Skocz do zawartości

Zdjęcie

Glee

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
152 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena serialu (26 użytkowników oddało głos)

Ocena serialu

1. Głosowano 10 (6 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

2. 9 (10 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

4. 7 (2 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.09.2009 - |00:55|

Nowy serial komediowy FOX.

Rzecz sie dzieje w prowincjonalnej szkole sredniej w miescie "nieudacznikow" w Ohio. Glowny watek rozgrywa sie wokol Glee Club przygotowujacego sie do konkursu na musical. Rzecz wyraznie wzorowana na filmie "Hamlet 2". Podobny nastroj. Glowny watek przerywany jest krotkimi scenkami, nizadko wrecz parusekondowymi migawkami.

Poczatkowo bardzo sceptyczny, juz po kilkunastu minutach ogladania zarykiwalem sie ze smiechu. Nawet nie zauwazylem kiedy minela godzina. Jesli serial zachowa poziom czeka nas sporo dobrej zabawy.

Dodatkowym atutem jest spora dawka dobrej muzyki.

Z czystym sumieniem polecam.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.11.2009 - |23:34|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#2 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 04.09.2009 - |09:20|

Również mogę polecić gorąco! Na początku trzeba wczuć się w konwencję, ale później jest już tylko lepiej.
  • 0

#3 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 04.09.2009 - |10:59|

Komedia od FOXa? Eee... Oglądałem pilota, jeszcze pod koniec poprzedniego sezonu, ale pod koniec zacząłem przewijać, bo kompletnie do mnie nie trafiało ;) Kontynuować od środy nie mam zamiaru...
  • 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.09.2009 - |15:30|

Obejrzałem i jestem usatysfakcjonowany. Czytając opis myślałem, że kolejny szmelc dla nastolatek, ale jest inaczej.
Owszem, bardzo możliwe, że grupą docelową jest młodzież, ale nie widzę sprzeciwów, aby oglądali to dorośli.
Na pewno jest to coś nowego wśród seriali, obadam kolejne odcinki. Jedyne, do czego teraz można mieć obawy, to pomysły twórców.
Nie wiem, czy będą wstanie zainteresować widza przez 20+ odcinków na sezon, mogą się powystrzelać z pomysłów w pierwszych odcinkach i później będzie klapa, ale na razie lepiej nie myśleć o tym.
  • 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.10.2009 - |14:44|

Nikt nic nie pisze to ja coś skrobnę.

Obejrzałem 6 odcinków i naprawdę jest to bardzo fajny i przyjemny serial. Nie ma tych wszystkich mega tajemnic, od początku wiadomo kto ma być tym dobrym, a kto ma być tym złym. Ogląda się to wszystko bardzo fajnie, dodatkowo spora dawka muzyki.

Oglądalność serialu też jest na tyle dobra że stacja FOX już dawno zamówiła pełny sezon.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 19.10.2009 - |14:49|

Oglądam i bardzo mi się podoba, chyba najlepsza premiera tego roku(wciąż czekam na V)szkoda tylko, że u nas jest bardzo wielka niechęć do musicali i dobrej prasy jak Lost czy Desperate Housewives się nie doczeka, ale napewno lepiej się to ogląda niż bSGU. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 19.10.2009 - |14:49|

• 0

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.10.2009 - |15:56|

Po siedmiu odcinkach wrazenia zdecydowanie pozytywne. Choc ladunek chumoru w regularnych epizodach nie dorownuje temu z pilota, to jednak ciagle uwazam, ze to jedna z najlepszych komedii od lat. Wszystko co sie tam dzieje jest tak spontanicznie glupie, ze oczu od ekranu nie mozna oderwac. Muzyka nie zawsze trafia do mnie, ale jesli tylko wezma na warszat rockowy kawalek to wychodzi fenomenalnie.
  • 0
Genesis

#8 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.10.2009 - |00:50|

1x01
Bardzo dobrze śpiewają i do tego świetne kawałki w tym wiele moich ulubionych.
Chyba będzie to jedyna nowa produkcja broniąca honoru dużych stacji w tym sezonie

P.S.W finale leci klasyk Journey - Don't Stop Believing który był na ostatniej płycie Journey - Revelation. CD1 nowe, CD2 największe hity.
Płyta fenomenalna u mnie tylko jako jedna z 2 miała max notę za 2008

Journey's - After All These Years, przepiękna, wzruszająca nowa piosenka z tej płyty z tekstem
Nie ukrywam że mnie powaliła na kolana i robi to za każdym razem.
Nowy wokalista może śmiało konkurować swoim mistrzowskim poprzednikiem.

Użytkownik Quendi edytował ten post 20.10.2009 - |00:53|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.10.2009 - |22:30|

1x05
Muszę to napisać.

ZNAKOMITY !!!

Piosenek słucham z nieskrywaną przyjemnością do tego w tym odcinku Freddie Mercury którego ubóstwiam.
Ten serial ma nieskończone pokłady dobrego humoru w który mnie wprowadza.

Część musicalowa jest zrealizowana wybornie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.10.2009 - |20:01|

Skończyłem na 1x03 i dzisiaj obejrzałem 5 odcinków włącznie z dzisiejszym. Bardzo dobry serial, nie było raczej czegoś takiego wśród seriali, a więc nie jest to jakiś 1000x klon, a ogląda się przednio. Trzeba jeszcze się wtopić w klimat serialu czyli z humorem i przymrużeniem oka i można miło spędzić czas. Popieram, że część musicalowa jest zrobiona porządnie. Myślę, że serialowi nie można zarzucać doboru muzyki, bo pewnie i z tym są mocno ograniczeni, ale na razie jakoś sobie radzą.

W 4-tym odcinku taniec drużyny futbolowej rządzi! Oglądałem, to chyba z 5x i za każdym razem banan na mordzie :D.
Po ostatnim odcinku, to mam nadzieję, że już skończyli z tym czy ktoś odejdzie z glee clubu itd. Trochę pociągnęli ten wątek, oby już nie wrócił.
  • 0

#11 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 22.10.2009 - |22:04|

Ja też bym wolał cały czas rock lub podobne klimaty ale trzeba się zgodzić że naprawdę i inne kawałki przerabiają tak rewelacyjnie że soundtrack bije rekordy i nawet sama Madonna się wprasza na kolejny.
  • 0

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.10.2009 - |21:30|

Co do tego że rock rządzi jesteśmy zgodni ale muszę powiedzieć że choć nie lubię czarnej muzyki to nawet ona się tutaj udaje.

P.S. W 2009 wyszły nowe albumy Foreigner - Can't Slow Down, fantastyczny rock(podobnie jak Journey CD1 nowe CD2 stare hity), KISS - Sonic Boom, znakomity hard rock/metal oraz świetny Europe - Last Look At Eden heavy metal/hard rock a to tylko jeśli chodzi o dinozaury :D
  • 0

#13 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.10.2009 - |23:57|

Co do tego że rock rządzi jesteśmy zgodni ale muszę powiedzieć że choć nie lubię czarnej muzyki to nawet ona się tutaj udaje.

P.S. W 2009 wyszły nowe albumy Foreigner - Can't Slow Down, fantastyczny rock(podobnie jak Journey CD1 nowe CD2 stare hity), KISS - Sonic Boom, znakomity hard rock/metal oraz świetny Europe - Last Look At Eden heavy metal/hard rock a to tylko jeśli chodzi o dinozaury :D

Także Purcupine Tree (rock progresywny)- Incident - chyba słabszy niż dwa poprzednie albumy, ale ciągle znakomity.
  • 0
Genesis

#14 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.10.2009 - |01:43|

Jeśli o mnie chodzi to musi być melodia i wokal oraz tempo. Progresywny metal próbowałem, nie trawię tego, rock to samo.
Nowoczesnego rocka też nie lubię.

Tego słucham
http://www.last.fm/user/Quendi

Masa nowych zespołów gra teraz rock, hard rock, glam metal ala lata 80te i są znakomici.

26 paź 2009 czyli wczoraj wyszedł najnowszy 6 album w 21 letniej historii mojego nr1 w kategorii AOR (z Celtycką nutą) czyli Dare - Arc Of The Dawn. Jeden z najbardziej oczekiwanych albumów w tym roku.
  • 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2009 - |23:11|

Obejrzałem 6 odcinków i naprawdę jest to bardzo fajny i przyjemny serial. Nie ma tych wszystkich mega tajemnic, od początku wiadomo kto ma być tym dobrym, a kto ma być tym złym.
Ogląda się to wszystko bardzo fajnie, dodatkowo spora dawka muzyki.

Zgadzam się i tak samo myślę. Taka miła odmiana po całej reszcie seriali.
Tyle, że trzeba załapać klimat i wtedy już jest z górki.
Nie ma tu wielkich spisków-tajemnic-pościgów rozpisanych na całe sezony tylko po prostu dobra rozrywka i jak się okazuje dobrze im to wychodzi.

Oglądam i bardzo mi się podoba, chyba najlepsza premiera tego roku

Dla mnie na razie może nie zaraz najlepsza ale na pewno w pierwszej piątce. I warto to oglądać.

Piosenek słucham z nieskrywaną przyjemnością do tego w tym odcinku Freddie Mercury którego ubóstwiam.
Ten serial ma nieskończone pokłady dobrego humoru w który mnie wprowadza.
Część musicalowa jest zrealizowana wybornie.

Dokładnie, bardzo ale to bardzo przyjemnie się tego słucha.
Może nie zawsze trafią w nasz gust ale mimo to obiektywnie trzeba stwierdzić, że robią to bardzo solidnie i na poziomie.

Po takim czymś człowiek nie może mieć innego niż dobry humor. :D :D

ps. dodałem ankietę do oceny serialu.

UWAGA , poprawiłem ankietę więc osoba która głosowała musi zrobić to jeszcze raz.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.11.2009 - |23:35|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#16 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 02.11.2009 - |08:20|

Nie ma tu wielkich spisków-tajemnic-pościgów rozpisanych na całe sezony tylko po prostu dobra rozrywka i jak się okazuje dobrze im to wychodzi.

Ależ jest spisek ciazowy i na razie jest przez cala dotychczasowa czesc sezonu. :D

Użytkownik cymrean edytował ten post 02.11.2009 - |08:21|

• 0

#17 elru

elru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 02.11.2009 - |12:50|

Jak dla mnie odkrycie tego roku. Mimo tego że nie przepadam za produkcjami "młodzieżowymi" - ten serial jest rewelacyjny - świetne aranżacje , poprawna gra aktorska ( chociaż bez rewelacji ) i bardzo pozytywny klimat - w sumie rewelacyjny serial na nasza "piękną" polską jesień ...
  • 0

#18 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.11.2009 - |16:27|

Ależ jest spisek ciazowy i na razie jest przez cala dotychczasowa czesc sezonu. :D

Wiesz mi bardziej chodziło o wielkie spiski takie jak w 24, Lost, Flashforward itd.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#19 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.11.2009 - |00:39|

Link by umilic oczekiwania na nastepny odcinek.
  • 0
Genesis

#20 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.11.2009 - |00:23|

Kolejny dobry odcinek, chociaz troche za malo muzyki. Rekompensuje to znakomita interpretacja Proud Mary CCR (Creedence Clearwater Revival).

Pokazali nam nowa twarz Sue. Zaskakujaca historia.

Niestety nie ma nic na temat spisku ciazowego. Chociaz okazuje sie teraz, ze sa dwa spiski ciazowe.

Noah okazal sie bardzo dobry i pomyslowym cukiernikiem.
  • 0
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych