Odcinek 002 - S01E02 - The First Taste
Napisano 15.09.2008 - |18:56|
Nie chcę na razie posiać o fabule żeby nikomu nie popsuć zabawy, napiszę tylko o moich odczuciach.
Poprzedni odcinek mi się bardzo podobał, a ten jest jeszcze lepszy. Zdecydowanie ten serial ma to coś co powoduje że jego oglądanie w żaden sposób nie nuży, wciąga bardzo, a godzinka mija bardzo szybko:)
Jak dla mnie serial jest na razie najlepszą premierą tego sezonu.
Napisano 17.09.2008 - |13:27|
Zdecydowanie też podoba mi się właśnie ten klimat, prowincja dość powściągliwy wampir.
P.S. No i zęby w drugim epizodzie ma już normalne a nie jakieś 2 piździki jak nutria.
P.S.2 Murzyński slang, głównie rozmowa telefoniczna tu dużo mi uciekło, inaczej mówiąc pół-bełkot
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 17.09.2008 - |20:30|
Na plus przede wszystkim niesamowity klimat, który wciągnął mnie od pierwszych minut pilota. Tutaj dalej trzyma i nie pozwala ani na chwilę oderwać się od monitora. Bardzo mnie wciągnął ten serial i już z niecierpliwością czekam na następny odcinek.
Akcja posunęła się nieznacznie na przód, ale nie narzekam. Trochę lepiej poznaliśmy naszego wampira i historię bohaterki (i rzeczywiście, ząbki lepsze niż w pilocie :] ).
No i w końcu główna aktorka Sookie bardzo mi się podoba, zarówno jej gra jak i wygląd ;]
Od początku widać bardzo sprawną rękę twórcy "Six Feet Under", który stawia przede wszystkim na klimat i rozwój postaci. I bardzo dobrze. Jak dla mnie: 5/6
P.S. Witam wszystkich forumowiczów! :]
Użytkownik działacz edytował ten post 17.09.2008 - |20:31|
Napisano 18.09.2008 - |10:10|
Klimat klimatem ale o co chodzi?
Już Moda na sukces ma więcej dynamiki
Napisano 18.09.2008 - |10:40|
Napisano 18.09.2008 - |13:55|
Napisano 18.09.2008 - |17:13|
No i mamy pewność że HBO nas nie wydyma jak duże stacje więc zobaczymy całość.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 18.09.2008 - |17:25|
Napisano 21.09.2008 - |20:47|
Ups, w 3 serialu się już w większości zgadzamy.Ogladalem 2 pierwsze odcinki. Troche nudny ten serial, denerwuje mnie na sile wciskany do filmu seks. Poza tym, milo sie oglada glowna aktorke, znana z Xmana.

powiem że ma to klimat i potencjał.
Zdecydowanie też podoba mi się właśnie ten klimat, prowincja dość powściągliwy wampir.
Mam podobne odczucia.Ogólnie podoba mi się ten serial jak na razie, również przez krytyków w USA uznany jest za jeden z najlepszych nowych seriali.
Ta południowość dodaje wiele klimatu i co ważne słychać to w sposobie mówienia postaci.
Do tego ta niby powolna niemrawa budowana historia gdzie poznajemy poszczególne postacie.
Jak to ktoś wcześniej napisał widać rękę człowieka od "Six Feet Under" gdzie w końcu w podobny sposób opowiadano historię.
To jest właśnie fajne i człowiek wie, że jak się wciągnie to nie zostanie po 5 odcinkach na lodzie.No i mamy pewność że HBO nas nie wydyma jak duże stacje więc zobaczymy całość.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |22:14|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.08.2009 - |15:56|

INFORMACYJNIE : Powyższe posty przeniesiono ze starego, ogólnego tematu więc może się pojawić kilka nieścisłości w chronologii i wątku dyskusji.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2009 - |22:16|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.06.2010 - |23:18|
Oprócz wspomnianej czarnoskórej rozmowy telefonicznej przefajny był dyskurs telewizyjny pastora z wampirzycą. Równie zabawny był pomysł z tornado. Amerykanie zawsze wierzą że coś zostało ukryte przez jakąś agendę rządową za pomocą jakiegoś teatrzyku (porównaj motyw z Bliskich spotkań trzeciego stopnia) a tu ta mistyfikacja jest prawdziwa:)! - mnie to rozbawiło do łez. Fantastyczny sarkazm. Dopełnieniem tego amerykańskiego zaścianku jest scenka zapoznawcza w domu babci - gdy ta zadając pytanie wampiro-lovelasowi o wojnę ma na myśli wojnę .... secesyjną

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych