jestem dopiero co po seansie, dziwne okularki sie dostaje ktorych nie mozna zabrac ze soba. ale ok reszta rewelacja zrbione swietnie efekt doslownie powala na kolana albo jak mozna powiedziec wciska w fotele. na poczatku jeszcze zwiastun epoki lodowcowej 3 ktora takze bedzie wyswietlana w 3d.
Tak gwoli ścisłości to wszystkie bajki wyświetlane w bloku reklamowym przed tą bajką będą również w wersji 3D.
Najbliższa to znakomicie się zapowiadająca "UP" a potem oczywiście "Ice Age 3". Na te mam zamiar się wybrać.
A okularki po pierwsze to by zapiszczały na bramce przy wychodzeniu z sali jak w markecie, a do tego i tak NA NIC się nie przydadzą w domu więc nie ma potrzeby ich zabierać z sobą.
a jesli chodzi o ten film? podobal mi sie animacja jak animacja na najwyzszym poziomie. fabula? mi sie podobalo. polski dabing? jak zwykle dopracowany wiec jesli ktos lubi kreskowki polecam ja nie zalowalem tych 27 zl. tak film drozszy w wersji 3d niz normalny. ale warto
Tak bajka ma całkiem sporo dobrych tekstów jak i motywów, mi się podobało.
Np scena przybycia głównego złego - Galaksara kiedy ukazuje się na niebie całej ludzkości i mówi coś w stylu "witajcie ziemianie, zachowajcie spokój, za chwilę zginiecie".
Albo nawiedzony generał w stylu Rambo czy powitanie obcego robota przez Mister Prezydenta muzyką jak w pewnym znanym filmie SF, zresztą było tu jeszcze trochę innych nawiązań.
Polecam zobaczyć po napisach scenę z Mister Prezydentem + olbrzymie guziki .
Kto oglądał ten wie o co chodzi.
Istota zwana B.O.B. czasami zbyt na siłę próbowali ją zrobić śmieszną ale jakoś da się ją oglądać.
Sam dubbing bardzo dobry , świetnie oddana w pewnych momentach amerykańska wymowa niektórych zdań
no i ten mówiony na poważnie zwrot Mister Prezydent.
Są też oczywiście tradycyjnie robiące wrażenie efekty 3D choć oglądając któryś raz taką produkcje nie robią już takiego wrażenia bo człowiek zaczyna się przyzwyczajać i traktować je jak coś normalnego. Niemniej dalej to dobrze wygląda przydałoby się tak obejrzeć Terminatora 4 i Transformersów w 3D.
Do tego fajne zaskoczenie kiedy okazało się ,że głosu użyczają tu Kiefer Sutherland jako generał i Hugh Laurie jako dr Karaluch oraz Reese Witherspoon jako Susan.
Użytkownik biku1 edytował ten post 01.06.2009 - |21:03|