W najbliższą sobotę, 18 września na kanale Sci-Fi odbędzie się premiera nowego thrillera fantasy, w którym jedną z ról gra David Hewlett czyli McKay. Jest tam też znany wszystkim ze Startreka (i epizodu w Andromedzie) John de Lancie.
Film opowiada o schywytaniu a następnie wymazaniu pamięci starożytnej królowej/demonowi Lilith. Teraz, jako 24-letnia kobieta, pomaga ona organizacji "The Faith" (Wiara) w walce z Demonicosem, starożytnym monstrum, które rozsiewa na Ziemii plagę.
Oto stronka filmu: http://www.scifi.com/darklight/
Więcej napiszę jak obejrzę, ale zapowiada całkiem zachęcająco.
Darklight (2004)
Rozpoczęty przez
Castor Krieg
, 13.09.2004 - |00:51|
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13.09.2004 - |00:51|
Napisano 13.09.2004 - |03:01|
Castor!!!! Zly jestem na ciebie bo sie nie odzywasz :censored:
A co do filmu to zapowiada sie miodzioooo :clap: Nie moge sie doczekac :hyhy:
A co do filmu to zapowiada sie miodzioooo :clap: Nie moge sie doczekac :hyhy:
Napisano 13.09.2004 - |11:35|
No tak teraz to jesteć Castor cfaniak
....szkoda ze nie masz kompa do tv podłączonego ..bo mogłbyś.........
Pozdrawiam
Pozdrawiam
WISŁA KRAKÓW

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :

NIE dla Spoilerów !!!!
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 13.09.2004 - |12:49|
Mówisz, że fajne może być
To się zrzuci 19 września rano
PS
Castor, teraz jak masz możliwości, to polecaj więcej orginalnych produkcji Sci-Fi...
Nie koniecznie nowości, też te które nam jakimś dziwnym trafem umknęły
To się zrzuci 19 września rano
PS
Castor, teraz jak masz możliwości, to polecaj więcej orginalnych produkcji Sci-Fi...
Nie koniecznie nowości, też te które nam jakimś dziwnym trafem umknęły
Master of possimpible
Napisano 19.09.2004 - |04:06|
No więc ogólnie film jest niezły. Może w punktach:
-Plus i minus za główną rolę żeńską - Shiri Appleby wygląda bardzo sympatycznie. No właśnie, czy demon który zabił masę osób ma być sympatyczny?
-Sama fabuła jest niezła, niestety wiele wątków nie zostało rozwiniętych. Niewiele dowiedzieliśmy się o Faith, i jakoś trudno mi uwierzyć, że organizacja istniała tylko do walki z Lilith. Sam wątek McKaya (Dawid gra w filmie czarny charakter) nie został rozwinięty, wyszło na to, że jako naukowiec chciał tylko wynaleźć miksturę dającą nieśmiertelność.
-Nie zrozumiałem zbytnio sceny wstrzykiwań Lilith. Przecież nie mógł jej wstrzyknąć Darklight, gdyż ona właśnie jest źródłem. Ale po co miał z niej to wydobywać, skoro w lodówce miał całą masę?
-Scena śmierci syna tego faceta jest bardzo nieprzekonywująca. Mamy uwierzyć, że Lilith żyła w jaskini do czasów współczesnych? I że tak po prostu ojciec przystał do organizacji?
-Niektóre sceny CG mogłyby być lepsze. Szczgólnie walka na dachu - zrobili wszystko w CG, na dodatek przesadzili ze światłem - wyglądało to kiczowato.
Ogólnie było nieźle, film jest zbalansowany - jednym będzie niepasować za mała ilość walki, innym za dużo gadania. Ale mimo wszystko jest to sci-fi inny niż te, które normalnie znamy. Można obejrzeć.
-Plus i minus za główną rolę żeńską - Shiri Appleby wygląda bardzo sympatycznie. No właśnie, czy demon który zabił masę osób ma być sympatyczny?
-Sama fabuła jest niezła, niestety wiele wątków nie zostało rozwiniętych. Niewiele dowiedzieliśmy się o Faith, i jakoś trudno mi uwierzyć, że organizacja istniała tylko do walki z Lilith. Sam wątek McKaya (Dawid gra w filmie czarny charakter) nie został rozwinięty, wyszło na to, że jako naukowiec chciał tylko wynaleźć miksturę dającą nieśmiertelność.
-Nie zrozumiałem zbytnio sceny wstrzykiwań Lilith. Przecież nie mógł jej wstrzyknąć Darklight, gdyż ona właśnie jest źródłem. Ale po co miał z niej to wydobywać, skoro w lodówce miał całą masę?
-Scena śmierci syna tego faceta jest bardzo nieprzekonywująca. Mamy uwierzyć, że Lilith żyła w jaskini do czasów współczesnych? I że tak po prostu ojciec przystał do organizacji?
-Niektóre sceny CG mogłyby być lepsze. Szczgólnie walka na dachu - zrobili wszystko w CG, na dodatek przesadzili ze światłem - wyglądało to kiczowato.
Ogólnie było nieźle, film jest zbalansowany - jednym będzie niepasować za mała ilość walki, innym za dużo gadania. Ale mimo wszystko jest to sci-fi inny niż te, które normalnie znamy. Można obejrzeć.
Napisano 27.09.2004 - |20:15|
Obejrzalem to "cudo" przed chwila,musze powiedzieć ,że film był dobry ale nie rewelacyjny,troszke bugów było na przykład ,czemu "Mckaya"
trucizny przykleiły do ziemi ????
Wydaje mi sie ,że ztego chca lub chcieli zrobić serial,widać to ewidentnie po koncówce,zobaczymy co z tego bedzie
Pozdrawiam
Wydaje mi sie ,że ztego chca lub chcieli zrobić serial,widać to ewidentnie po koncówce,zobaczymy co z tego bedzie
Pozdrawiam
WISŁA KRAKÓW

NIE dla Spoilerów !!!!

NIE dla Spoilerów !!!!
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 12.10.2004 - |07:36|
Wczoraj obejrzałem ten thriller.
I dobrze ,że było dużo znajomych twarzy z SGA, Star Treka, Smallville i Andromedy bo filmu bym nie zmęczył. Miałem wrażenie jakby reżyser ponagryzał kilka wątków i sam nie wiedział , który ciągnąć.
Pomysł z Lilith, serum nieśniertelności, tajna organizacja WIARA (zakon chyba) można bylo ciekawiej rozegrać.
Z szacunku dla fantastyki obejrzałem do końca ,ale to nie był dobrze spędzony czas.
Pozdrawiam
I dobrze ,że było dużo znajomych twarzy z SGA, Star Treka, Smallville i Andromedy bo filmu bym nie zmęczył. Miałem wrażenie jakby reżyser ponagryzał kilka wątków i sam nie wiedział , który ciągnąć.
Pomysł z Lilith, serum nieśniertelności, tajna organizacja WIARA (zakon chyba) można bylo ciekawiej rozegrać.
Z szacunku dla fantastyki obejrzałem do końca ,ale to nie był dobrze spędzony czas.
Pozdrawiam
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »