Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fanboys (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.05.2009 - |05:35|

Wyszukiwarka nie znalazla takiego tematu, wiec zakladam, a daje sobie reke uciac ze tu byl.

Fanboys (2009)
produkcja: USA gatunek: Komedia
data premiery: 2009-02-06
Dołączona grafika
reżyseria Kyle Newman scenariusz Adam F. Goldberg , Ernest Cline zdjęcia Lukas Ettlin muzyka Mark Mothersbaugh czas trwania: 90

O filmie:
Czterech facetów z prowincjonalnego środkowego Zachodu jedzie przez kraj żeby spełnić życzenie ich umierającego przyjaciela: obejrzeć "Gwiezdne Wojny: Epizod 1- Mroczne Widmo" na "Ranczo Skywalker" George'a Lucasa przed światową premierą filmu.

Filmik bardzo przyjemny. Usmiech w strone fanow glownie Gwiezdnych Wojen. Poza tym to Star Trek, a nawet Stargate przez moment :)
Spodziewalem sie niczego nadzwyczajnego, a dostalem fajnie zrobiona komedie, kilka razy nawet sie za smialem, bylo wesolo i wzruszajaco nawet. Przez caly film ma sie usmiech na twarzy. Moja ocena to 08/10 Polecam.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 20.05.2009 - |08:23|

• 0

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.05.2009 - |15:05|

obejrzeć "Gwiezdne Wojny: Epizod 1- Mroczne Widmo" na "Ranczo Skywalker" George'a Lucasa przed światową premierą filmu

A dokładnie by wykraść kopię jeszcze przed premierą aby ich przyjaciel miał szansę zobaczyć ten film.

Ci co znają Star Wars i Star Treka na pewno odnajdą w nim wiele smaczków dla fanów każdego z z tych seriali, całkiem sporo mamy tu znanych nam tekstów z tych produkcji.
Dla mnie główny minus to te niektóre motywy w stylu "komedii dla licealistów". :mellow:
Jak się ma czas to można obejrzeć choćby z ciekawości ale nie ma się co nastawiać na jakieś rewelacje ot historyjka młodzieżowa podlana sosem znanych i lubianych pozycji SF.

Poza tym fajnie ,że pojawiają się autentyczni aktorzy z SW jak Carrie Fisher [Leia], Billy Dee Williams [Lando Calrissian], Ray Park [Darth Maul] czy sam William Shatner czyli kapitan James T. Kirk ze Star Treka i to w filmie pro starwarsowym. :D
Są też inni znani aktorzy jak Kristen Bell, Seth Rogen, Danny Trejo czy w epizodycznej scenie niezapomniany duet z innych filmów czyli Kevin Smith i Jason Mewes.

Cały film to takie jedno wielkie puszczenie oka do różnego rodzaju "geeków i nerdów" żyjących w swoich wyimaginowanych światach w którym prym wiodą postacie z ich ukochanych seriali-filmów. I to mimo ich już jakby nie patrzeć dojrzałego wieku. ;)
Już sam pojazd którym jadą jest niesamowity a jakie odgłosy wydaje jak Falcon Millenium.

Dołączona grafika

Zabawne było przedstawienie "wojny" między fanami ST i SW.
A już pomysł naszych bohaterów zagorzałych fanów Star Wars by w drodze do Kalifornii i Skywalker Ranch zahaczyć o miasto Riverside w stanie Iowa rozbroił mnie kompletnie. ;) :P
Dla tych co nie wiedzą to miejsce narodzin serialowego Jamesa T. Kirka ze ST.

Dołączona grafika

I to tylko po to by w tym istotnym miejscu dla fanów ST mogli się z nich ponabijać jak i ich sprowokować jako fani przeciwnego obozu czyli SW. :D
Co oczywiście kończy się wielką rozróbą i walką między trekkerami a naszymi bohaterami. Jak pamiętam mignęła tam nawet chyba broń klingońska.

W czasie całej podróży spotyka ich jeszcze mnóstwo przygód jednych zabawnych innych nie aż w końcu docierają w upragnione miejsce.

Dołączona grafika
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 20.05.2009 - |15:27|

Zaczęło się fajnie potem jednak było co raz gorzej i nie obyło się bez ff, nie wiem czy jest to owa ostateczna wersja o którą swego czasu toczył się wielki bój czy nie ale jestem rozczarowany i to bardzo. Porażka tego filmu utwierdza mnie w przekonaniu że filmy o naszym środowisku mają sens jedynie jako dokumenty jak trekkies lub krótkie formy np. takie.
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.05.2009 - |15:41|

Porażka tego filmu utwierdza mnie w przekonaniu że filmy o naszym środowisku mają sens jedynie jako dokumenty jak trekkies lub krótkie formy

Nie czytałem zbyt wiele na temat tego filmu po prostu wiedziałem, że będzie-jest i w końcu go obejrzałem.
Wydaje mi się ,że niestety starali się ten film zrobić dla ogółu czyli poprzez te wstawki "w stylu American Pie" i inne młodzieżowe zagrywki i dlatego wyszło tak jak wyszło.
A gdyby to zrobili tak jak trzeba [naszym zdaniem ;)] to było by to pewnie zbyt hermetyczne i niezrozumiałe dla przeciętnego odbiorcy.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 24.07.2009 - |23:17|

Właściwie całkiem zabawne, uczciwie zapewnił mi sympatyczny sobotni wieczór i muszę przyznać, ze ubawiłam się na nim ale jednocześnie jest fenomenem ponieważ pomysł na film to jakaś wybitnie przedziwna konstrukcja marketingowa. Moim zdaniem film nadaje się do polecenia absolutnie nikomu.

Ze względu na wysoko wyspecjalizowany zakres tematyczny - niby powinien być dla fanów SF. Natomiast fani SF, nawet Star Warsów mogą poczuć się w licznych momentach urażeni, bo z uporem maniaka przedstawia się ich jako frajerów, pozbawionych (poza Kristen Bell, która poza złym gustem przy wyborze chłopaka nie ma wad) wszystkich cech mogących uchodzić za atrakcyjne a już fani ST to najgorsze i najbrzydsze egzemplarze z gatunku, którym najbliżej mentalnie jest do tresowanych małpiatek a organizacyjnie do hitlerjugend - no ale tylko oni ten film zrozumieją.
Cała reszta publiczności zwyczajnie nie będzie miała szansy się nawet uśmiechnąć, ponieważ zwyczajnie nie wyłapie ani jednego dowcipu. No może poza tym, że kobieta idealna ma 10 lat ale to za mało jak na komedię.
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#6 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.07.2009 - |17:49|

Film pokazuje całą prawdę o przemyśle filmowym.

Najlepszy jest STAR WARS i tyle.

Co akurat każdy wie bo to święta prawda i dogmat.

Osobiście powiem że do 14 roku życia myślałem że każdy film FOX zaczyna się melodią z STAR WARS.

Co akurat jest prawdą :P

Poza tym nowa trylogia to PROFANACJA, KOTOR to jeden z najlepszych cRPG a STAR WARS rules !!!

........... Star Trek !!!

Nieładnie, nieładnie.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.08.2009 - |16:58|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#7 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.07.2009 - |22:24|

......... Star Trek !!!

Użytkownik biku1 edytował ten post 08.08.2009 - |16:59|
poprawienie cytatu

• 0

#8 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 06.08.2009 - |21:22|

Film pokazuje całą prawdę o przemyśle filmowym.

....

może jakiś film pokazuje ale chyba akurat nie ten

w tym filmie o przemyśle było dokładnie nic, no chyba tylko tyle, że premiery są tak obstawione, że nawet SW musi czekać pól roku zanim wejdzie na ekran, co akurat SW nie dotyczy bo one mogą sobie wchodzić nawet we wtorek w nocy a i tak będą mieć max na widowni

Użytkownik medusa edytował ten post 06.08.2009 - |21:23|

• 1
Biorę sobie w tej pętli wolne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych