Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 010 - S01E10 - I Don't Wanna Know

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (2 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9,5 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

3. 9 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.11.2008 - |21:19|

1x10

OMG! Genialny odcinek i chyba najlepszy w sezonie! Tyle się działo, tyle świetnych scen...po prostu miód :]

SPOILERY!
Zacznijmy od początku. Pierwszy szok - Sam jest shape-shifterem i potrafi zamieniać się w różne zwierzątka. Dowiadujemy się też, że istnieją wilkołaki i wiele innych dziwnych stworzeń. Hmmm...nie wiem czy cieszyć się czy nie z tego powodu, bo z jednej strony to dobre dla fabuły, daje to bardzo dużo możliwości i spotkań różnych mitycznych stworzeń, a z drugiej przedstawiony świat staje się coraz bardziej odrealniony. A realizm był dużym plusem na tego serialu.
Dalej mamy wątek Tary, która w końcu poddaje się egzorcyzmowi, któremu towarzyszą przyprawiające o ciarki wizje demona. Niby się udało i aż przez chwilę też zacząłem w to wierzyć, do momentu, w którym Tara spotyka egzorcystkę w dość niespodziewanych okolicznościach. Gdy Tara dowiaduje się prawdy, traci nad sobą kontrolę, upija się, co doprowadza do wypadku samochodowego, spowodowanego przez...no właśnie, kto to był?
Kolejny wątek to Jason z dziewczyną, dalej żyjący sobie jak gdyby nigdy nic z wampirem uwięzionym w piwnicy. Jason jednak coraz bardziej zbliża się do owego wampira, o czym dowiaduje się Amy. Wszystko kończy się dość niespodziewanie śmiercią wampira i teraz Jason poznaje prawdziwą naturę swojej psychopatycznej dziewczyny. Do tego dochodzi wkurzony na maksa LaFayette. Z niecierpliwością czekam na kontynuację tego wątku...
Na koniec mamy genialną i niezwykle klimatyczną scenę sądu wampirów, ze świetnym Zeljko Ivankiem jako sędzią i chyba najwyżej postawionym wampirem w hierarchii, jakiego dotąd widzieliśmy. Bill za zabójstwo drugiego wampira musi przemienić śmiertelnika w wampira. Scena przemiany - WOW!

To chyba tyle...ahh chyba jeszcze nie ochłonąłem do końca po tym odcinku :] Tyle emocji...i czekam na więcej w następnym tygodniu ;) Jaką ocenę by tu dać...ten odcinek wychodzi poza skalę, ale niech będzie to 6/6 :D

Użytkownik działacz edytował ten post 10.11.2008 - |21:20|

• 0
I will do anything for lulz.

#2 Jane Doe

Jane Doe

Kapral

• Grupa Hatak
  • 182 postów

Napisano 11.11.2008 - |12:59|

Jaki szok? Może tylko informacja, że potrafi zamieniać się w "różne" zwierzęta była zaskakująca. To że Sam jest psem było jasne już od kilku odcinków. - nocne szczekanie, ;) bieganie nago itp. itd.
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.11.2008 - |13:10|

Jaki szok? Może tylko informacja, że potrafi zamieniać się w "różne" zwierzęta była zaskakująca. To że Sam jest psem było jasne już od kilku odcinków. - nocne szczekanie, ;) bieganie nago itp. itd.

Tylko właśnie podobnie jak jeden z przedmówców wydaje mi się, że widzieliśmy w którymś z początkowych odcinków Sama z psem.
I to stanowiło na jakiś czas zagwozdkę.
No chyba, że po prostu Sam się na nim wzorował.

Użytkownik biku1 edytował ten post 11.11.2008 - |13:45|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 11.11.2008 - |13:25|

Sam aby się przemienić musi mieć wzór czyli żywego psa kota lub ptaka (tekst i sposób w jaki powiedział o tym że latanie jest trudne mnie zabił)

A co do samego odcinka jest po prostu genialny. Ja już nawet nie zamierzam pisać ocen bo brakuje mi skali już :P
W tym odcinku każda scena, każdy dialog był po prostu fenomenalny.

I jeszcze pod koniec pojawiła się Michelle Forbes, ciekawi mnie jej postać, mam dziwne wrażenie że nie będzie w niej nic typowego.

True Blood jest bez wątpienia najlepszą premierą sezonu, a każdy kolejny odcinek jest lepszy od poprzedniego. Jedyny minus to to że został 3 odcinki do końca sezonu:(
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.11.2008 - |13:43|

I jeszcze pod koniec pojawiła się Michelle Forbes, ciekawi mnie jej postać, mam dziwne wrażenie że nie będzie w niej nic typowego.

True Blood jest bez wątpienia najlepszą premierą sezonu, a każdy kolejny odcinek jest lepszy od poprzedniego. Jedyny minus to to że został 3 odcinki do końca sezonu:(

So say we all. ;)

Całe szczęście wiemy już od jakiegoś czasu , że czeka nas drugi sezon.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#6 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.11.2008 - |14:55|

Sam aby się przemienić musi mieć wzór czyli żywego psa kota lub ptaka (tekst i sposób w jaki powiedział o tym że latanie jest trudne mnie zabił)

Dokładnie, wyjaśniło się dlaczego Sam był pokazany z psem w jednym z wcześniejszych odcinków. Najbardziej podobało mi się rozwiązanie wątku demonów Tary i matki, najpierw Sam powiedział, że jest wiele różnych istot, co tylko dodatkowo utwierdzało w przekonaniu o ich istnieniu, a później spotkanie w aptece :) Super poprowadzone. No i na koniec wypadek, nic nie jest jeszcze przesądzone :)
  • 0

#7 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 11.11.2008 - |16:37|

No ale nasz wampirek powiedział że nie ma wilkołaków.
i komu tu wierzyć?
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#8 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 11.11.2008 - |18:55|

Jak na razie pokazuje serial - nikomu :) Nic nie jest do końca pewne, jest dużo zwrotów "akcji" i bardzo dobrze.
  • 0

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.11.2008 - |19:02|

1x10

Przepiękny rudzielec w moim typie, sam bym ją przemienił :rolleyes:

Dużo zwrotów akcji i świetne zebranie/sąd wampirów.

Wszystko w TB wygląda tak jak powinno.

Idealne trafienie w klimat południa USA które tak lubię i wampiry będące jednym z ulubionych moich tematów na filmy.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.08.2009 - |16:17|

:)

INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |21:54|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych