Skocz do zawartości

Zdjęcie

Które wątki chciałbyś aby zostały wyjaśnione?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 05.09.2004 - |20:27|

Zakończenia bądź wyjaśnienia jakich wątków chcielibyście w nadchodzących dalszych odcinkach SE8XX (oraz ewentualnych SE9XX)? Ja osobiście najbardziej chciałbym aby zostały wyjaśnione:
- kwestia Ree'Tou - nie wiadomo co z nimi; być może zostali zniszczeni. Od czasu ataku ich jednostki na Ziemię, nie ma żadnej informacji na temat tej rasy. Co za tym idzie - czy maczała w tym ręce Nirrti? (opracowała technologię kamuflażu)
- Tollanie; czy wszyscy zginęli podczas ataku? Wydaje się to być nieprawdopodobne. Na pewno część z nich przetrwała... Chciałbym poznać jednoznaczną odpowiedź.

Użytkownik Ogotai edytował ten post 05.09.2004 - |20:29|

• 0

#2 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.09.2004 - |20:33|

Ja chciałbym w końcu się dowiedzieć, co z Goa'uldami. Zniszczą ich, ujarzmią, sojusz, pokój??? (mam nadzieję, że koniec 8 sezonu mi to wyjaśni).

Trochę już mnie przynudzają te ciągłe zagrożenia z ich strony i cudowne ratowania Ziemii. (ale motywy z Anubisem były dobre)

Dołączam się także do kwestii Tollan. Ja ich lubiłem i może ktoś z nich przeżył?

Użytkownik VeeDee edytował ten post 05.09.2004 - |20:52|

• 0
VeeDee

#3 Gear

Gear

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 05.09.2004 - |20:50|

Baal i Anubis to moje ulubione mityczne "postacie", wiec chciałbym zobaczyć dalsze historie związane z nimi, może motyw furlingów wreszcie zostałby poruszony, bo jak na razie to wiemy że "są" i tyle, a to przecież jedna z najpotężniejszych ras. Wogóle to jest kilka ciekawych ras, które nie zostały zbytnio przedstawione, np.
był taki odcinek o wielkim statku który przetwarzał atmosfere planety na potrzeby rasy której geny są zapisane w komputerze, może możnaby nawiązać z nimi jakiś kontakt (jeśli już "ożyli"),
1x12 "Fire and Water" alien wodno-lądowy (porwał Daniela),
3x14 "Foothold" obcy zmieniający postać,
3x21 "Crystal Skull" - gigantyczne ufole (pod koniec odcinka niby zawarliśmy "sojusz" czy coś w tym stylu i tyle o nich wiadomo)

Użytkownik Gear edytował ten post 05.09.2004 - |22:04|

• 0

#4 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.09.2004 - |21:35|

Ja chciałabym w końcu poznać Furlingów.
Mam nadzieję, ze poprowadzony zostanie też wątek klonowania Asgard.
I że spotkamy jeszcze raz rasę olbrzymów - tych od kryształowej czaszki.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#5 PUPI

PUPI

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.09.2004 - |02:47|

Scenarzysci serialu wielokrotnie pozostawiali jakiś wątek nieskończonym, by w późniejszych odcinkach powrocić do niego, rozwinąć go lub zakończyć. Uważam, że takie postepowanie dodaje serialowi smaku i powoduje, że każdy widz chce się dowiedzieć co będzie w następnym odcinku. Niewyjaśnionych wątków jest wiele i jeśli tylko będą kolejne serie odcinków, to będą one do nich wracać.
Możliwe też, że powstanie dużo nowych, niewyjaśnionych wątków :)
To jest właśnie to co czyni ten serial ciekawym - nikt nie jest w stanie przewidzieć co będzie w kolejnym odcinku.
  • 0
"COM - TRAYA"

#6 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 07.09.2004 - |06:16|

Mnie osobiście ciekawi kilka wątków, które chciałbym zobaczyć kontynuowane:
- Tollanie - co z nimi się stało, uciekli czy też może wegetują nędznie na zniszczonej planecie
- co z Anubisem, złapał stopa z tej chłodnej planetki czy nadal tam tkwi
- Baal, co z Baalem
- Carter i Piotruś, co dalej z nimi
- ciekawi mnie co się stało z tym kolesiem z odcinka Tin Man
- co dalej z sojuszem Tok'Ra, Jaffa i Tau'ri - ciekawe czys ię znowu jakoś dogadają
- i tak w ogóle to chciałbym się dowiedzieć więcej o pradawnych
- i jeszcze duuuużo więcej :hyhy:
Pozdrawiam
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#7 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 07.09.2004 - |08:35|

Ja chciałbym się dowiedzieć po co Anubisowi były amulety „Ra”, ponoć miały mu dać jakaś niewiarygodną moc.

Moje pytanko jest następujące.
Gdzie one są (może przejął je Ball) oraz do czego dokładnie służą?
A do czegoś musiały bo Anubis zniszczył sobie całą planetę za nie, no konkretnie za ten jeden!!!!!!

Sławko
  • 0

#8 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.09.2004 - |10:06|

Gdzie one są (może przejął je Ball) oraz do czego dokładnie służą?

Były w eksplodującym statku nad planetą Jonasa .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 07.09.2004 - |10:17|

ale... przecież Anubis wtedy zdążył uciec. Być może zabrał je ze sobą?...
  • 0

#10 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 07.09.2004 - |10:35|

ale... przecież Anubis wtedy zdążył uciec. Być może zabrał je ze sobą?...

Jestem tego samego zdania, że Anubis zabrał te cenne artefakty.

Być może dowiemy się jak Anubis się odmrozi :D :D

W tej kwestii nie możesz być pewien, że talizmany eksplodowały na statku matce.

Sławko
  • 0

#11 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.09.2004 - |10:41|

A jak nie miał kieszeni w swoim płaszczyku to gdzie je Anubis mógł schować?! :huh:

Też chcę w końcu poznać furlingi.
Mogliby się jeszcze pokazać Noxowie w którymś z odcinków.

A teraz nie bijcie mnie jeżeli coś pomieszam. (bo dawno temu oglądałem te odcinki) W 6x22-7x01 zostaję zniszczone Abydos? Co z nim w końcu? Zniszczone, Oma je odbudowała,...? (a może już była na to odpowiedź w którymś odcinku?)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 07.09.2004 - |10:42|

• 0
VeeDee

#12 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2004 - |11:29|

tez przylacze sie do zyczen :)
- chcialbym dowiedziec sie wiecej o furlingach - skoro Asgard i Pradawni mieli z nimi sojusz to widocznie musza byc potezni. mozliwe tez ze zostali jakos zniszczeni (jak Pradawni przez Wraith - tak mowia)
- Anubis poszedl odwiedzic pingwiny i niech lepiej tam zostanie - dla dobra ludzkosci
- co do tych talizmanow Ra : czy jakby wam statek sie rozpadal bo ktos go zaatakowal to ratowalibyscie siebie czy talizmany?
- motyw Carter i Piotrusia Pana tez jest ciekawy - skoro ona mu o wszystkim powiedziala to cos musi z nim byc no nie?
- Abydos juz chyba raczej nie bedzie bo przeszli na wyzszy stan egzystencji ( moze kiedys wroca)
- Asgard mogliby sie juz zaczac klonowac bo tak marudza ze umieraja wiec mi ich szkoda
- Goa'uld sa z sezonu na sezon coraz bardziej uparci. co SG-1 jakiegos zabije to coraz trudniej im zabic nastepnego, zwlaszcza Baala ( Yu juz jest stary i wkrotce przejdzie na emeryture)
- z Pradawnymi tez mogloby sie cos rozkrecic. wedlug mnie odcinki Lost City byly jednymi z najlepszych i nalezy isc w tym kierunku
- Tollanie tez mogliby sie wkoncu odezwac i powiedziec dac nam jakas fajna technologie :P
- Jonas Quinn tez molby sie odezwac bo cos milczy od dluzszego czasu
  • 0

#13 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 07.09.2004 - |11:43|

- co do tych talizmanow Ra : czy jakby wam statek sie rozpadal bo ktos go zaatakowal to ratowalibyscie siebie czy talizmany?

Anubis był Goa'uldem więc jako taki ma inny sposób myslenia. Co więcej - jako pół-Pradawny nie musi obawiać się śmierci (tylko potrzebuje co najwyżej nowego ciała). Myślę, że wcale aż tak bardzo by nie ryzykował próbując ocalić zdobyte "oczy". W najgorszym przypadku, dryfowałby sobie po planecie pozbawiony ciała - i tak byłby w bardzo dobrej sytuacji, gdyż jego okręt znalazł się bezpośrednio nad miastem, co sprzyjałoby znalezieniu nowegoa. Myślę, że jednak zabrał "oczy" bo przecież poświęcił wiele czasu żeby je zdobyć.

Użytkownik Ogotai edytował ten post 07.09.2004 - |11:45|

• 0

#14 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.09.2004 - |11:45|

Można by wyjaśnić co się stało z przymieżem - teoretycznie jest , ale tylko Asgard coś robi ( jak nie jest zajęty własnymi problemami ). Dlaczego Noxowie zachowują się jakby mieli przymieże gdzieś .
Co dalej z replikatorami , czy ponownie udeżą czy też wyprowadzą się do innej galaktyki , by tam urosnąć w siłę (piąty ma swoją Sam ) ?
Czy Anubis załapie stopa i jak zemści się na Ballu ?
Co z Tok`Ra - nic o nich nie wiadomo .
Czy zawżemy jakiś wiekszy sojusz z tymi od "Space Race" .
Co z Ashenami ?
I wiele jeszcze innych wątków , które można by wymieniać .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2004 - |11:57|

Ogotai - racja, o tym nie pomyslalem. przeciez jak staki Apophisa i Klorela lecialy na siebie ku zagladzie to Apophis z Klorelem nie panikowali tylko spokojnie uciekli ze statku. moze tak samo bylo z Anubisem?
jesli tak to gdzies te talizmany sobie czekaja na przyjscie SG-1 :)

Obi - to caly przymierze z Tokra i Noxami to jest przymierze typu "nie wchodzimy sobie w droge ale prosimy was o pomoc w razie niebezpieczenstwa". oczywiscie SGC traktuje to przymierze w pelni tego slwoa znaczeniu. Asheni sa nie powiem brzydko kim i przydaloby sie ich wkoncu zniszczyc. Anubis jakos nie ma mozliwosci sie uratowac. a szkoda bo odcinek z jego zemsta na Baalu moglby byc jednym z lepszych. Zreplikatorowana Sam tez musi jakos sie pokazac w serialu bo po co by byla tworzona? ten Piaty to kawal drania i zapewne jeszcze nie raz zajdzie im za skore, podobnie jak reszta replikatorow. Asgard dzieki O'Neillowi ma juz bron aby walczyc z replikatorami wiec ich likwidacja to chyba tylko kwestia czasu :P

Ziemianie mogliby tez zaczac budowac drugiego Prometeusza:) tak wogole to jak oni zbudowali ten statek? nie bylo o nim ani slowa a jak juz sie o nim dowiadujemy to jest prawie gotowy do walki
  • 0

#16 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 07.09.2004 - |13:58|

Anubis jakos nie ma mozliwosci sie uratowac. a szkoda bo odcinek z jego zemsta na Baalu moglby byc jednym z lepszych.

NIGDY nie mów NIGDY - wyobraźnia scenarzystów nie zna granic :P
  • 0

#17 masedo

masedo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.09.2004 - |17:03|

Witam
a mnie zaciekawiło ostatnio co wyniknie z przekazania przez Daniela tłumaczenia znaków (jak był porwany z niedoszłą laska T..) ;)
  • 0
z pozdrowieniami
masedo

#18 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2004 - |18:09|

no wlasnie ten watek moglby sie rozwinac. przeciez nie tlumaczyl tego na darmo. moze cos z tego wyjdzie ciekawego. czas pokaze
  • 0

#19 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 07.09.2004 - |19:06|

Ja poprosze:
1. Tollanie
2. Anubis
3. Fur... tfu - wszędzie mi ta sierść włazi :D - Furlingowie oczywiście :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#20 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2004 - |19:42|

Katharn a replikatorow nie laska? albo pradawnych? w pewnym sensie anubis to pradawny :P czy nie ciekawi cie po co piatemu carter?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych