Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 035 - S03E11 - I Had a Dream

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (2 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

2. 9.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 9 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 8.5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.12.2008 - |11:03|

oj zebyscie sie nie zdziwili jak okaze sie ze to Masuka porwal Dexa na wieczor kawalerski ;) ;)

:lol: :lol: :lol:

No i wyszło szydło z worka.
Tego się jednak nie spodziewałem.
Pozostał tylko jeden odcinek i sporo się jeszcze musi wydarzyć...

Użytkownik psjodko edytował ten post 26.08.2009 - |08:23|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.12.2008 - |11:53|

oj zebyscie sie nie zdziwili jak okaze sie ze to Masuka porwal Dexa na wieczor kawalerski ;) ;)

Jak przeczytałem tą wersję to na 90% byłem pewien, że tak to właśnie zrobią :) W każdym razie odcinek super, akcja poszła do przodu nawet szybciej niż się spodziewałem. Dobrze, że na koniec odcinka zostawili preview do finału. Oj będzie się tam działo. Ciągle zastanawiam się czy wymyślą coś jeszcze na Quinna skoro wcześnie internal affers tak się nim interesowało.
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#3 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 08.12.2008 - |11:58|

Oj będzie się tam działo. Ciągle zastanawiam się czy wymyślą coś jeszcze na Quinna skoro wcześnie internal affers tak się nim interesowało.

To może byc dopiero rozwiązane w kolejnym sezonie.
Byłoby miło.

::. GRUPA TARDIS .::

#4 K-Ci

K-Ci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 08.12.2008 - |14:06|

Również mam kilka koncepcji. Dexter zabija Skinnera oraz Miguela, specjalnie dla "kolegi" robi coś innego - pozoruje samobójstwo Migueal (można je wytłumaczyć na kilka sposobów) podrzucając dowody na zabójstwo pani prokurator oraz Skinnera , a może jeszcze kogoś. Jeżeli Dexter zabije Miguela w standardowy sposób, to zapewne najlepsza będzie pogadanka na "stole śmierci" przed zabiciem Miguela. Kto wie może będzie odwrotnie, Miguel będzie o krok od zabicia Dextera, wpadnie np. Deb i to ona zabije Miguela ratując brata ;).
  • 0

#5 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 08.12.2008 - |16:27|

3x11

Adios amigo ;) Stało się to szybciej niż myślałem. Miguel wącha już kwiatki. Ale ciekawi mnie jedna rzecz, skoro Dexter miał wolny dom u LaGuerty to albo z nią o tym rozmawiał, ale wykorzystał moment, w którym jej nie było. Skoro ją wtajemniczył to znowu sobie biedy narobi :P

Druga sprawa, Dexter miał zabić Prado tak, jak Skinner, czyli poprzez wycinanie skóry, żeby wyglądało to na tortury. Ale on go po prostu udusił :blink: Z tego co się orientuję to da się stwierdzić czy ofiara została najpierw uduszona czy torturowana.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#6 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 08.12.2008 - |18:09|

Początek wbił w fotel, a potem wielkie rozczarowanie... Spodziewałem się czegoś dużo lepszego niż uduszenie Miguela jak psa. Facet dymał Dextera cały sezon i dał się podjeść jak dziecko. Szkoda :/
  • 0

#7 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09.12.2008 - |20:32|

no ja stawialem ze na 80% dexa porwie skinner a na 20% masuka ;)

najlepszy odcinek tego sezonu :) duuuzo sie dzialo + masuka w najwyzszej formie - szkoda ze nie poswiecili 5 minut wiecej na pokazanie jakis akcji z masuka i reszta na wieczorze kawalerskim ... ;)

miquel pojawil sie na stole odcinek za szybko wiec cos mi mowi ze 3 sezon wcale nie skonczy sie na milym slubie - kto wie moze cos sie pokreci ze skinerem, moze gdzies Dex zostawi slady i bedzie na celowniku Deb i porucznik LaGuerty ...
  • 0

#8 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 09.12.2008 - |21:15|

jeszcze się dziwię o tym, że nikt nie wspomniał na temat szperania przez Debrę. Podejrzewam, że w kolejnym odcinku nieźle się zdziwi kiedy dowie się o tym, że perfect Harry miał romansik z matką Dexa i kto wie może nawet uda się jej dotrzeć do Briana <_<
  • 0

#9 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 09.12.2008 - |23:30|

Oj mocny odcinek, ale delikatnie mnie zaskoczyła forma - jakby w zwolnionym tempie... Jakby cisza przed burzą ;)
Kilka ciekawych spraw:

Ale ciekawi mnie jedna rzecz, skoro Dexter miał wolny dom u LaGuerty to albo z nią o tym rozmawiał, ale wykorzystał moment, w którym jej nie było. Skoro ją wtajemniczył to znowu sobie biedy narobi :P

Tu wydaje mi się, że prawdopodobnie ostrzegł ją przed niecnymi zamiarami Miguela, w końcu LaGuercie nie byłoby w to tak trudno uwierzyć.

Druga sprawa, Dexter miał zabić Prado tak, jak Skinner, czyli poprzez wycinanie skóry, żeby wyglądało to na tortury. Ale on go po prostu udusił :blink: Z tego co się orientuję to da się stwierdzić czy ofiara została najpierw uduszona czy torturowana.

A jak sądzisz - kto to będzie "stwierdzał"? ;)

jeszcze się dziwię o tym, że nikt nie wspomniał na temat szperania przez Debrę. Podejrzewam, że w kolejnym odcinku nieźle się zdziwi kiedy dowie się o tym, że perfect Harry miał romansik z matką Dexa i kto wie może nawet uda się jej dotrzeć do Briana

Wydaje mi się to prawdopodobne, choc równiez Deb moze przycisnac Dexa, a on - skoro jej ufa - to wyjawi swoj sekret (niezly motyw na finał, a takze ukłon dla fanow ksiazki Lindsay'a B) )
  • 0
Dołączona grafika

#10 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 10.12.2008 - |23:49|

dexter upozoruje smierc prado na Skinnere
Skinner zginie w akcji jego zatrzymania - widzielismy ze nie daje sie złapac za wszelka cene - ranił policjanta - więc nastenym razem bedzie "stój bo strzelam" bang bang i po sprawie
i piekny heppy end na koniec 3 sezonu...

a tak serio to nie wydaje mi sie zeby tak było...

wiemy ze skinner interesuje sie Dexterem - to moze malutkie porwanie Ritty pare dni przed slubem aby skłonnic Dextera do spotkania...
co do grzebania Debry w sprawie ojca to zapewne dowie sie ze romansował on z matka Dextera - i po tej nowinie moze sie zmienic jej stosunek do Dextera...
  • 0

#11 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 11.12.2008 - |09:41|

Gdyby dotarła do Briana, byłoby ciekawie, cholernie ciekawie. Zobaczymy.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#12 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 12.12.2008 - |21:53|

Jak ja lubię niespodzianki. :)
Już myślałam, że to skinner a tu, voila!, Masuka. Niezłą gałę zarobił. Mało nie spadłam z krzesła ze śmiechu... :D
Później mało nie spadłam z krzesła z wrażenia. Super atmosfera.
No i Dexter stracił przyjaciela. Ale spodziewałam się innego zakończenia żywotu Miguela...
No i jeszcze ten trailer... Nie mogę się już doczekać! ^-^ Ja chcę już! Teraz! Zaraz!!!
  • 0
WACKO!!

#13 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.12.2008 - |22:55|

A jak sądzisz - kto to będzie "stwierdzał"?

Na pewno nie Dex, bo nie jest koronerem ani lekarzem sądowym. Póki co zabił Miguela bez krwi, więc nie będzie go na miejscu zbrodni, bo nie ma po co.

Póki co poczekajmy i zobaczmy czy Dex ciało "porzuci" czy znów w worku wrzuci do wody.

edit:

Wydaje mi się to prawdopodobne, choc równiez Deb moze przycisnac Dexa, a on - skoro jej ufa - to wyjawi swoj sekret (niezly motyw na finał, a takze ukłon dla fanow ksiazki Lindsay'a cool.gif )

Mi się jakoś nie widzi to żeby Debra miała się dowiedzieć w tym sezonie. Chociaż .. Ona raczej jest takim stróżem prawa z powołania, raczej by nie ukrywała brata-potwora.

co do grzebania Debry w sprawie ojca to zapewne dowie sie ze romansował on z matka Dextera - i po tej nowinie moze sie zmienic jej stosunek do Dextera...

Dex może powiedzieć, że nie wiedział, że to była jego matka tak samo, że to był jego brat. Gdyby powiedział Debrze to musiałby udawać zdruzgotanego, bo brat morderca itd..

Użytkownik Jara71 edytował ten post 12.12.2008 - |22:58|

• 0

#14 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 15.12.2008 - |13:14|

Na pewno nie Dex, bo nie jest koronerem ani lekarzem sądowym. Póki co zabił Miguela bez krwi, więc nie będzie go na miejscu zbrodni, bo nie ma po co.

Tylko gwoli ścisłości - Dexter w pierwszym sezonie stwierdził, że Tony Tucci (ochroniaż podejrzewany o bycie Ice Truck Killerem) był "oprawiany" za życia.
  • 0
Dołączona grafika

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.03.2011 - |13:24|

Odcinek w znakomitym klimacie. Dla mnie póki co absolutny serial wszechczasów, głównie dzięki świetnej kreacji Michaela C. Halla. Nieraz mam wrażenie, że naprawdę mam do czynienia z psychopatą. Jego miny, gesty, przemyślenia, cała filozofia, oparta na kodeksie Harry'ego przeraża. Zarazem jednak budzi naszą sympatią, zabija w końcu tylko przestępców.
Końcówka z zabójstwem Prado była powalająca na kolana, jak się skończyło aż chciało mi się bić brawa, znakomicie, tak powinno się kręcić thrillery kryminalne - 10/10.
P.S. Powinienem coś tam odjąć za nielogiczne włamanie się Dexa do pokoju Prado, ale to drobiazg przy całokształcie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych