Odcinek 018 - S02E06 - Hard-Hearted Hannah
Napisano 27.07.2009 - |10:26|
Napisano 27.07.2009 - |14:19|
Wojna, tak naraszcie i to widzę, że wampiry też ją chcą...
Napisano 27.07.2009 - |15:08|
Coś nieuważnie oglądałeś ostatni odcinek bo już wtedy "się doczekaliśmy" co nieco.No i doczekaliście się.... Jason i ta od pastora, ehh...
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 27.07.2009 - |15:23|
Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale czy pastor czasem też nie jest telepatą?(scena z jego myślami była strasznie szybka).
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#5
Napisano 27.07.2009 - |17:06|
.....They say she can hear me. I wonder if that fang-loving freak can hear me right now.....
.... Mówią, że ona może mnie słyszeć. Ciekawe czy ta porąbana maniaczka kłów słyszy mnie teraz....
2x06
W każdym razie nieźle się porobiło.
A już końcówka z biednym Samem jako prawdopodobną ofiarą........ buuu cały tydzień czekania. Nie myślałem, że tak szybko Daphne mu taki numer wywinie.
Przynajmniej wyszło szydło z worka, że wszystkim kręci Maryann.
Na krótki okres wróciła stara Tara. Szczególnie jak się z Eggsem wybrali na przejażdżkę.
Zobaczyliśmy również, że Eric knuje z Loreną za plecami Billa a to jak wiemy pod koniec odcinka niezbyt dobrze wróży Sooki.
Laffayete jak widać wciąż się nie otrząsną z 2 czy tam 3 tygodniowego pobytu w piwnicy Erica. Ale znowu wraca do biznesu z V i co najlepsze to jak się okazuje po wizycie Pam będzie to robił "na zlecenie" samego Erica.
Okazuje się ,że Bill [wampir] i Sooki [człowiek] nie są jednymi zakochanymi w sobie przedstawicielami wampirów i ludzi bo podobnie ma się sprawa z Hugo i Isabel.
Fajna była rozmowa Hugo z Sooki w barze na temat związków wampiry-ludzie.
A potem Sooki z "narzeczonym" Hugo też nieźle wpadli jak się udali na przeszpiegi do siedziby Light of Day Institute. Ciekawe jak to będzie jak Jason się na nią natknie.
Pewnie to będzie przy okazji ceremonii "otwarcia na słońce" platformy którą Jason z Łukaszem budowali a na której ma być wystawiony na słońce wampir którego trzymają w piwnicy.
Podobno ma 2 tysiące lat więc już możemy się domyślić ,że to Godric.
Swoją drogą tekst odcinka to dla mnie ten z rozmowy Jasona z Łukaszem na temat wstrzemięźliwości seksualnej nad którą Jason zaczął się zastanawiać i walną takie zdanie :
".... Jason Stackhouse, abstinent....". LOL Powinien to sobie wypisać na koszulce a całe Bon Temps, co ja mówię cała Louisiana miałaby niezły ubaw.
W każdym razie na koniec przynajmniej się dowiedział od Sary co też wielebny knuje w sprawie wywołania wojny z wampirami.
Wróciła Jessika w troszkę większej scenie niż ostatnio a do tego dołączył do niej Hoyt który specjalnie przejechał cała drogę do Dallas. No, no chłopak się stara.
Miał też mocną scenę w barze Sama ze swoją mamą jak się kłócił o doładowanie komórki a całą sprawę zakończył jak wygarnął swojej rodzicielce ,że jego dziewczyna jest wampirem.
Skoro podałem swój tekst odcinka to i dam ujęcie oto one i te niesamowite spojrzenie :
Czekam na kolejny odcinek.
TrueBlood promo 2.07 --->
Użytkownik biku1 edytował ten post 28.07.2009 - |19:49|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.07.2009 - |02:41|
Aaa, i Sara Newlin była w książkach tak samo wredna jak jej mężuś, jakkolwiek akurat wątek z niczego nieświadomym Jasonem tuż obok więzionej siostry jest ciekawy. Btw, czytając wyobrażałam sobie ten kościół dokładnie tak, jak go pokazali!
Użytkownik owczarnia edytował ten post 28.07.2009 - |02:43|
Napisano 28.07.2009 - |16:39|
To może dobrze, że ludzie znający książki są zaskakiwani choć może nie zawsze w sposób przez nich oczekiwany.Generalnie odcinek byłby super, gdyby nie dwie rzeczy.... Doprawdy, nie mam nic przeciwko zmianom, rozumiem że serial to serial i starają się maksymalnie podkręcić akcję, ale tu już deko przesadzili......Aaa, i Sara Newlin była w książkach tak samo wredna jak jej mężuś,
Przynajmniej im się nie nudzi, nie wiedzą wszystkiego i niczego nie mogą być pewni.
Mnie też rozbawił śmiertelnie groźny Szeryf wampirów tak ulizany z milusim uśmiechem.Ha haha, na pierwszym Skarsgård wygląda jak z "Klątwy królika" . Ale i tak jest słodki (w tej chwili wysyłam szaleńcze buziaki w kierunku ekranu laptopa) .
To ciekawe co powiesz na takie zdjęcia :
A tu jak widać w panelu uczestniczyła również Charlaine Harris.
Video True Blood Panel Comic-Con 2009 ---> http://www.trueblood...-comic-con-2009
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 28.07.2009 - |18:52|
Napisano 28.07.2009 - |19:27|
Rewelacyjny epizod z masą świetnych scen. Niezapomniana jest łóżkowa w czasach prohibicji 2 wampiry utaplane we krwi swoich ofiar, które dogorywają obok. Można powiedzieć że s2 się rozkręcił.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 28.07.2009 - |21:08|
Jason pewnie zetknie się z Sookie i spalenie Godricka pewnie nie wyjdzie (Chociaż może wyjdzie i nieźle wkurzy to wampiry? ) Sookie pomimo tego, że w niebezpieczeństwie jest bezpieczna, bo głównej bohaterki nie odstrzelą. Gorzej z Samem. Lafayette wraca do handlu V. Ciekawe jaki mają cel w tym wampiry. (tak w ogóle więcej Pam! )
Ciekawe pokazanie przeszłości Billa, nie spodziewałem się takiego czegoś po nim.
Na razie najlepszy odcinek drugiego sezonu. 8+/10
Użytkownik Metalfish edytował ten post 28.07.2009 - |21:11|
Napisano 29.07.2009 - |12:30|
Napisano 31.07.2009 - |14:13|
Jest nieźle. Sookie z Hugo w pułapce. Ciekawe kiedy Jason się o tym dowie. Pastor chce wojny z wampirami (tego można było się spodziewać), ale ta jego żonka do jest dopiero nieźle w główkę rąbnięta . Laffayete teraz ma dług i teraz kto wie ile będzie musiał ten dług spłacać. Szykują się dla niego kolejne tarapaty, ale to już chyba normalne .
Między Jessiką a Hoytem też coś iskrzy.Okazuje się ,że Bill [wampir] i Sooki [człowiek] nie są jednymi zakochanymi w sobie przedstawicielami wampirów i ludzi bo podobnie ma się sprawa z Hugo i Isabel.
Napisano 31.07.2009 - |15:38|
Racja tylko ,że oboje to jeszcze więksi laicy w tej kwestii od Sooki i Billa.Między Jessiką a Hoytem też coś iskrzy.
Mi bardziej chodziło o parę z jakimś dorobkiem na polu intymnych związków wampiry-ludzie.
I fajnie True Blood dostał 3 sezon ----> http://www.variety.c...0...d=1292&cs=1
Użytkownik biku1 edytował ten post 31.07.2009 - |21:39|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |16:37|
INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |18:07|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych