Odcinek 166 - S07E22 - 5:00 a.m. – 6:00 a.m.
Napisano 11.05.2009 - |22:02|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 12.05.2009 - |17:50|
Użytkownik rexus edytował ten post 12.05.2009 - |17:51|
Napisano 12.05.2009 - |17:51|
Jednakże wcześniej Tonemu udaje się rozkazać Jibraanowi by jechał linią metra na Dworzec Centralny gdzie ma "dostać dalsze instrukcje". Oczywiście tak się nie stanie bo w chwilę po przyjeździe na Dworzec wybuchnie ostatni zbiornik z gazem który w wagonie w którym jedzie niczego nieświadomy Jibraan umieściła Cara w przebraniu.
Almeida po namierzeniu zostaje pojmany a w trakcie tej akcji próbuje zniszczyć komputer dzięki któremu wie gdzie jest Jibraan i nie chce ujawnić przesłuchującemu go Jackowi co jest celem. Całe szczęście jednak Chloe & Janice a właściwie głównie Janice udaje się odzyskać dane z tego urządzenia i FBI dowiaduje się co jest celem.
Jack kontaktuje się poprzez łącze Almeidy z Jibraanem i każe mu znaleźć pozostawioną przez Carę bombę i wynieść ją poza stację metra.
W ostatniej chwili gdy Jibrann wybiega z bombą ze stacji nadjeżdżają FBI i grupa do zwalczania broni biologicznej w której to samochodzie Jack umieszcza wybuchająca po kilku sekundach bombę. Sprawa z zagrożeniem biologicznym się "kończy".
W tym samym czasie Kim Bauer oczekuje na lotnisku na swój opóźniony lot do domu. Na lotnisku zauważa, że jest przez kogoś obserwowana.
Również w czasie tej godziny Olivia przekonuje się ,że będą konsekwencje jej "niedoszłego" zlecenia zabicia Hodgesa.
Kilka spraw po tym odcinku :
-- Tak jak mówiłem Olivia nieźle się wkopała z tym zleceniem i teraz może za to słono zapłacić nie wspominając o zniszczeniu prezydentury swojej matki.
-- Duży plus to brak pani prezydent w tym odcinku bo jak już wspominałem sprawia wrażenie ,że rządzi ale jakoś tego nie widać.
-- Następny plus to wciąż występująca Cara , pisałem wcześniej , że liczę iż ta postać szybko nie zniknie i wygląda na to ,że będzie jeszcze przez następne 2 godziny. Niezła, wyrachowana profesjonalistka i teraz trzyma Jacka za jaja.
-- Jack zostały mu jeszcze tylko 2 godziny a tu wygląda na to, że coś z lekarstwem od córki może się nie udać. Jakby w tym sezonie Bauer zginął oj wszystkim by szczeki opadły.
-- Kim na lotnisku - szybko ujawnili ,że obserwujący ją osobnik to agent działający na zlecenie Jacka, ale jak się okazuje i tak wpadła w nieodpowiednie towarzystwo zakonspirowanych terrorystów - jak ten facet zaproponował jej kawę to pomyślałem ,że to podejrzane i ją pewnie nią uśpią. Ale Kim mądra dziewczynka nie bierze od nieznajomych napojów ale jak się okazało moje podejrzenia się potwierdziły bo facet zabił chroniącego ją agenta i teraz szykują się na nią -- zapowiada się bardzo ciekawie.
-- Zobaczymy teraz jak Jack wybrnie z tego szantażu Cary ,że życie jego córki za uwolnienie Almeidy.
-- Wypada też wspomnieć o weteranie 24h czyli agencie Aaronie Pierce - facet już nieraz udowodnił, że ma głowę na karku i tym razem to potwierdził podejrzewając Olivie o jakieś matactwa. A wygląda na to, że dzięki automatycznemu systemowi rejestrującemu to co się mówi w Białym Domu będzie ją mógł zdemaskować.
-- Na koniec zostawiłem sobie duet Chloe & Janice. Duży plus dla nich bo świetnie razem wypadają mimo, że są jak ogień i woda ale i przy tym piekielnie skuteczne. Przypominają mi trochę duet Chloe z jej mężem i ich ciągłe potyczki słowne.
- Kolejny odcinek bez strzelania , ale za to z małymi mordobiciami ups tzn z tradycyjnym przesłuchiwaniem podejrzanych przez Bauera.
- Na minus dam przewidywalna akcję w metrze kiedy to Jibraan chce wyjawić policji do czego go zmuszają terroryści. To było oczywiste, że Tony ma tam swoich ludzi.
Użytkownik biku1 edytował ten post 12.05.2009 - |17:57|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.05.2009 - |18:49|
Jeśli jest tak jak mówicie że ci źli mają Kim to podpowiem im tylko że mają unikalną okazję kropnąć najbardziej irytującą postać w historii seriali TV. Apeluję nie zastanawiajcie się i róbcie swoje chłopaki.
Napisano 12.05.2009 - |19:43|
Hi hi dobry pomysł w sposób zasadniczy zmienia odbiór tego serialu. Sam tak miałem, że zobaczyłem pod rząd sporo odcinków 6 sezonu dopiero jak go sobie kupiłem. Całkiem inne wrażenia.Zrobiłem sobie przerwę i wzorem wcześniejszych sezonów obejrzę całość jak Bóg przykazał jednym ciągiem od odcinka 18.
Jeśli jest tak jak mówicie że ci źli mają Kim ........
A jak to tak nie oglądałeś a czytasz nasza opisy ?
Co do Kim to się nie zgodzę , choć miewała swoje irytujące zachowania, szczególnie jak była w którymś z poprzednich sezonów związana z tym poprzednim pajacem co to jej nieźle w głowie namieszał.
Jeśli chodzi o to, że mają ją zabić to nie wydaje mi się bo muszą jakoś Bauera uratować.
No chyba ,że mają w utajnionej bazie, w sekretniej najgłębszej piwnicy zostawione kilka klonów Jacka i dlatego się teraz scenarzyści zbytnio nie przejmują jego stanem zdrowia.
Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie jego wyleczenia w ciągu następnych 2 godzin.
ps. zapomniałbym o Chińczykach może znowu go porwą i na dodatek wyleczą.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 12.05.2009 - |20:00|
Posty czytam pobieżnie by się dowiedzieć czy seria trzyma poziom. W następny czwartek zdam relację z wrażeń końcówki sezonu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych