Jak być może niektórzy już wiedzą, od jakiegoś (powiedziałbym długiego) czasu powstaje gra. Nie jestem pewien jakiego typu to ma być gra, choć filmiki i obrazki prezentują się bardzo dobrze.
Więcej o grze można dowiedzieć się na stronie: Honorverse.com.
Ale przechodząc do sedna, twórcy szukają obecnie nazw dla okrętów. Na razie tylko istniejących sławnych ludzi. Więc pomyślałem, co tysiące głów to nie jedna. I proszę was o pomoc. Kto ze znanych nam Polaków, zasługiwał by na własny okręt
W załączniku znajduje się aktualna lista, jaką posiadają twórcy, więc przed rzucaniem nazwiskami, proszę sprawdzić, czy już nie ma tej osoby.
Postaram się uzupełniać pierwszy post o wasze propozycję, by niepotrzebnie ich nie dublować. A gdy zbierze się jakaś miła gromadka nazwisk, to prześlę ją do odpowiednich osób, może wówczas będziemy mogli zobaczyć znajome nazwy na burtach...
Proszę też o uwagi, jeśli stwierdzicie, że kogoś ma nie być, to dlaczego.
Na pewno na liście są:
Maria Curie - choć trzeba będzie im dodać, że to była Maria Skłodowska-Curie
Chopin - ale jako Frederick, a nie Fryderyk
Stanisław Lem
-------------------------------
Mając trochę czasu, stworzyłem wstepną listę:
Królowie Polski:
książę Mieszko I (Duke Mieszko I)
król Bolesław Chrobry (King Bolesław I Chrobry - na angielskiej wiki jest Bolesław I the Brave, ale myślę, że lepiej zostac przy Chrobrym)
król Kazimierz Wielki (King Casimir III the Great - i tu tez nie wiadomo co lepiej zostawić)
król Władysław Jagiełło (King Władysław II Jagiełło)
król Jan III Sobieski (King Jan III Sobieski)
Dowódcy wojskowi:
Marszałek Józef Piłsudski (Marshal Józef Piłsudski)
Marszałek Edward Rydz-Śmigły (Marshal Edward Rydz-Śmigły)
generał Władysław Anders (General Władysław Anders)
generał Władysław Sikorski (General Władysław Sikorksi)
generał Mirosław Hermaszewski (General Mirosław Hermaszewski - first Pole in space)
generał Tadusz Kościuszko (General Tadeusz Kościuszko - a national hero in Poland, Belarus, Lithuania, and the United States)
komandor podporucznik Jan Grudziński (Lieutenant-Commander Jan Grudziński - captain of ORP Orzeł)
generał Jan Henryk Dąbrowski (General Jan Henryk Dąbrowski)
Powstańcy:
Alfons Zgrzebniok
Wojciech Korfanty
Artyści:
Adam Mickiewicz
Henryk Sienkiewicz
Jan Matejka
Józef Wybicki
Politycy:
Ignacy Jan Paderewski
Gabriel Narutowicz (First President of the Republic of Poland)
generał Wojciech Jaruzelski (General Wojciech Jaruzelski)
Jan Nowak-Jeziorański
Załączone pliki
Użytkownik Toudi edytował ten post 09.09.2009 - |18:09|