Odcinek 025 - S03E01 - Our Father
Napisano 07.09.2008 - |12:21|
A w życiu prywatnym? Dexterowa rewolucja
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 07.09.2008 - |16:17|
Koncowka wymiata. Rita - jak zawsze - tez. :-)
Napisano 07.09.2008 - |18:37|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 08.09.2008 - |09:47|
W życiu prywatnym - rewolucja? OMFG - to mało powiedziane Heh, ciekawe, nowy uczeń ciemnej strony
Napisano 08.09.2008 - |10:49|
Na wstępie przyznam, zem fan Dextera zagorzały.
Wydaje mi się, że fabuła idzie w kierunku zapoczątkowanym juz w drugim sezonie - Dexter ewoluuje (jego Kodeks razem z nim), zaczyna mieć wątpliwości i chyba jakąś namiastkę uczuć (niemal jak normalny człowiek ) choć watpie, ze ostatecznie wysadzi z wozka Mrocznego Pasazera .
Swietne posuniecie fabularne, zwłaszcza w kontekscie watpliwosci Dextera. Może bedzie sie bał, czy nie przekaze dziecku w genach swoich skłonności...? Ale kto czytał ksiazke, ten wie, zeW życiu prywatnym - rewolucja? OMFG - to mało powiedziane Heh, ciekawe, nowy uczeń ciemnej strony
Mam jeszcze nadzieje, ze podadza nam jeszcze watek ksiązkowego doktora Danco, niezwykle "barwna" postać
Napisano 08.09.2008 - |14:25|
Napisano 08.09.2008 - |22:52|
No i to co mnie rozwaliło to:
Oby tak dalej
Napisano 09.09.2008 - |12:25|
Mnie się bardzo podobała scena, gdy Dex tłumaczył dzieciom, czym się zajmuje i moment z ćpunem. No i ostatni txt Rity, przy przygotowywaniu czekoladowego puddingu... Jak już truskolodz powiedział... OMFG! Będzie fajnie.
Napisano 09.09.2008 - |18:53|
Tok fabuły -
Bardzo mnie intryguje czy ten sezon będzie ostatni i jak serial się zakończy. W tym momencie moja wyobraźnia się wyczerpuje.
A sprawa z
Czy jakiś dobry ludź mógłby wypisać najważniejsze różnice miedzy serialową i książkową fabułą?
Użytkownik Nemedy edytował ten post 09.09.2008 - |19:01|
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free
I walk to my own song
<3
Napisano 09.09.2008 - |19:06|
Napisano 30.09.2008 - |18:31|
Bardzo dobry początek zwłaszcza jeśli chodzi o osobiste życie Dextera.
Zapowiada się kolejny bardzo dobry sezon, który tak jak poprzednie może okazać się świetny.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 01.10.2008 - |15:15|
Obejrzałem wcześniej preair, ale dzisiaj dla utrwalenia zobaczyłem jeszcze oficjalne wydanie :]
Jest bardzo dobrze! Dexter wraca do gry. Tym razem z własnymi zasadami. Jego życie osobiste się rozwija, wszystko układa się dobrze, gdy nagle popełnia błąd. Robi coś czego jeszcze nigdy nie zrobił, a konsekwencje mogą być poważniejsze niż mu się początkowo wydawało. Do tego ciekawa koncówka ;] Aha, jakoś nowo wprowadzone postacie średnio mi się podobają, ale pewnie się jeszcze rozkręcą.
Jest dobrze, ale może być jeszcze lepiej. Zapowiada się dobry sezon.
Ocena 5/6
Napisano 30.01.2011 - |23:26|
Teraz pewnie będzie podobnie, choć będę sobie tą przyjemność dawkował.
Odcinek 1 sezonu III jak zawsze świetnie rozwiązany, choć delikatnie przynudzał (rozmowy z Ritą, wizyta na pogrzebie w kościele, czy rozmowy z Miguelem Prado), zapowiada się rodzinno-rozterkowy sezon - 8/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych