Odcinek 004 - S01E04 - Escape From Dragon House
Napisano 03.10.2008 - |20:10|
Świetny odcinek! Im dalej tym lepiej i tak powinno być :]
- Cały wątek Jasona po wypiciu V simply the best O mało nie zatrzepał się na śmierć
- Bardzo dobra scena w barze dla wampirów. W końcu dowiadujemy się czegoś nowego o tajemniczym Ericu (przynajmniej to jak wygląda).
- Na plus też scenka z Sookie i Billem zatrzymanymi przez policję. Bill pokazuje co potrafi.
- I końcówka - WTF? Rozumiem, że podoba mu się Sookie, ale to już jest zboczenie. Oj może być ciekawie :]
Kolejne 50min zleciało jak z bicza strzelił. Brawo.
Ocena 5+/6
Napisano 03.10.2008 - |21:38|
A teraz 1x04
Im dalej tym lepiej a co więcej można powiedzieć że serial już się całkiem rozkręcił. Najściślejsza czołówka tego sezonu.
Świetny wygląd Bila w rozmowie z gliną.
Przecudna, prześliczna marzenie nie tylko każdego wampira nasza pani Telepatka w cudownej sukience w kwiatuszki.
Śmieszna i przerażająca akcja z fiutem naszego boskiego żigolo
Końcówka !! ,którą można skomentować tylko zwrotem WTF !!!
Użytkownik Quendi edytował ten post 03.10.2008 - |21:40|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 03.10.2008 - |21:58|
Potwierdzam bardzo dobry klimatyczny odcinek.
Ogląda się to znakomicie i nie wiadomo kiedy minęło 50 min.
Czyli nic tylko oglądać.
Ja się również pod tym podpiszę.Świetny odcinek! Im dalej tym lepiej i tak powinno być :]
Kolejne 50min zleciało jak z bicza strzelił. Brawo.
Jak dla mnie najciekawsza z nowości i o bardzo specyficznym klimacie z niesamowitą czołówką.
Niby to wszystko tak się toczy sennie, ospale niczym narkotyczny trans ale ma swój klimat i tempo narracji a przez to wciąga.
Do tego ten zaciągany , śpiewny południowy akcent.
Uwielbiam słuchać jak Tara się rozkręca i zaczyna coś mówić a szczególnie jak wszystkich w koło opieprza.
Co do dzisiejszego odcinka zaczyna się robić ciekawie.
Najpierw odjechany motyw z Jasonem i jego przedawkowaniem potem pojawia się Eric Northman [właśnie spojrzałem na imdb jeszcze go zobaczymy] i dziwna , zakręcona scena w łóżku z Samem Merlotte na końcu. Ciekawe co z tego wyniknie.
W każdym razie czekam na następny odcinek.
Przy okazji widzę niezłą międzynarodową obsadę w tym serialu - Szwed, Anglik, Australijczyk, Kanadyjka, Amerykanka - ale im się zebrało.
Użytkownik biku1 edytował ten post 04.10.2008 - |18:40|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.10.2008 - |17:42|
a co do sama to mam jakieś dziwne przeczucie, ze jest on "uśpionym" wilkołakiem
1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights
Napisano 04.10.2008 - |18:47|
a co do sama to mam jakieś dziwne przeczucie, ze jest on "uśpionym" wilkołakiem
Który szczeka przez sen .
Po obejrzeniu Pre-Aira miałem bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony ogromnie zaimponował mi klimat małego miasteczka - dla odmiany południowy akcent. Z drugiej jednak sposób budowania akcji zbytnio nie zachwycał. Obawy rozwiały kolejne odcinki i może być tylko lepiej.
Na taką produkcję długo przyszło czekać - poprzednio HBO próbowało podobnej konwencji (niektóre aspekty) z Carnivale.
Użytkownik blinkkin edytował ten post 04.10.2008 - |18:47|
Napisano 05.10.2008 - |09:35|
Napisano 02.12.2008 - |18:21|
dla mnie bomba !
serial naprawdę wart polecenia .... i mam nadzieje, że w następnych odcinkach nie siądzie.
Napisano 24.08.2009 - |16:01|
INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |22:06|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych