Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 044 - S04E08 - Road Kill

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (12 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

3. Głosowano 8 (5 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 27.08.2009 - |09:15|

Road Kill

Użytkownik psjodko edytował ten post 04.11.2009 - |09:25|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 16.11.2009 - |12:58|

Bardzo dobry odcinek. Wyjazd z Arthurem świetny. Ostatecznie wiemy, że to nie Trinity strzelał do Debry i Lundy'ego. Anton też odpada, bo jest chyba wysoki z tego co pamiętam. Wynikałoby z tego, że to najprawdopodobniej ta świruska, która zapuszkowali wcześniej. Rita czuje miętę do tego kolesia z sąsiedztwa. Dexter może obecnie różnie na takie coś zareagować. ;)

9 odcinek zapowiada się po zwiastunie wybornie.
  • 0
...and Justice for All!

#3 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 16.11.2009 - |17:15|

Mój pierwszy post tutaj. Odcinek trochę mniej dynamiczny niż poprzedni aczkolwiek dobry. Jeżeli chodzi o to kto zabił Lundiego i postrzelił Debrę może to ta dziennikareczka, która szuka sensacji, wzrostu podobnego do Masuki.
  • 1

#4 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 16.11.2009 - |22:07|

Ciągle mnie męczy ta scena kiedy Trinity wpada na Lundy'ego. I upuszczone klucze. Nie pasuje do niczego. A przypominają dość często, więc musi coś w tym być. Zabójcy L. nie podejmuje się zgadywać, bo w każdym wypadku wychodzi mi bezsens.
  • 0

#5 kkk86

kkk86

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.11.2009 - |01:32|

Dziwny odcinek, malo ciekawy w porownaniu do poprzednich. Oczywiscie nie moglo sie obyc bez ukochanego watku Batisty i LaGuerty.
Dexter za bardzo włazi w życie Arthura. I tak by jego zaczajenie sie na górze budowy nic nie dało bo jak mial zeskoczyc 333 to to jest ułamek sekundy, aż dziwne ze zdążył no ale za chwile pojawiły się osoby ktore pomogły go uratować (a budowa była pusta). Dziwne ze nikt nie zauważył ze Dexter był przebrany za seryjnego morderce (hehe) i jako jedyny mial [beeep] czarne skórzane rekawiczki.

Chodza słuchy że to moze ta dziennikarka strzelała albo ta co siedzi w wiezieniu :), bo chyba mozna wykluczyc kolejna jakas nowa postać.
Bardzo spostrzegawcza jest ta dziennikarka z takiej odległosci wyłapać fragment tekstu na stoliku w ciagu sekundy :)

Mam nadzieje ze ten odcinek to cisza przed burza ktora bedzie w nastepnym odcinku .

Użytkownik kkk86 edytował ten post 17.11.2009 - |01:33|

• 0
Chcesz wygrywać cenne nagrody? Nic prostszego już dziś się zacznij to robić http://www.zaprolocke_kkk.50gigs.net/

#6 julia31415

julia31415

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.11.2009 - |17:51|

Odcinek trzyma w napięciu, trochę się wyjaśniło, robi się ciekawie. Tylko tej koszmarnej dziennikarki nie mogę zdzierżyć, takie szpetne, chytre i wredne babsko, skąd oni taką kobietę do tej roli wytrzasnęli :) ? Jeżeli to ona strzelała, to mam nadzieję że ją Dexter przykładnie ukatrupi :)
  • 0

#7 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 17.11.2009 - |19:04|

A ja tak z innej beczki - czy Trinity Killer pojawia się w książkach? Bo ja przeczytałem tylko pierwszą, która wg mnie była bardzo marna i porzuciłem zamiar czytania kolejnych. ;) Napiszcie ktoś tylko tak lub nie bez zbędnego spoilerowania.
  • 0
...and Justice for All!

#8 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 17.11.2009 - |19:22|

Oby tylko nie okazało się, że nowy romans w serialu nie sprawi (Rita-?), że Dex zacznie się zwierzać i rozczulać trójkowemu, a ten w ramach przyjacielskich więzi ukatrupi tego romea, bo to będzie poniżej pasa dla mnie. Kto strzelał do Lundiego i Deb ? ja uważam, że wielkim twistem mógłby być syn Artura, pasuję wzrostem i od tak by go nie pokazywali:P Promo kolejnego odcinka zapowiada się naprawdę ciekawie:-) Dziennikarka morderczynią ? tylko bez takich podejrzeń proszę:-)Odcinek bardzo dobry 8/10

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 17.11.2009 - |19:24|

• 1

#9 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 17.11.2009 - |19:41|

A ja tak z innej beczki - czy Trinity Killer pojawia się w książkach? Bo ja przeczytałem tylko pierwszą, która wg mnie była bardzo marna i porzuciłem zamiar czytania kolejnych.

Nie. Od drugiego tomu fabuły książek i serialu nie mają ze sobą nic wspólnego.

Bardzo spostrzegawcza jest ta dziennikarka z takiej odległosci wyłapać fragment tekstu na stoliku w ciagu sekundy

Taki zawód. Możesz nie wierzyć, ale znam lepszych asów.

Synalek jako shooter to może być dobry trop (:
  • 0

#10 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 17.11.2009 - |19:48|

Wątpisz w takie rozwiązanie ?
  • 0

#11 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 17.11.2009 - |19:57|

Wątpisz w takie rozwiązanie ?

Wątpię w dziennikareczkę, Quinna, Mordercę Wakacyjnego, albo przypadkowy napad. Z jako tako sensownych odpowiedzi zostaje mi Anton, Arthur i synalek. Ci pierwsi, zgodnie z "niedowyjęcia" logiką Masuki, są za wysocy. So, once again - synalek jako shooter to może być dobry trop (:
Bo ta rodzinka to podejrzany interes. Nie zdziwię się jeśli wszyscy są wtajemniczeni w sekretne życie taty.

Użytkownik Gawith edytował ten post 17.11.2009 - |19:59|

• 0

#12 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 17.11.2009 - |20:02|

Spoiler

• 0
...and Justice for All!

#13 kkk86

kkk86

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.11.2009 - |21:22|

a może żona Arthura, też niewysoka i pasuje do profilu.

Zastanawiam sie ciagle czy to nie dziennikarka - szuka sensacji, nawet przyszła teraz do Quinna by sie dowiedziec cokolwiek.
Pytanie czy ona napisała artykuł o smierci Lundiego? :P (raczej tak bo ona kontaktuje sie z policja).
Jedno pewne jesli to ona to wyląduje w worku foliowym.
  • 0
Chcesz wygrywać cenne nagrody? Nic prostszego już dziś się zacznij to robić http://www.zaprolocke_kkk.50gigs.net/

#14 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 18.11.2009 - |17:18|

Dziennikareczka , Synalek , Żona trójkowego hmm ja bym i tak postawił na Antona :P Ale z drugiej strony Dziennikarka jakoś tak wizualnie pasuje mi na stół Dextera :) . Mi odcinek się podobał, może wiele nie wnosił ale dał więcej pytań co bardzo lubię ( o ile później otrzymuje na nie sensowne odpowiedzi ). Nic tylko czekać.
  • 0

#15 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 19.11.2009 - |08:30|

Dziennikareczka to manipulatorka, co widać z jej relacji z Qinnem, pasowałaby na psychopatkę, więc jest możliwe, że to ona odpowiada za morderstwo. Ale do fabuły bardziej pasowałby ktoś z rodziny Trinity.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#16 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.12.2009 - |20:54|

Uratowanie Trójkowego to imo najgorsza rzecz jaką mógł Dexter zrobić.
Serial zdecydowanie przyspiesza.
Sąsiad Dextera mi się nie podoba, zdecydowanie przystawia się do Rity a to może sie mu "sprzeciwić" :)

::. GRUPA TARDIS .::

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.08.2011 - |10:38|

Nieźle, choć bywało lepiej, kolejny z odcinków z gatunku psychologicznego thrillera, napięcie między Dexem, a Trójkowym coraz większe. To musi wybuchnąć, tutaj już nie da się dłużej udawać, że chodzi o jakieś tam budowanie domków z drewna:) Zastanawia mnie mocno kto postrzelił Debrę i zabił Lundy'ego , wydawało mi się że może być tylko jedno rozwiązanie - Trinity, ale w związku z nowymi podejrzeniami wszystko wskazuje na Antona i tylko w sumie takie rozwiązanie jest sensowne. Chyba że cała rodzinka Mitchellów jest szarpnięta psychicznie?:) - 8/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 02.08.2011 - |10:38|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych