Odcinek 011 - S01E11 - To Love is to Bury
Napisano 17.11.2008 - |12:20|
Napisano 17.11.2008 - |21:39|
Druga sprawa (a właściwie połączona z pierwszą): dlaczego wszystkie kobiety są przedstawione jako pustogłowe kretynki? (wyjątki Pam i Tara) Dają się dymać wszędzie i zawsze, a rozumu mają mniej niż mucha.
Co do głównej niespodzianki: WOW. I co teraz? ;]
Użytkownik Jane Doe edytował ten post 17.11.2008 - |21:40|
Napisano 17.11.2008 - |22:59|
Rudzielec w tym odcinku rządził
A była taka miła i niewinna przed przemianą
Poza tym jak zawsze dużo wątków, pozbyliśmy się psychopatki
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 18.11.2008 - |10:26|
Kolejny świetny odcinek :]
Rudzielec rzeczywiście wymiata, a jej kłótnie z Billem - priceless :] Będzie mi trochę brakować dziewczyny Jasona, ale tylko miłych widoków, bo sama postać ostatnio mnie zaczęła irytować. No i biedny sam Jason...w co on się wpakował...Wątek z Tarą też ciekawy i ta jej nowa "koleżanka". Coś czuję, że nic dobrego z tego nie wyniknie.
Zgadzam się z tym co napisała Jane Doe - Sookie też mnie w tym odcinku wnerwiała :]
Widać zbliżający się wielkimi krokami koniec sezonu. Za tydzień ostatni odcinek ...ciekawe jak to się skończy. A może się nie skończy tylko twórcy zaserwują nam wielkiego cliffhangera...oby nie
Ocena 5+/6
Napisano 18.11.2008 - |10:39|
Oj nie mogą wszystkiego zakończyć bo co będą pokazywać w drugim sezonie.Za tydzień ostatni odcinek ...ciekawe jak to się skończy. A może się nie skończy tylko twórcy zaserwują nam wielkiego cliffhangera...oby nie
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.11.2008 - |11:28|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.11.2008 - |10:48|
Ta babka z opieki to pewnie ta sama o której Tara mówiła jak ją przymkneli.
No i matka Tary, normalnie tylko zastrzelić.
Napisano 18.11.2008 - |22:07|
Jeden z najlepszych seriali obecnego sezonu, atmosfera miasteczka i specyficznie prowadzona fabula na prawde potrafia przykuc uwage.
Wg tego co jest napisane tu:
http://www.thefutonc...x?id=true_blood
i http://www.thefutonc...d=20080917hbo01
bedzie kolejny sezon, takze nie ma sie co martwic o niepokonczone watki
[...]
the series will begin production of new episodes early next year in Los Angeles, with debut set for summer 2009.
Napisano 19.11.2008 - |23:01|
Powalająca scena początkowa zakopywania tej nowej rudej wapirzycy w ziemi.
Normalnie niezła schiza , a ta Jessica co towarzyszyła Billowi przy zakopywaniu też ma nieźle narąbane w głowie.
Wątek z Tarą też ciekawy i ta jej nowa "koleżanka". Coś czuję, że nic dobrego z tego nie wyniknie.
Spodziewałem się trochę innej roli po Michelle Forbes tutaj jako Maryann.Ta babka z opieki to pewnie ta sama o której Tara mówiła jak ją przymkneli.
I faktycznie jest zbyt "przyjazna" dla Tary a to jest podejrzane.
Też tak pomyślałem, że być może to ona stała na drodze i spowodowała wypadek Tary a przynajmniej ma z tym coś wspólnego.
W każdym razie jak to powiedział wcześniej Sam Merlotte po tym jak Sookie odkryła, że jest Zmiennym - istnieje jeszcze wiele innych stworzeń.
Tutaj mam nadzieję, że właśnie Maryann okaże się kolejną dziwną istotą.
Jeśli chodzi o Tarę to można jej tylko współczuć takiej rodzicielki - jak dla mnie nadaje się tylko na odstrzał.
Mimo to cieszy mnie ,że dziewczyna wciąż pozostała sobą z tymi swoimi niesamowitymi tekstami.
A Jason o tutaj brak słów jak się chłopakowi pochrzaniło, ciekawe kto też jest taki perfidny i wykańcza te jego panienki.
No i pamiętajmy o znamiennym "liście gończym" z tego faxu.
Kolejny odcinek zapowiada się bardzo soczyście.
Przecież to wiadomo już chyba od miesiąca [zdaje się gdzieś okolice 5-6 odcinka] i dlatego o tym pisałem ze 2 posty wyżej i gdzieś tam jeszcze wcześniej.Wg tego co jest napisane tu:
bedzie kolejny sezon, takze nie ma sie co martwic o niepokonczone watki
Pisałem ,że Michelle Forbes [Maryann] dołączy na stałe do obsady w drugim sezonie.
Jakby nie patrzeć bardzo cieszy taka perspektywa, że dwie najlepsze nowości tej jesieni czyli "True Blood" i "Sons of Anarchy" krótko po starcie mają już obiecane drugie sezony.
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.11.2008 - |23:34|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.11.2008 - |23:51|
wampirzy noworodek jesicca i bezradny bill - bezcenne; a eric - wampirza superniania
lafayette i senator - takoż
harley z cukierenki -
no i chyba wiemy już kto jest killerem - biedna arlene
zdecydowanie najlepsza premiera tego sezonu - z wielkim potencjałem, conajmniej na best 5 ever wśród seriali
1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights
Napisano 21.11.2008 - |00:32|
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 21.11.2008 - |05:54|
Tak jest to nam teraz przedstawiane tyle, że liczę iż twórcy nas zaskoczą co do tożsamości mystery killera.Czyli zabójcą jest
Spoiler.
Niema co zasłaniać tego spoilerami bo to wynikała z faxu w ostatnim odcinku choć nie do końca jednoznacznie bo może pojawić się kolejny gracz na scenie. Więc obecnie go po prostu typujemy ale nie ma pewności.
A Rene może się okazać tylko kolejną z innych istot a przy okazji ofiarą która uciekła z tamtego miasta po tym jak ktoś zabił jego siostrę.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.11.2008 - |05:57|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 24.08.2009 - |16:19|
INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |21:57|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych