Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lostowy tatuaż

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 zerus88

zerus88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 22.05.2009 - |10:36|

Mam zamiar zrobić sobie w wakacje mój pierwszy tatuaż i wpadłem na (genialny?) pomysł, żeby wybrać jakiś motyw z Zagubionych. Dokładniej myślę o logo DHARMY, ale chętnie wysłucham waszych propozycji i opinii na ten temat. A może sami macie jakiś lostowy tatuaż, albo gdzieś coś takiego widzieliście. Jeśli tak to dajcie zdjęcia. Co w ogóle myślicie o takim tatuażu?
  • 0

#2 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 22.05.2009 - |10:56|

Zrób sobie na plecach takie znamię jak Juliet.
Albo poczekaj na szósty sezon i walnij se na ramię nagą Juliet biegającą po dżungli.
Z logo Dharmy to imo najfajniejsze Looking Glass z króliczkiem, bo to jednocześnie Playboya przypomina.

A tak wogle, to ciekawy pomysł. Choć sam lubię tatuaże, i jestem Lostowym fanatykiem, to jednak LOST wydaje mi się trochę za mało 'życiowy' by go nanosić na ciało ;) Pozatym jest ciągle ta niepewność - jak zrobią naprawdę beznadziejny szósty sezon to będzie słabo nosić tatuaż :)

Zawsze można coś neutralnego - taki np Sobek stojący bokiem - b. ładny wzór :)
  • 0

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.05.2009 - |10:59|

Sam nie posiadam tatuażu, ani nie będę ci pisał o tym czy to dobre czy nie - oklepany już temat :P. Muszę przyznać, że odważny krok, ale logo dharmy jako tatuaż nie bardzo pasuje moim zdaniem. Mógłbyś odwalić sobie taki jak miał Jack, ale mnie osobiście nie bardzo się podobał. W sumie możesz coś pokombinować z egipskimi symbolami + walniesz sobie liczby z losta :lol:.
  • 0

#4 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.05.2009 - |11:09|

Jeśliby coś miałoby nawiązywać do Dharmy to chyba "czyste" logo ying-jang w ośmiokącie, jako bardziej uniwersalne. Lepsza byłaby górna część makatki Jacoba - słoneczny dysk ze skrzydłami (gotowy bardzo ładny kolorowy wzór miał ktoś na forum lostpedii).
Bo tak, to serial się skończy, a potem będziesz żałować, że masz taki tatuaż. Zwłaszcza, jakby serial miał się głupio zakończyć. :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#5 zerus88

zerus88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 02.06.2009 - |21:02|

Dzięki za odpowiedzi.
Motyw z makatki znalazłem i rzeczywiście bardzo ciekawy, ale wydaje mi się, że fajnie będzie leżał rozłożony na plecach. Ale po pierwsze brak funduszy, a po drugie to na pierwszy raz chciałbym coś mniejszego. Póki co logo DHARMY przegrywa z oryginalnym symbolem Ba gua, ale jeśli w salonie zaproponują mi jakiś ciekawy "środek" w ośmiokącie to zobaczymy. Jutro idę na wywiad środowiskowy ;D Jak już się zdecyduję to wstawię, żebyście mogli ocenić.
  • 0

#6 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 07.03.2010 - |19:46|

Jack ma fajny tatuaż na ramieniu.. Tylko co one oznaczały? W 3 sezonie było wyjaśnione. Pamięta ktoś?
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.03.2010 - |09:44|

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to "On nie jest jednym z nas" albo "On nie należy do nas".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych