Odcinek 041 - S04E05 - Dirty Harry
Napisano 27.08.2009 - |09:09|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 26.10.2009 - |13:12|
Rozterki Debra/Anton, dobrze, że już koniec. Lundy do piachu
Napisano 27.10.2009 - |00:34|
Widzimy przecież, że Dexter - niby wyłączony z emocji - czuje potrzebę posiadania rodziny. Co prawda potrzeba przedłużenia gatunku jest silniejsza od instynktu samozachowawczego, ale byłoby całkiem miło gdybyśmy usłyszeli w tym serialu coś podobnego. Skoro już idziemy na łatwiznę i słyszymy myśli Dextera, to nie powinno to być trudne.
Ponadto mamy jeszcze Harry'ego
To takie ogólne podsumowanie serialu - zebrało mi się na refleksje
Ten konkretny odcinek - jak na Dexterowskie standardy - średni. Histeryzująca Deb mnie nie przekonała; histeryzująca Rita... czy ja wiem, kiepsko u mnie z rozumieniem kobiet, ale zawsze zdawało mi się, że po zobaczeniu czegoś sentymentalnego (broń Harry'ego) kobiety miękną. Trójkowy ma rodzinę. A gdzie to ciągłe przemieszczanie się? Gdzie zabójstwa po całym kraju?
5.5/10
9 House, Ashes To Ashes, Lost Room
8 Life on Mars, Dexter, Mentalist
7 Heroes, The 4400, True Blood, Jericho, Leverage, Fringe
6 Dollhouse, Lie to Me
5 Prison Break, Kyle XY, Harper's Island
Napisano 27.10.2009 - |00:58|
Ojajebe, w delegacje sobie nie może jeździć?A gdzie to ciągłe przemieszczanie się? Gdzie zabójstwa po całym kraju?
A głębiej podejść do postaci to można chyba jak postać siedzi w dziurze. Punkt wyjściowy był taki, że Dexter nie ma uczuć, remember? Mechanizm kanalizacji Mastera of Denial to mało? Dex jest bardzo solidnie napisaną postacią pod kątem psychopatologii, zarówno jeśli chodzi o samą "etiologię", jako i profil. Koleżanka zresztą niedawno całą magisterkę o tym napisała.
Użytkownik Gawith edytował ten post 27.10.2009 - |01:07|
Napisano 27.10.2009 - |01:12|
Ciekawie zapowiada się też poznawanie Trójkowego przez Dextera w kolejnych odcinkach.
Rita z bobaskiem w pięknej sukience w kwiatki, ciepła, miła
Chyba scenarzyści zrobili to specjalnie dla mnie
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 27.10.2009 - |09:21|
Napisano 27.10.2009 - |09:40|
Pewne zastrzeżenia mam tylko do momentu odnalezienia Debry i Lundy'ego. Kiedy padły strzały było zupełnie ciemno (w tym odcinku słyszymy, że była 5 rano), a Deb do szpitala zabierają jak słonko wysoko na niebie. Ona nie powinna się w międzyczasie wykrwawić na amen?
Rita na plus, mało właśnie było histerii, a więcej konkretów i jakiegoś działania z jej strony. A co do histerii Debry.. cóż.. miała powody.
Uważam, że to nie Trinity strzelał. Zauważyliście, że Anton podejrzanie szybko skłonny był do wybaczenia? Żadnej złości, żadnych wyrzutów. Obstawiam na niego.
Napisano 27.10.2009 - |19:16|
Dobrze poprowadzony wątek Debry i świetna scena na parkingu z Dexterem. Wątek Batista/Laguerta znowu irytuje i raczej przeszkadza niż ciekawi. Za to Quinn dalej bardziej, że tak powiem myśli ptakiem, a nie mózgiem.
Co do strzałów dalej bym obstawał za TK, bo wersja z Antonem za mało realna jak dla mnie. A przynajmniej to, żeby Debra miała aż takiego pecha co tego z kim się zadaje.
Rita jakoś mnie w tym seoznie nie irytyje. Po prostu jest taka jak być powinna. W tym odcinki jak zauważył Quendi było dobrze.
Gość_Lowrey23_*
Napisano 27.10.2009 - |20:07|
Tempo trochę opadło, ale tak bywa po takich odcinkach jak poprzedni.
Opadło ? nie żartuj nawet. Pościg za trójkowym. Problemy Dextera z Ritą i siostrą. Batista LaGuerta i Quinn łapią naćpaną laske, która być może ma związek z wakacyjnymi morderstwami, to mało ? BA ! Harry tak namiętnie wpajał do głowy Dexowi o trójkowym, że myślałem, że zaraz zmieni się w gozera i sam nakopie mu do tyłka :-)
Dodam tylko, że powoli nudzą mnie postacie LaGuerty i Angela, mogli by scenarzyści oszczędzić nam straconych cennych sekund/minut, a wręcz, nawet oddałbym tą dwójke ża Lundiego
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 27.10.2009 - |20:13|
Napisano 20.12.2009 - |16:48|
Końcowe odkrycie chyba mocno wstrząsnęło Dexterem.
Ale zastanawiające jest, że mamy niemal połowę sezonu i już się wszystko wyjaśniło?
Coś tu chyba jednak nie pójdzie tak jak byśmy to sobie wyobrażali bo o czym będą następne odcinki ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 27.07.2011 - |13:57|
Cały odcinek bardzo dobry, choć faktycznie mogłoby być więcej takiej głębi psychologicznej seryjnego mordercy, więcej mroku i ciemnej strony mocy:) ze strony Dexa, Litghow jest przerażający, przy nim nasz Dex to taki sympatyczny morderca:)
Szkoda Lundy'ego, mógł wiele ciekawego wnieść do serialu, cieszy mnie pożegnanie Antona - nie trawiłem gościa, może jeszcze LaGuertę gdzieś wywiozą? - 9/10.
Użytkownik Macmax edytował ten post 27.07.2011 - |13:58|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »