Odcinek 013 - S02E01 - Nothing But the Blood
Napisano 15.06.2009 - |11:19|
02x01
Jak dla mnie sezon rozpoczyna się bardzo dobrze, poszerza niektóre wątki zaczęte w poprzednim sezonie i już na początku dowiadujemy się, że to jednak nie zginął Lafayette (po obejrzeniu pierwszego sezonu na świeżo także myślałem, że to on nadział się na kogoś ząbki, ale po dłuższym zastanowieniu śmierć zbyt oczywista). Bardzo dobre są wprowadzone wątku humorystyczne, segregacja śmieci, rozmowa Bill-Sookie-Jess oraz degustacja krwi . Ogólnie miałem wrażenie, że jakoś odcinek zakończy się nie ciekawie dla pary telepatki i wampirka,a tutaj twórcy poszli w inną stronę. Zmiana Jasona i to jego wrażenie dobrego chłopca jest ciekawym wątkiem (Marlboro church rządzi ), czekam na to jak rozwinie się ten wątek. Ciekawie również się prezentuje wątek Maryann i Sama. Raczej to ona nie ma dobrych intencji wobec Tary, i z przedstawionych nam flashbacków Sama tak się zastanawiam ile lat ma Maryann? Wątpię, aby nie mogli znaleźć młodszej podobnej aktorki, więc nie jest ona dokładnie shapeshifterem? Może jest jakąś hybrydą dwóch stworzeń . Bardzo cieszy mnie, że nie uśmiercili Lafayetta, ponieważ barzo lubię aktora jak i postać, a do tego dużo ona wnosi dla serialu, sceny z nim były mocne. No i końcówka... Eric chyba zostanie moją ulubioną postacią.
Tydzień czekania .
Napisano 15.06.2009 - |15:58|
*Już tak się przyzwyczaiłam łączyć tych dwoje w parę, że automatycznie mi się samo napisało (spokojnie, to w zasadzie nie spojler... no, może troszeczkę ).
Użytkownik owczarnia edytował ten post 15.06.2009 - |22:09|
Napisano 15.06.2009 - |16:45|
A odcinek jak zawsze dobry. Czy w pierwszej serii było pokazane, jak porywają Lafayette'a?
Użytkownik garus edytował ten post 15.06.2009 - |16:45|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#4
Napisano 15.06.2009 - |16:48|
Szkoda ze na samym koncu taki zawod prostym rozwiazaniem tajemnicy , kto ich przetrzymywal ;/.
Napisano 15.06.2009 - |16:49|
Nie jestem do końca pewien bo już dawno oglądałem ale chyba był ukazany najazd kamery z pierwszej perspektywy (już wiemy, że był toProszę nie spoilerować książkami
Czy w pierwszej serii było pokazane, jak porywają Lafayette'a?
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 15.06.2009 - |16:50|
Napisano 15.06.2009 - |18:43|
Po co zamazujesz, to już nie spoiler:)
True Blood wróciło w wielkim stylu. Podobnie jak w pierwszej serii, czas bardzo szybko mija.
Cały odcinek jest pełen emocji, ale koniec po prostu niszczy, takiego pokazania wampirków brakowało.
Ocenka zasłużone 9,5/10.
Jeżeli tak dalej pójdzie to może to być jeden z najlepszych seriali wszech czasów:)
Napisano 15.06.2009 - |18:53|
Później płaczą niektórzy, że przypadkowo spojrzeli i mają pretensje .@cliffhanger
Po co zamazujesz, to już nie spoiler:)
Napisano 15.06.2009 - |21:01|
Udany odcinek.
Mnóstwo smaczków w tekstach i dowcipach o których wspominał powyżej m in cliffhanger :
-- jak Bill uczący swoją 17letnią wampirkę Jessice Hamby recyklingu , czy też ich wspólne mieszanie Tru B.
-- czy Jason z kościołem baptystów Marlboro
-- albo rozmowy Lafayette z tym drugim uwięzionym jak "...My ass is magnetic now...." "....I pray to God, you ain't the last motherfucker I meet before I die...."
-- albo jak Maryann powiedziała do młodego Sama ".....Baby boy, you're not the only one who's special in this world...."
..... i jeszcze sporo innych aż ciężko spamiętać.
O albo panienka próbująca wyrwać Jasona w barze, potem świetnie załatwiła jego kumpla. Jak już jestem przy Jasonie to nie kupuję tego jego nawrócenia, to kolejna zachcianka małego chłopca, która napędzana słomianym zapałem szybko się ulotni, mam nadzieję. Mimo, że dostał "znak od Boga" z tym czekiem to jak tylko zobaczy, że "wielebny" Steve Newlin będzie chciał go doić z kasy to liczę, że przejrzy na oczy. Co my już widzieliśmy kiedy gościu na stwierdzenie Jasona, że chyba nie będzie go stać walnął : ".....Wiem, że to trudne ale zbawienie nie ma ceny....." LOL typowy naciągacz. Ale podobało mi się jedno zdanie Newlina które powiedział w czasie tej debaty z przedstawicielką wampirów Nan Flanagan : "....It's a beautiful, sunny morning in America, Miss Flanagan. I wish you were here...." Normalnie nie mogłem ze śmiechu. Ona też mu się dobrze odgryzła.
Tradycyjnie matka Tary delikatnie mówiąc wnerwiająca, Tara na razie widzę ma murzynka w głowie więc nie widzi ,że Maryann coś knuje , a do tego to Sam mógłby ją przed nią ostrzec, bo jakoś nie pamiętam aby to zrobił.
Zobaczymy jakie problemy sprawi Billowi w kolejnych odcinkach Jessica, kiedy Tara połapie się co wokół niej się dzieje, kiedy również Jason wróci do "normalności" i czy nowa kelnerka Sama to normalny człowiek czy również jedna ze "specjalnych".
A końcówka jak Eric miotał tym gościem jakby był lekki niczym gazeta, to robiło niezłe wrażenie.
ps. czy to tylko ja miałem takie wrażenie w pierwszych jakiś 10-15 minutach w wypowiedziach było bardzo duże natężenie wszelakich "faków" ?
To po co wchodzą i czytają temat skoro odcinka nie widzieli.Później płaczą niektórzy, że przypadkowo spojrzeli i mają pretensje...
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |21:08|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.06.2009 - |17:18|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 18.06.2009 - |17:38|
Jako pierwszy ?To jako pierwszy napiszę o pierwszym odcinku, było to wpaniały wstęp
To o czym my pisaliśmy ostatnie kilka postów.
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.06.2009 - |17:39|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.06.2009 - |21:01|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 19.06.2009 - |09:11|
Napisano 20.06.2009 - |21:09|
Napisano 22.06.2009 - |22:54|
Użytkownik owczarnia edytował ten post 22.06.2009 - |22:55|
Napisano 24.08.2009 - |16:25|
INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |21:15|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych