Odcinek 028 - S03E04 - All In The Family
Napisano 20.10.2008 - |20:03|
Hmm..solidny odcinek to był, ale bez fajerwerków. Pod koniec pomyślałem sobie, że jak ktoś oglądałby Dextera po raz pierwszy i zobaczył najpierw ten odcinek pomyślałby, że ta jakiś serial familijny skrzyżowany z CSI :]
Nic specjalnego w odcinku się nie wydarzyło. Dex zacieśnia swoją przyjaźń z Prado. Z kolei Ramon zaczyna robić się coraz bardziej agresywny i powoli traci nad sobą kontrolę. W pewnym momencie, zaczął mi przypominać Doakes'a i nie wiem czy to dobra rzecz. No i oczywiście dużo rodziny. W końcu wypłynął temat małżeństwa, który po kilku zakrętach w końcu trafił celu i Rita powiedziała "tak"
Zdecydowanie za mało Dextera w Dexterze. Mam nadzieję, że to się zmieni już za tydzień.
Ocena 4/6
Napisano 21.10.2008 - |19:23|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#3
Napisano 21.10.2008 - |21:39|
Ale póki co jest bardzo dobrze. Kolejny bardzo dobry odcinek popychający akcję do przodu. O dziwo sceny z Ritą nie nudzą mnie już jak w poprzednich sezonach. Były to zawsze dla mnie najsłabsze momenty. W tym sezonie je nawet polubiłem.
Co do Ramona to też mi się kojarzy z Doaksem . Od momentu kiedy się pojawił.
Napisano 21.10.2008 - |23:12|
Może Dexter się w końcu przełamie i zaufa nowemu "bratu", czuje, że maja bardzo wiele wspólnego. A jak nie, to niech kropnie dwóch pozostałych braci. Tak dla świętego spokoju
Świetne pokazane próby zagrania przez Dexa pana "Family Guy". Ale Dexter - doskonały obserwator - scenke kipiących od uczuć i wzruszenia oświadczyn odegrał tak dobrze, że sam bym powiedział TAK
Jedno mnie ciekawi: o co chodzi z tym Chico Hines'em? Wydaje się, że Prado dobrze wie, że jest on niewinny. Podczas rozmowy z LaGuertą specjalnie wszedł na temat Doaks'a, wiedząc, że to ją delikatnie wyprowadzi z równowagi.
Druga sprawa: Quinn. Do tej pory nie wyjaśniło się, dlaczego interesuje się nim wydział wewnętrzny...
Napisano 22.10.2008 - |07:11|
Napisano 22.10.2008 - |07:44|
Użytkownik quisatz edytował ten post 22.10.2008 - |07:53|
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 22.10.2008 - |12:30|
To jest jedna z najciekawszych propozycji rozwinięcia sezonu Dexter potrzebuje godnego siebie przeciwnika.Spoiler
Mysle, ze może być również kapke inaczej -Spoiler
Co do kolejnych sezonów - zachodzi ryzyko, że serial straci swoją wysoką jakość, aczkolwiek wierzę w stację Showtime, pomysłów im nie brakuje. W każdym odcinku Californication kopara mi opada po kilka razy, i myslę, że ci ludzie w tej telewizji to maja solidnie zryte gary (w pozytywnym tego słowa znaczeniu, rzecz jasna) .
Sadze, że postać Dextera jest na prawdę dobrym materiałem na jeszcze niejedno zaskoczenie widza...
Napisano 08.02.2011 - |16:37|
A i pozostałe rzeczy, choć toczone w ślamazarnym tempie też dość ciekawe - rozpad braci Prado, Dexter jako manipulator, w tle pojawiła się psychopatka, która zabiła z miłości, tylko Masuka jakoś mnie wnerwiał.
Na 2 ciekawe postaci wyrastają Miguel Prado i tajemniczy Quinn z policji - 7/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych