Po Waszych początkowych złych opiniach,postanowiłem nie oglądać tego serialu mimo iż bardzo lubie klimaty wampirskie . Jednak postanowiłem ściągnać i obejrzec i spodobało mi sie .Serial ma potencjał i to duży.odcinek 2 skończył sie ciekawie dlatego przed chwila obejrzałem sobie początek 3 odc i fajnie jest! Zastanawiam sie w która strone fabuła będzie szła,bo jezeli tylko na perypetiach tej dziury na południu to na dłuższa mete moze sie znudzić...
Do kolegi wyżej. Śmiało mozesz ogladać
Acha ciekawe jakie słabości maja tu wampiry? o srebrze wiemy,światło wiadomo,a ciekawe czy inne tzn krzyż,woda święcona,kołek,czosnek też działaja. Troszke te kły sa " drewniane" dla mnie, no i za szybkie sa według mnie,ze ich prawie nie widać
Odcinek 003 - S01E03 - Mine
Rozpoczęty przez
MisIIek
, 22.09.2008 - |13:24|
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.09.2008 - |13:24|
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...
Napisano 22.09.2008 - |19:11|
1x03
Kolejny bardzo klimatyczny odcinek i zarazem dobrze wyważony. Trochę w nim mroku, trochę osobistych spraw bohaterów i sexu. W końcu mamy więcej wampirów :] UWAGA SPOILERY!!!
Sookie poznaje "kumpli" Billa, którzy gdyby nie on, już dawno smakowali by się w jej dziewiczej krwi. Są to wampiry z prawdziwego zdarzenia: zabijają ludzi, piją ich krew, ostro imprezują, uprawiają dziki sex i nie cofną się przed niczym. On twierdzi jednak, że jest od nich inny, bardziej ludzki, to jednak jej nie przekonuje. Przestraszona Sookie stara się więc go odepchnąć. Przestają się spotykać. Myśli jednak o nim cały czas i chyba długo bez niego nie wytrzyma.
Na plus bardzo zmysłowy erotyczny sen Sookie (choć trochę za krótki) i jej pointy nipples- mniam :]
Tym razem poznajemy lepiej historię Tary. Nie ma dziewczyna zbyt łatwo. W domu czeka zawsze pijana matka, nie ma chłopaka i pieniędzy na własne mieszkanie. Nie jest jednak tak do końca źle: plusy to sex z szefem lub scena chilloutu u Lafayette :]
Bill ma drobną sprzeczkę z innymi wampirami, chce się bowiem od nich odłączyć, żeby prowadzić ludzkie życie z Sookie. Nie będzie to jednak takie łatwe. Tutaj dostajemy drobny zarys hierarchii wśród wampirów. Wyżej jest ktoś o imieniu Eric i tajemnicza "ona". - Robi się coraz ciekawiej.
Kolejny plus to świetna scena, gdy Jason przychodzi do Lafayettea po viagrę :] (Okazuje się, że handluje on wampirzą krwią.) Na tym się zaczyna, a kończy na tańcu Jasona w samych slipkach i masce przed kamerą. - Shake that ass!
Jedyny minus to drobne dłużyzny w środku odcinka. Trochę przegadany, ale da się przeżyć.
I mocny akcent na koniec...mamy pierwszego trupa wśród bohaterów pozytywnych.
Ogólnie odcinek bardzo dobry, wciąga od początku i ponad 50min zlatuje nie wiadomo kiedy. To lubię.
Ocena: mocne 5/6 Way to go Alan Bell!
Kolejny bardzo klimatyczny odcinek i zarazem dobrze wyważony. Trochę w nim mroku, trochę osobistych spraw bohaterów i sexu. W końcu mamy więcej wampirów :] UWAGA SPOILERY!!!
Sookie poznaje "kumpli" Billa, którzy gdyby nie on, już dawno smakowali by się w jej dziewiczej krwi. Są to wampiry z prawdziwego zdarzenia: zabijają ludzi, piją ich krew, ostro imprezują, uprawiają dziki sex i nie cofną się przed niczym. On twierdzi jednak, że jest od nich inny, bardziej ludzki, to jednak jej nie przekonuje. Przestraszona Sookie stara się więc go odepchnąć. Przestają się spotykać. Myśli jednak o nim cały czas i chyba długo bez niego nie wytrzyma.
Na plus bardzo zmysłowy erotyczny sen Sookie (choć trochę za krótki) i jej pointy nipples- mniam :]
Tym razem poznajemy lepiej historię Tary. Nie ma dziewczyna zbyt łatwo. W domu czeka zawsze pijana matka, nie ma chłopaka i pieniędzy na własne mieszkanie. Nie jest jednak tak do końca źle: plusy to sex z szefem lub scena chilloutu u Lafayette :]
Bill ma drobną sprzeczkę z innymi wampirami, chce się bowiem od nich odłączyć, żeby prowadzić ludzkie życie z Sookie. Nie będzie to jednak takie łatwe. Tutaj dostajemy drobny zarys hierarchii wśród wampirów. Wyżej jest ktoś o imieniu Eric i tajemnicza "ona". - Robi się coraz ciekawiej.
Kolejny plus to świetna scena, gdy Jason przychodzi do Lafayettea po viagrę :] (Okazuje się, że handluje on wampirzą krwią.) Na tym się zaczyna, a kończy na tańcu Jasona w samych slipkach i masce przed kamerą. - Shake that ass!
Jedyny minus to drobne dłużyzny w środku odcinka. Trochę przegadany, ale da się przeżyć.
I mocny akcent na koniec...mamy pierwszego trupa wśród bohaterów pozytywnych.
Ogólnie odcinek bardzo dobry, wciąga od początku i ponad 50min zlatuje nie wiadomo kiedy. To lubię.
Ocena: mocne 5/6 Way to go Alan Bell!
I will do anything for lulz.
Napisano 22.09.2008 - |19:37|
Zgadzam się z przedmówcą 50 minut mija bardzo szybko.
Dalej poznajemy bohaterów tym razem Tarę jak już zostało napisane nie ma łatwego życia.
Poznajemy kolejne tajemnice wampirów i ten odcinek sponsoruje wirusowe zapalenie wątroby typu b.
Mamy nowe informację o hierarchii pomiędzy wampirami oraz dowiadujemy się że Bill był miał jakiś wpływ na ujawnienie się wampirów, wiemy też że nie wszystkie wampiry są z tego faktu szczęśliwe.
Generalnie narazie jeszcze mamy tworzenia tła dla przyszłych wątków.
A zapomniał bym o muzyce która jest w tym serialu po prostu rewelacyjna jak na razie w mojej ocenie przegrywa tylko z BSG oraz Twin Peaks, jej wpływ na tworzenie klimatu jest nie oceniony.
Akcent na który z początku narzekałem już mi tak nie przeszkadza wręcz przeciwnie dodaje pewnego klimatu.
Moja ocena odcinka numer 3 to 9/10.
Dalej poznajemy bohaterów tym razem Tarę jak już zostało napisane nie ma łatwego życia.
Poznajemy kolejne tajemnice wampirów i ten odcinek sponsoruje wirusowe zapalenie wątroby typu b.
Mamy nowe informację o hierarchii pomiędzy wampirami oraz dowiadujemy się że Bill był miał jakiś wpływ na ujawnienie się wampirów, wiemy też że nie wszystkie wampiry są z tego faktu szczęśliwe.
Generalnie narazie jeszcze mamy tworzenia tła dla przyszłych wątków.
A zapomniał bym o muzyce która jest w tym serialu po prostu rewelacyjna jak na razie w mojej ocenie przegrywa tylko z BSG oraz Twin Peaks, jej wpływ na tworzenie klimatu jest nie oceniony.
Akcent na który z początku narzekałem już mi tak nie przeszkadza wręcz przeciwnie dodaje pewnego klimatu.
Moja ocena odcinka numer 3 to 9/10.
To miejsce na twoją reklamę.
Napisano 22.09.2008 - |20:56|
Potwierdzam bardzo dobry klimatyczny odcinek.
Ogląda się to znakomicie i nie wiadomo kiedy minęło 50 min.
Poza tym co najbardziej lubię w kablówkach jak HBO, Showtime itd czyli:
- realizm, sex, przemoc itd nic nie zamiatamy pod dywan udając że tego nie ma
- co za tym idzie brak poprawności politycznej, choć tutaj klimat zwłaszcza przy Sookie jest bardzo słodki, ach te niewyżyte dziewice
- LINIOWA fabuła, najczęściej na podstawie świetnej książki
- poza tym realizacja, obsada i cała techniczna sprawa.
Czyli nic tylko oglądać.
Ogląda się to znakomicie i nie wiadomo kiedy minęło 50 min.
Poza tym co najbardziej lubię w kablówkach jak HBO, Showtime itd czyli:
- realizm, sex, przemoc itd nic nie zamiatamy pod dywan udając że tego nie ma
- co za tym idzie brak poprawności politycznej, choć tutaj klimat zwłaszcza przy Sookie jest bardzo słodki, ach te niewyżyte dziewice
- LINIOWA fabuła, najczęściej na podstawie świetnej książki
- poza tym realizacja, obsada i cała techniczna sprawa.
Czyli nic tylko oglądać.
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 08.02.2009 - |07:28|
Po trzech odcinkach mam mieszane uczucia. Przeszkadza mi zwłaszcza miszmasz gatunkowy. Dramat, sensacja, komedia i horror mogą wystąpić nawet w jednej scenie. Całość ratuje świetne aktorstwo i kapitalne dialogi, np.:
- Wiesz, on szczeka przez sen.
- Kurde, biali są poje....ni.
Oglądam dalej mimo wszystko.
- Wiesz, on szczeka przez sen.
- Kurde, biali są poje....ni.
Oglądam dalej mimo wszystko.
Napisano 24.08.2009 - |15:58|
INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |22:04|
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych