Neil Gaiman
Napisano 25.05.2009 - |10:21|
Napisano 27.05.2009 - |21:12|
Książka również jest dobra , a co do reszty jego twórczości to jeszcze nie czytałem .
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 27.05.2009 - |21:28|
Opis autostrady - mistrzostwo świata
Napisano 20.07.2009 - |18:21|
2.Amerykańscy bogowie
3.Dobry omen
4.Gwiezdny pył
5.Chłopaki Anansiego
taka jest moja klasyfikacja jego książek(tzn. czytałem tylko te 5 nie wiem czy wydał inne, w każdym razie te co czytałem w takiej kolejności bym umieścił);
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.07.2009 - |20:34|
Polecam również Coraline, ksiązka lepsza od filmu.
Napisano 05.03.2010 - |14:51|
Wyraziste postacie, para drabów dość zabawna a główny bohater to pospolity szaraczek z naszych czasów pięknie przedstawiony z masą wad lecz o dobrym sercu.
Rześkie, nie głupie i miłe w odbiorze.
Gdyby tak poprowadzony był Mistrz i Małgorzata, Bułhakowa bardziej by mi pasował.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 10.03.2010 - |18:30|
Lepsze od Nigdziebądź.
Użytkownik Quendi edytował ten post 10.03.2010 - |18:30|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 11.03.2010 - |19:33|
Napisano 12.03.2010 - |22:38|
Rozmyślania milusińskich przezabawne a zabawa w Hiszpańską Inkwizycję stworzyła mi uśmiech na długie godziny.
Także reszta wątków ze wskazaniem na parę anioł - diabeł bardzo dobra.
Jak dla mnie jest nawet lepiej niż w poprzednich książkach.
Czekam na ekranizację.
Napisano 18.03.2010 - |00:19|
Koralina przezabawna i bardzo milusia opowieść o ciekawej świata małej dziewczynce.
Wezmę się za ekranizacje i zobaczę czy udało uchwycić się ten niepowtarzalny klimat.
Napisano 18.03.2010 - |18:23|
Napisano 19.03.2010 - |17:23|
Książka i powiem to chyba pierwszy raz dobra lecz ekranizacja o klasę lepsza.
Nie ma tej wartkości, humoru i miłej spójności co film.
Podsumowując dobra książka lecz ekranizacja to wprost ARCYDZIEŁO, cudowna baśń o miłości dla dorosłych.
Napisano 24.03.2010 - |19:37|
Książkę jednak polecam do przeczytania każdemu dziecku jako obowiązkową jeśli tylko rodzic wyznaje wartości rodzinne, bo to bardzo życiowa i inteligentna lektura a do tego MILUSIA
Napisano 16.05.2010 - |10:49|
Gwiezdny Pył, najpierw oglądałem film który mnie całkowicie zauroczył i był to w moim rankingu filmem roku 2007.
Książka i powiem to chyba pierwszy raz dobra lecz ekranizacja o klasę lepsza.
Moze to wina kolejnosci, ja najpierw czytalem i tak sie zauroczylem ksiazka ze ogladnalem film. Rezyser spisal sie niesamowicie, bo zazwyczaj pozostaje mi spory niesmak po ekranizacji. Teraz bylo ok, ale i tak uwazam ze ksiazka byla lepsza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »