Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 037 - S04E01 - Living the Dream

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (32 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (8 głosów [29.63%])

Procent z głosów: 29.63%

2. 9.5 (4 głosów [14.81%])

Procent z głosów: 14.81%

3. 9 (6 głosów [22.22%])

Procent z głosów: 22.22%

4. 8.5 (4 głosów [14.81%])

5. 8 (4 głosów [14.81%])

6. 7.5 (1 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Mati_90

Mati_90

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 19.08.2009 - |13:01|

Mam świetną wiadomość, właśnie wyszedł pierwszy odcinek 4 sezonu, niekontrolowany wyciek,, troche gorszej jakosci ale da się obejrzeć, odcinek dostępny w sklepach sieci torrent :D
  • 0

#2 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 19.08.2009 - |18:13|

niekontrolowany wyciek

Hehe, nic z tych rzeczy. To jest normalna akcja promocyjna ;) szkoda tylko, że jakoś cieniutka.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#3 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 19.08.2009 - |21:24|

Jak dla mnie fantastyczny start...

Na początek chciałbym powiedzieć, że scenarzyści nas zbombardowali olbrzymią ilością symboliki i kontrastu. Każde ujęcie, każda kwestia jest perfekcyjnie przemyślana. To już nie jest serial, to po prostu dzieło sztuki!

Mocne otwarcie - scena morderstwa w wannie przyprawia o ciarki. O Johnie Lithgow za wiele powiedzieć nie można, ale myślę, że będzie idealnie pasował do roli killera.

Generalnie wszystko utrzymane na bardzo wysokim poziomie. Nie brakuje sprośnych tekstów Masuki, ani intrygujących przemyśleń Dexa.

Co mi się nie podoba to romansidło Batisty i Laguerty oraz sprawa Quinna i dziennikarki.

A końcówka oczywiście starym, tajemniczym stylu... Dawać preaira 4x02! :D

Użytkownik Rufusik edytował ten post 19.08.2009 - |22:41|

• 0

#4 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 19.08.2009 - |22:00|

Fenomenalne otwarcie sezonu uf nie wiem od czego zacząć:-) Momenty z Masuką, gdy badali łazienke ofiary i tekst Vinc'a "Może pogadamy o krwi i ten śmiech" i momenty w windzie :-) Trinity, czyli kochany gorillaz będzie ozdobą tego sezonu, na dodatek Lundy, który w rozmowie z Dexem, w laboratorium przy kapitalnej muzyczce, będzie ponownie deptał po piętach Dexowi, to samo partner Deb. Pierwsza ofiara miała pecha, bidok nawet słowa już nie powiedział :-) Podobała mi się scena, jak Dex niuchał w nosa i ten tańczący Rocky i przysłuchajcie się odgłosu, gdy sięgał po zestaw superplusa:-) Świetny epizod z dobrą końcówką, który, aż ostrzy apetyt na kolejny odcinek. BOMBA ! Ocena Odcinka 10/10

EDIT:

A co do końcówki jeszcze, to jeśli w wozie miał kawałki z KFC, to przecież tam wszystko się ro***:-) btw - Deb na widok Lundiego o mało krzywicy nie dostała:-)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 19.08.2009 - |22:01|

• 0

#5 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 19.08.2009 - |22:45|

kawałki z KFC

Padłem... :lol: :lol: :lol:

No na pewno je miał... chyba że wyrżną taki numer jak w trzecim sezonie, gdy to Dex niby został porwany... Tzn. został, ale na wieczór kawalerski ;)
  • 0

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.08.2009 - |08:46|

Mógł nie mieć, bo już wracał do domu, chyba pociętego ciała nie zamierzał do domu przywieźć.
Zresztą, gdyby wiózł ciało, to nie wiem jakby się z tego wykaraskał. Na pewno byłoby ciekawie, ale wydaje mi się, że raczej byłby to koniec serialu i Dexter dostałby pomarańczowe wdzianko i nowe krzesło. ;)

"romansidło Batisty i Laguerty" - pewnie aktorka, która grała tą z Vice, zrezygnowała z udziału i musieli szybko ją jakoś zastąpić. To tłumaczy trochę na siłę wpakowane wyjaśnienie, czemu jej nie ma.

Użytkownik Magnes edytował ten post 21.08.2009 - |08:47|

• 0
http://magory.net - moja strona

#7 pandi

pandi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 21.08.2009 - |23:32|

Mnie rozwaliła druga czołówka ze zmęczonym Dexterem :)
  • 0

#8 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.08.2009 - |02:35|

Odcinek świetny, tylko w 1 momencie mi się troszkę dłużył, ale tak to świetnie zrobiony. i nie mówcie że preair jest złej jakości... hd to to nie jest ale klasy normalnej 350 mi się wydaje że jest. No chyba że mamy inne piki w co wątpię :) Tak czy siak miło, ale teraz ponad miesiąc na 2 trzeba czekać ;p
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#9 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 22.08.2009 - |09:02|

Piać z zachwytu nie zamierzam. Za dużo wątków romansowych się nagromadziło w tym serialu, niestety. Dexter znalazł godnego siebie przeciwnika, na dodatek musi uważać na Lundy'ego i opiekować się domem. Masakra. Zakończenie faktycznie powalające.

8/10
  • 0

#10 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.08.2009 - |20:55|

O ja. Genialna autoparodia czołówki ;) I to zasypianie na czuwaniu.

kochany gorillaz

Jaki gorillaz?

Dla mnie 9+/10 .
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#11 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 22.08.2009 - |22:36|

O ja. Genialna autoparodia czołówki ;) I to zasypianie na czuwaniu.

kochany gorillaz

Jaki gorillaz?

Trinity Killer:-)
  • -1

#12 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 24.08.2009 - |15:30|

Po genialnych trailerach tylko dobry odcinek. Ale widać było, że to tylko wprowadzenie do sezonu. Wątków jakoś się namnożyło. Strasznie denerwuje mnie nadmierna ilość tych romansowych. Sporo dobrych tekstów (Masuka), no i parodia czołówki też niezła. Cieszy powrót Lundy'ego. Może wpadnie na jakiś trop Dextera? Mam przeczucie, że może zginąć pod koniec sezonu.

Mam nadzieję, że dobrze rozbudują wątek nowego seryjnego mordercy, bo Skinner z 3 sezonu rozczarował.
  • 0
...and Justice for All!

#13 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.08.2009 - |21:57|

Zdecydowanie porządny odcinek i bardzo dobre otwarcie nowego sezonu (na mój gust lepsze, niż trzeciego). Jedyny niesmak jaki miałem, był po romansie Batisty i LaGuerty. Natomiast reszta wyszła bardzo fajnie, podobał mi się też powrót Lundy'iego. Nowy seryjny morderca jest naprawdę świetny, fragmenty z nim pod prysznicem pod koniec odcinka przyprawiły mnie o ciarki. A rzadko to się zdarza... Na mój gust powinni ze zjaw Dextera wywalić jego ojca, a na jego miejscu dać ducha Dokes'a. To by dopiero była rzeźnia! xD

Ocena 8,5/10 (byłoby 9 czy 9,5, ale te romanse... FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUU! )

PS Witajcie po wakacjach. ;D
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#14 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 26.08.2009 - |11:14|

Na mój gust powinni ze zjaw Dextera wywalić jego ojca, a na jego miejscu dać ducha Dokes'a.

Ja bym w ogóle wywalił zjawy... Nie trawię tego kompletnie... Jakoś nie umiem sobie wyobrazić w jaki sposób człowiek może mieć takie przywidzenia :blink:
  • 0

#15 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.08.2009 - |10:54|

Cieszy powrót Lundy'ego. Może wpadnie na jakiś trop Dextera? Mam przeczucie, że może zginąć pod koniec sezonu.

Ja mam jeszcze inne przeczucie, myśle, że pojawi się on jeszcze w 5 ostatnim sezonie i będzie głównym radarem w rozszyfrowaniu Dexa.
  • 0

#16 Gawith

Gawith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoPosen

Napisano 07.09.2009 - |20:30|

Na mój gust powinni ze zjaw Dextera wywalić jego ojca, a na jego miejscu dać ducha Dokes'a.

Ja bym w ogóle wywalił zjawy... Nie trawię tego kompletnie... Jakoś nie umiem sobie wyobrazić w jaki sposób człowiek może mieć takie przywidzenia :blink:

To nie są żadne zjawy, ani duchy, a Dexter nie ma przywidzeń. Jest pieprznięty, ale nie jest paranoikiem, nie słyszy głosów i nie odlatuje. Harry występuje tylko jako antropomorficzna personifikacja wewnętrznego dialogu, wizualizacja na potrzebę widza myśli Dextera! Takie "co by powiedział tata, jakby to widział". To już było przerabiane. W rzeczonym przypadku to zwykła zmęczeniówka Dexa, błysk przed okiem w ułamku sekundy, po kilkudziesięciu godzinach bezsnu to jeszcze nie schiza.
  • 1

#17 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 28.09.2009 - |13:26|

Dopiero obejrzałem i... świetne! Sezon na pewno lepiej wygląda niż trzeci, a przynajmniej przypomina pierwszy czy drugi. W trzecim sezonie w ogóle pozbyli się tej muzyczki, która świetnie nadaje klimat, tutaj już tego nie zabrakło, mam nadzieję, że jeszcze powrócą do tego. Niemalże wszystko, co wyszło z ust Dextera w tym odcinku było bezcenne :D. Masuka też zrobił swoje. Dobrze, że w tym sezonie jest jakiś ogarnięty zabójca, a nie ten amator z trzeciego :lol:. To, że Lithgow to świr, to ja już wcześniej wiedziałem, ale tutaj odgrywa idealną rolę dla siebie. Trochę te romanse wadzą, ale mam nadzieję, że kochaś Debry wyjedzie w trasę i nie ujrzymy go przez jakiś okres, a ta laska kreci się obok Quinna nie bez powodu :), może coś z tego ciekawego wyniknąć. Końcówka jest mocna, ale jednak obstawiałbym, że ma ciała. Oby tak dalej, chcę więcej. Stary dobry Dexter powrócił.
  • 0

#18 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.12.2009 - |09:17|

No to zaczynamy oglądać ;)
Jakoś do tej pory nie było czasu.

Świetne wprowadzenie nowych postaci i nowych problemów.
Zmęczony Dexter - bezcenne :)
Zgrzyty muzyczne w drugiej czołówce (nietrafiony komar, brudna koszulka) to świetny pomysł!
Odcinek na poły komiczny. Powrót Lundy'ego i widok miny Debry, no coś pięknego.
Lihtgow przerażający - do tej pory znałem do z ról raczej komediowych, a tu proszę bardzo:
schizol jakich mało na tym świecie.
Ostatnia scena mnie zamurowała - jeżeli ma pełny bagażnik to nie wiem jak się z tego wykaraska...
Ale pewnie jest pusty bo już - jak sądzę - wracał z odwiedzin Golfstromu :)

::. GRUPA TARDIS .::

#19 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 19.02.2010 - |15:44|

Mogę stwierdzić, że to chyba najlepszy odcinek jaki oglądałem z Dextera. Przeskoczenie w czasie o jakieś 9 miesięcy. Niewyspany zimnokrwisty zabójca. I w dodatku odcinek kończący się świetnym cliffem. Extra. 10
  • 0

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 21.07.2011 - |15:41|

Niemożliwe że aż tak długo odkładałem sobie 4 i 5 sezon Dextera, ale tym bardziej nie żałuję, bo będę mógł go połknąć w znacznie szybszym tempie. Odcinek wprowadzający w 4 sezon bardzo dobry, choć środek miał nudny (romans Laguerty, nudna sprawa jakiegoś turysty, dom, dziecko, nuda), w dodatku te dziwne zjawy z 3 sezonu, które mnie irytują.
Dużo nadrobiła postać psychopaty (Litghow) i [beeep]iaszcza koncówka, sam jestem ciekaw czy miał ciało ze sobą, to będzie mistrzostwo się z tego wykminić - 8,5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych