Mam zamiar zrobić sobie w wakacje mój pierwszy tatuaż i wpadłem na (genialny?) pomysł, żeby wybrać jakiś motyw z Zagubionych. Dokładniej myślę o logo DHARMY, ale chętnie wysłucham waszych propozycji i opinii na ten temat. A może sami macie jakiś lostowy tatuaż, albo gdzieś coś takiego widzieliście. Jeśli tak to dajcie zdjęcia. Co w ogóle myślicie o takim tatuażu?
Lostowy tatuaż
Rozpoczęty przez
zerus88
, 22.05.2009 - |10:36|
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.05.2009 - |10:36|
Napisano 22.05.2009 - |10:56|
Zrób sobie na plecach takie znamię jak Juliet.
Albo poczekaj na szósty sezon i walnij se na ramię nagą Juliet biegającą po dżungli.
Z logo Dharmy to imo najfajniejsze Looking Glass z króliczkiem, bo to jednocześnie Playboya przypomina.
A tak wogle, to ciekawy pomysł. Choć sam lubię tatuaże, i jestem Lostowym fanatykiem, to jednak LOST wydaje mi się trochę za mało 'życiowy' by go nanosić na ciało Pozatym jest ciągle ta niepewność - jak zrobią naprawdę beznadziejny szósty sezon to będzie słabo nosić tatuaż
Zawsze można coś neutralnego - taki np Sobek stojący bokiem - b. ładny wzór
Albo poczekaj na szósty sezon i walnij se na ramię nagą Juliet biegającą po dżungli.
Z logo Dharmy to imo najfajniejsze Looking Glass z króliczkiem, bo to jednocześnie Playboya przypomina.
A tak wogle, to ciekawy pomysł. Choć sam lubię tatuaże, i jestem Lostowym fanatykiem, to jednak LOST wydaje mi się trochę za mało 'życiowy' by go nanosić na ciało Pozatym jest ciągle ta niepewność - jak zrobią naprawdę beznadziejny szósty sezon to będzie słabo nosić tatuaż
Zawsze można coś neutralnego - taki np Sobek stojący bokiem - b. ładny wzór
Napisano 22.05.2009 - |10:59|
Sam nie posiadam tatuażu, ani nie będę ci pisał o tym czy to dobre czy nie - oklepany już temat . Muszę przyznać, że odważny krok, ale logo dharmy jako tatuaż nie bardzo pasuje moim zdaniem. Mógłbyś odwalić sobie taki jak miał Jack, ale mnie osobiście nie bardzo się podobał. W sumie możesz coś pokombinować z egipskimi symbolami + walniesz sobie liczby z losta .
Napisano 22.05.2009 - |11:09|
Jeśliby coś miałoby nawiązywać do Dharmy to chyba "czyste" logo ying-jang w ośmiokącie, jako bardziej uniwersalne. Lepsza byłaby górna część makatki Jacoba - słoneczny dysk ze skrzydłami (gotowy bardzo ładny kolorowy wzór miał ktoś na forum lostpedii).
Bo tak, to serial się skończy, a potem będziesz żałować, że masz taki tatuaż. Zwłaszcza, jakby serial miał się głupio zakończyć.
Bo tak, to serial się skończy, a potem będziesz żałować, że masz taki tatuaż. Zwłaszcza, jakby serial miał się głupio zakończyć.
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."
Napisano 02.06.2009 - |21:02|
Dzięki za odpowiedzi.
Motyw z makatki znalazłem i rzeczywiście bardzo ciekawy, ale wydaje mi się, że fajnie będzie leżał rozłożony na plecach. Ale po pierwsze brak funduszy, a po drugie to na pierwszy raz chciałbym coś mniejszego. Póki co logo DHARMY przegrywa z oryginalnym symbolem Ba gua, ale jeśli w salonie zaproponują mi jakiś ciekawy "środek" w ośmiokącie to zobaczymy. Jutro idę na wywiad środowiskowy ;D Jak już się zdecyduję to wstawię, żebyście mogli ocenić.
Motyw z makatki znalazłem i rzeczywiście bardzo ciekawy, ale wydaje mi się, że fajnie będzie leżał rozłożony na plecach. Ale po pierwsze brak funduszy, a po drugie to na pierwszy raz chciałbym coś mniejszego. Póki co logo DHARMY przegrywa z oryginalnym symbolem Ba gua, ale jeśli w salonie zaproponują mi jakiś ciekawy "środek" w ośmiokącie to zobaczymy. Jutro idę na wywiad środowiskowy ;D Jak już się zdecyduję to wstawię, żebyście mogli ocenić.
Napisano 07.03.2010 - |19:46|
Jack ma fajny tatuaż na ramieniu.. Tylko co one oznaczały? W 3 sezonie było wyjaśnione. Pamięta ktoś?
Whatever happens, happens !!!
Napisano 08.03.2010 - |09:44|
Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to "On nie jest jednym z nas" albo "On nie należy do nas".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych