Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 166 - S07E22 - 5:00 a.m. – 6:00 a.m.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (6 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9,5 (0 głosów [0.00%])

3. 9 (1 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (1 głosów [33.33%])

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (1 głosów [33.33%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.05.2009 - |22:02|

Ocena odcinka 7x22.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 12.05.2009 - |17:50|

Jedna rzecz na końcu odcinka która mocno irytuje - znowu kłopoty przez Kim, a Jack jak umierał tak umiera.

Użytkownik rexus edytował ten post 12.05.2009 - |17:51|

• 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.05.2009 - |17:51|

Almeida zostaje namierzony poprzez duet Chloe & Janice które użyły do tego komórki terrorysty który został by pilnować brata Jibraana.
Jednakże wcześniej Tonemu udaje się rozkazać Jibraanowi by jechał linią metra na Dworzec Centralny gdzie ma "dostać dalsze instrukcje". Oczywiście tak się nie stanie bo w chwilę po przyjeździe na Dworzec wybuchnie ostatni zbiornik z gazem który w wagonie w którym jedzie niczego nieświadomy Jibraan umieściła Cara w przebraniu.
Almeida po namierzeniu zostaje pojmany a w trakcie tej akcji próbuje zniszczyć komputer dzięki któremu wie gdzie jest Jibraan i nie chce ujawnić przesłuchującemu go Jackowi co jest celem. Całe szczęście jednak Chloe & Janice a właściwie głównie Janice udaje się odzyskać dane z tego urządzenia i FBI dowiaduje się co jest celem.
Jack kontaktuje się poprzez łącze Almeidy z Jibraanem i każe mu znaleźć pozostawioną przez Carę bombę i wynieść ją poza stację metra.
W ostatniej chwili gdy Jibrann wybiega z bombą ze stacji nadjeżdżają FBI i grupa do zwalczania broni biologicznej w której to samochodzie Jack umieszcza wybuchająca po kilku sekundach bombę. Sprawa z zagrożeniem biologicznym się "kończy".
W tym samym czasie Kim Bauer oczekuje na lotnisku na swój opóźniony lot do domu. Na lotnisku zauważa, że jest przez kogoś obserwowana.
Również w czasie tej godziny Olivia przekonuje się ,że będą konsekwencje jej "niedoszłego" zlecenia zabicia Hodgesa.

Kilka spraw po tym odcinku :
-- Tak jak mówiłem Olivia nieźle się wkopała z tym zleceniem i teraz może za to słono zapłacić nie wspominając o zniszczeniu prezydentury swojej matki.
-- Duży plus to brak pani prezydent w tym odcinku bo jak już wspominałem sprawia wrażenie ,że rządzi ale jakoś tego nie widać.
-- Następny plus to wciąż występująca Cara , pisałem wcześniej , że liczę iż ta postać szybko nie zniknie i wygląda na to ,że będzie jeszcze przez następne 2 godziny. Niezła, wyrachowana profesjonalistka i teraz trzyma Jacka za jaja. :)
-- Jack zostały mu jeszcze tylko 2 godziny a tu wygląda na to, że coś z lekarstwem od córki może się nie udać. Jakby w tym sezonie Bauer zginął oj wszystkim by szczeki opadły. :blink:
-- Kim na lotnisku - szybko ujawnili ,że obserwujący ją osobnik to agent działający na zlecenie Jacka, ale jak się okazuje i tak wpadła w nieodpowiednie towarzystwo zakonspirowanych terrorystów - jak ten facet zaproponował jej kawę to pomyślałem ,że to podejrzane i ją pewnie nią uśpią. Ale Kim mądra dziewczynka nie bierze od nieznajomych napojów ale jak się okazało moje podejrzenia się potwierdziły bo facet zabił chroniącego ją agenta i teraz szykują się na nią -- zapowiada się bardzo ciekawie.
-- Zobaczymy teraz jak Jack wybrnie z tego szantażu Cary ,że życie jego córki za uwolnienie Almeidy.
-- Wypada też wspomnieć o weteranie 24h czyli agencie Aaronie Pierce - facet już nieraz udowodnił, że ma głowę na karku i tym razem to potwierdził podejrzewając Olivie o jakieś matactwa. A wygląda na to, że dzięki automatycznemu systemowi rejestrującemu to co się mówi w Białym Domu będzie ją mógł zdemaskować.
-- Na koniec zostawiłem sobie duet Chloe & Janice. :D Duży plus dla nich bo świetnie razem wypadają mimo, że są jak ogień i woda ale i przy tym piekielnie skuteczne. Przypominają mi trochę duet Chloe z jej mężem i ich ciągłe potyczki słowne. :P
- Kolejny odcinek bez strzelania , ale za to z małymi mordobiciami ups tzn z tradycyjnym przesłuchiwaniem podejrzanych przez Bauera. ;)

- Na minus dam przewidywalna akcję w metrze kiedy to Jibraan chce wyjawić policji do czego go zmuszają terroryści. To było oczywiste, że Tony ma tam swoich ludzi.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.05.2009 - |17:57|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#4 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.05.2009 - |18:49|

Zrobiłem sobie przerwę i wzorem wcześniejszych sezonów obejrzę całość jak Bóg przykazał jednym ciągiem od odcinka 18.
Jeśli jest tak jak mówicie że ci źli mają Kim to podpowiem im tylko że mają unikalną okazję kropnąć najbardziej irytującą postać w historii seriali TV. Apeluję nie zastanawiajcie się i róbcie swoje chłopaki.
  • 0

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.05.2009 - |19:43|

Zrobiłem sobie przerwę i wzorem wcześniejszych sezonów obejrzę całość jak Bóg przykazał jednym ciągiem od odcinka 18.
Jeśli jest tak jak mówicie że ci źli mają Kim ........

Hi hi dobry pomysł w sposób zasadniczy zmienia odbiór tego serialu. Sam tak miałem, że zobaczyłem pod rząd sporo odcinków 6 sezonu dopiero jak go sobie kupiłem. Całkiem inne wrażenia.

A jak to tak nie oglądałeś a czytasz nasza opisy ?
Co do Kim to się nie zgodzę , choć miewała swoje irytujące zachowania, szczególnie jak była w którymś z poprzednich sezonów związana z tym poprzednim pajacem co to jej nieźle w głowie namieszał.
Jeśli chodzi o to, że mają ją zabić to nie wydaje mi się bo muszą jakoś Bauera uratować.
No chyba ,że mają w utajnionej bazie, w sekretniej najgłębszej piwnicy zostawione kilka klonów ;) Jacka i dlatego się teraz scenarzyści zbytnio nie przejmują jego stanem zdrowia.
Bo ja jakoś nie wyobrażam sobie jego wyleczenia w ciągu następnych 2 godzin.

ps. zapomniałbym o Chińczykach może znowu go porwą i na dodatek wyleczą. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#6 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.05.2009 - |20:00|

Wiadomo, chińska medycyna naturalna działa cuda.

Posty czytam pobieżnie by się dowiedzieć czy seria trzyma poziom. W następny czwartek zdam relację z wrażeń końcówki sezonu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych