Skocz do zawartości

Zdjęcie

Darklight (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.09.2004 - |00:51|

W najbliższą sobotę, 18 września na kanale Sci-Fi odbędzie się premiera nowego thrillera fantasy, w którym jedną z ról gra David Hewlett czyli McKay. Jest tam też znany wszystkim ze Startreka (i epizodu w Andromedzie) John de Lancie.

Film opowiada o schywytaniu a następnie wymazaniu pamięci starożytnej królowej/demonowi Lilith. Teraz, jako 24-letnia kobieta, pomaga ona organizacji "The Faith" (Wiara) w walce z Demonicosem, starożytnym monstrum, które rozsiewa na Ziemii plagę.

Oto stronka filmu: http://www.scifi.com/darklight/

Więcej napiszę jak obejrzę, ale zapowiada całkiem zachęcająco.
  • 0

#2 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.09.2004 - |03:01|

Castor!!!! Zly jestem na ciebie bo sie nie odzywasz :censored:

A co do filmu to zapowiada sie miodzioooo :clap: Nie moge sie doczekac :hyhy:
  • 0

#3 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.09.2004 - |11:35|

No tak teraz to jesteć Castor cfaniak :lol: ....szkoda ze nie masz kompa do tv podłączonego ..bo mogłbyś.........

Pozdrawiam B)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#4 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.09.2004 - |12:49|

Mówisz, że fajne może być :D
To się zrzuci 19 września rano :lol:

PS
Castor, teraz jak masz możliwości, to polecaj więcej orginalnych produkcji Sci-Fi...
Nie koniecznie nowości, też te które nam jakimś dziwnym trafem umknęły :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#5 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 19.09.2004 - |04:06|

No więc ogólnie film jest niezły. Może w punktach:

-Plus i minus za główną rolę żeńską - Shiri Appleby wygląda bardzo sympatycznie. No właśnie, czy demon który zabił masę osób ma być sympatyczny?

-Sama fabuła jest niezła, niestety wiele wątków nie zostało rozwiniętych. Niewiele dowiedzieliśmy się o Faith, i jakoś trudno mi uwierzyć, że organizacja istniała tylko do walki z Lilith. Sam wątek McKaya (Dawid gra w filmie czarny charakter) nie został rozwinięty, wyszło na to, że jako naukowiec chciał tylko wynaleźć miksturę dającą nieśmiertelność.

-Nie zrozumiałem zbytnio sceny wstrzykiwań Lilith. Przecież nie mógł jej wstrzyknąć Darklight, gdyż ona właśnie jest źródłem. Ale po co miał z niej to wydobywać, skoro w lodówce miał całą masę?

-Scena śmierci syna tego faceta jest bardzo nieprzekonywująca. Mamy uwierzyć, że Lilith żyła w jaskini do czasów współczesnych? I że tak po prostu ojciec przystał do organizacji?

-Niektóre sceny CG mogłyby być lepsze. Szczgólnie walka na dachu - zrobili wszystko w CG, na dodatek przesadzili ze światłem - wyglądało to kiczowato.

Ogólnie było nieźle, film jest zbalansowany - jednym będzie niepasować za mała ilość walki, innym za dużo gadania. Ale mimo wszystko jest to sci-fi inny niż te, które normalnie znamy. Można obejrzeć.
  • 0

#6 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 27.09.2004 - |20:15|

Obejrzalem to "cudo" przed chwila,musze powiedzieć ,że film był dobry ale nie rewelacyjny,troszke bugów było na przykład ,czemu "Mckaya" :D trucizny przykleiły do ziemi ????
Wydaje mi sie ,że ztego chca lub chcieli zrobić serial,widać to ewidentnie po koncówce,zobaczymy co z tego bedzie

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#7 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.10.2004 - |07:36|

Wczoraj obejrzałem ten thriller.
I dobrze ,że było dużo znajomych twarzy z SGA, Star Treka, Smallville i Andromedy bo filmu bym nie zmęczył. Miałem wrażenie jakby reżyser ponagryzał kilka wątków i sam nie wiedział , który ciągnąć.
Pomysł z Lilith, serum nieśniertelności, tajna organizacja WIARA (zakon chyba) można bylo ciekawiej rozegrać.
Z szacunku dla fantastyki obejrzałem do końca ,ale to nie był dobrze spędzony czas.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych