zbadaniu mogą stać się jakąś jednostką wojskową, odkrytą technologią czy nawet całą bazą (coś w rodzaju atlantis ;p)
-użytkownicy oczywiście mogą mieć wiele planet ale nigdzie w statystykach ani na mapie nie pisze do kogo ta planeta należy, po prostu mamy jej nazwę.
-część planet będzie zamieszkała przez sztuczną inteligencję (czytaj sterowana przez komputer a nie przez człowieka)
-znacznie bardziej zaawansowany przebieg walki (możliwość ustawienia jednostkom ile energii ma iść na atak a ile na tarcze energetyczna, część jednostek posiada własną amunicję i kilka rodzai dział, my wybieramy ile jakiej amunicji zabrać itd.). Przebieg walki turowy gdzie po każdej turze przychodzi raport i mamy możliwość zmienić rozkazy naszym jednostkom.
Jest tego dużo więcej ale nie będę się tu teraz rozpisywał.
Jak już mówiłem zajmuję się tym od roku z długimi przerwami. Klika tygoni temu już ruszyłem z projektem na serio, mam ogólny opis gry napisany w wordzie, stworzoną pseudo stronę z klawiszami i opisem co będzie się działo po kliknięciu klawiszy, jestem w trakcie tworzenia całej bazy danych aby za kilka tygodniu móc już ruszyć z pisaniem kodu pod to co do tej pory opisałem.

Przechodząc do meritum szukam kogoś do pomocy w opisie wszystkich budynków, jednostek itd. i co najważniejsze szukam jakiegoś grafika. Nie chodzi tu jedynie o samą grafikę strony ale o całokształt, zarówno grafika strony jak i grafiki budynków jednostek itd.

Ps. Jak jest z prawami autorskimi? Zapewne nie mogę wykorzystywać kluczowych nazw z serialu bez zgody twórcy a takowej zgody nie uzyskam więc muszę ukryć całość pod swoimi nazwami?
  • 0

#2 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 12.09.2009 - |09:42|

hmm .. Interesujące.. Jesteś w trakcie tworzenia czy na poziomie 0 % ??

Jeśli chcesz pomocy z nazwami to psiz do mnie gg : 9923304
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#3 kober

kober

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12.09.2009 - |14:30|

Jako że napisanie tego typu aplikacji to 60% projekt a 40% kod więc mogę napisać ze jestem na etapie tworzenia. Kodu mam 0% ale jak skończę tworzyć projekt i strukturę bazy to najważniejsze będzie już za mną.
  • 0

#4 Mateusz2598

Mateusz2598

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.09.2009 - |17:16|

Mogę pomóc ile będę w stanie. Jak coś to pisz na GG *******, napisz że jesteś twórcą nowej gry SG

Użytkownik Mateusz2598 edytował ten post 11.06.2011 - |21:14|

• 0

#5 WebNuLL

WebNuLL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23.10.2009 - |19:10|

Aktualnie tworzę podobny projekt dwu-osobowy, jak narazie kożystamy z gotowego silnika Vallheru.

Wiem, Vallheru to gra średniowieczna, ale chodzi tu głównie o silnik gry nie o tak zwane wtyczki, praktycznie całe Vallheru będziemy przepisywać...

Jeśli chcesz współpracy napisz proszę na PW, lub kontakt Jabber: webnull@ubuntu.pl, GG: 9997881.

-- WebNuLL
  • 0

#6 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 23.10.2009 - |20:39|

hmm.. a nie lepiej przerobić silnik typu sguni czy ogame na stargate *** ?? (*** = nazwa gry)

Mniej grzebania i straty czasu ;P
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya

#7 WebNuLL

WebNuLL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 23.10.2009 - |21:04|

hmm.. a nie lepiej przerobić silnik typu sguni czy ogame na stargate *** ?? (*** = nazwa gry)

Pewnie i tak, ale nie byłem ani nie jestem zorientowany w tym wszystkim.
Zaczęliśmy prace na silniku Vallheru, narazie szukamy grafika, póki co piszę system nagwigacji ( zasada: jeśli na stronie #1 znajduje się odnośnik do strony #2 można przejść na stronę #2, w innym wypadku komunikat o oszustwie :P ).

@topic
Myślę że to dobry pomysł, prawa autorskie to głównie nazwa i logo.
Moim sposobem na obejście loga Gwiezdnych Wrót jest wstawienie fotki z modelu 3D z jakiegoś moda ;)

-- WebNuLL
  • 0

#8 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 24.10.2009 - |20:27|

wiesz co .. Prawa autorskie to STARGATE A możesz tłumaczyć na Gwiezdne Wrota ;P Inny język więc prawa nienaruszone ;P
  • 0

#9 Mateusz2598

Mateusz2598

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 25.10.2009 - |14:37|

Z tego co wiem to Sherkan nie udostępnia swojego silnika.

Ja sam też tworzę grę ale na innym silniku bardziej przypominającym klimat SG. Gra jest w fazie testów, może niedługo zostanie upubliczniona.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych