Obecna formuła serialu mi odpowiada, choć chciałbym zobaczyć więcej nowości w kolejnych odcinkach.
Odcinek 002 - S01E02 - Crocodile
Napisano 09.10.2006 - |21:11|
Obecna formuła serialu mi odpowiada, choć chciałbym zobaczyć więcej nowości w kolejnych odcinkach.
Napisano 05.12.2006 - |16:44|
Jestem po dwóch epizodach,więc ten wątek przejrzałem pobieżnie,aby się nie sugerować,bo chyba jednak pociągnę to dalej.
Ale mam takie ale do piszących tutaj:nie przeszkadza wam ten NADMIAR jatki,te sceny z rzeźni czy innego prosektorium.Trywializowanie śmierci,widok pociętych zwłok tak banalny jak trawa za oknem???
Każdy tu /na forum/gra luzaka co to już niejedno widział.To przypomnę jakie mocne wrażenie robi początek 2 odcinka z tym krojeniem owoców,ale doskonale pokazane i czuć tu klimat.Czyli to nie musi być takie walenie po oczach,ale sugestia,niedopowiedzenie,jak to w dobrym kinie.
W 2 odcinku było już więcej klimatu,więcej prawdy o ludziach i to mnie od tego serialu nie odrzuciło.
Chociaż na końcu kochany Dexter swoją dniówkę i tak musiał odwalić :hehe:
pozdrawiam
Napisano 05.12.2006 - |17:38|
Ale mam takie ale do piszących tutaj:nie przeszkadza wam ten NADMIAR jatki,te sceny z rzeźni czy innego prosektorium.Trywializowanie śmierci,widok pociętych zwłok tak banalny jak trawa za oknem???
Przecież to tylko film
Co do bagatelizowania śmierci - pisałem już na innym forum, napiszę i tutaj: polecam obejrzeć parę odcinków serialu "Sześć stóp pod ziemią", gra tam zresztą ten sam aktor, który gra Dextera - Michael C. Hall
To przypomnę jakie mocne wrażenie robi początek 2 odcinka z tym krojeniem owoców,ale doskonale pokazane i czuć tu klimat.Czyli to nie musi być takie walenie po oczach,ale sugestia,niedopowiedzenie,jak to w dobrym kinie.
Inteligentne, cudownie dwuznaczne i z potężną dawką czarnego humoru, ale mocne?
W 2 odcinku było już więcej klimatu,więcej prawdy o ludziach i to mnie od tego serialu nie odrzuciło.
Chociaż na końcu kochany Dexter swoją dniówkę i tak musiał odwalić :hehe:
Poczekaj do odcinka dziesiątego, w którym będzie pokazane pewne znalezisko w pokoju hotelowym oraz pewne wspominki Dextera na końcu odcinka - to ostatnie można już nawet zakwalifikować do mocniejszych scen
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »