Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 076 - S04E19 - S.O.B.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (39 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

2. 9,5 (2 głosów [6.67%])

Procent z głosów: 6.67%

3. 9 (2 głosów [6.67%])

4. 8,5 (1 głosów [3.33%])

5. 8 (3 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

6. 7,5 (2 głosów [6.67%])

7. 7 (2 głosów [6.67%])

8. 6,5 (1 głosów [3.33%])

9. 6 (3 głosów [10.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [3.33%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (3 głosów [10.00%])

14. 3,5 (2 głosów [6.67%])

15. 3 (1 głosów [3.33%])

16. 2,5 (1 głosów [3.33%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (5 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.05.2009 - |08:39|

Michael spotyka Christinę.
Generał przybywa do Miami.
T-Bag musi się "określić" co do Firmy.

na podstawie zapowiedzi

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.05.2009 - |08:41|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.05.2009 - |15:12|

Haha, PB zaskakuje mnie co tydzień. Powaga. Kiedy już myślałem, że ten serial nie może upaść niżej to po obejrzeniu kolejnego odcinka muszę przyznać, że się myliłem.

Z dzisiejszego "hitowego" odcinka: Michael i Lincoln nie są braćmi? Come on, to poniżej poziom soap opery...

Po raz kolejny proszę o dodanie opcji do ankiety o nazwie '0', a najlepiej od razu 'mniej niż zero'.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 PrzemekS

PrzemekS

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 02.05.2009 - |17:02|

:)
Czy tylko mnie podczas szalonej gonitwy za chłopem z neseserem brakowało muzyczki z Benny Hilla? ;)
  • 0

#4 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 02.05.2009 - |17:14|

Nie tak źle jak ostatnio. Szkoda, że Linc i reszta biegają wolniej niż tamten idzie :D
  • 0

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.05.2009 - |19:14|

Zapewne gdyby FOX nie anulował 5 sezonu, to Michael i Linc by uciekali z więzienia, zamknięci za zamach na tego ważniaka. A reszta by walczyła z Firmą. ;) Zwrot, że Michael i Linc nie są braćmi, poniżej poziomu. Kilka głupich momentów, np. Michael wpada do budynku w którym odbywa się międzynarodowy kongres z jakimiś oficjelami, zaś ochroniarz zamiast rzucić się na niego i ogłosić alarm, rzuca tekstem w stylu: "Ale nie ma Pan przeeeepuuuustkiiii....". LOL

Ocena: 4/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 02.05.2009 - |19:26|

Zdzierżyłem jakoś ,,zmartwychwstanie matki'', choć i to już pachniało telenowelą, ale zagranie, że M i L nie są braćmi to już naprawdę zagranie rodem z ,,Mody na sukces''... A może scenarzyści MnS zajęli się scenariuszami do ostatnich paru odcinków? To by wiele tłumaczyło :P Byle do końca...

Użytkownik Skaara edytował ten post 02.05.2009 - |19:26|

• 0

#7 Mati_90

Mati_90

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 02.05.2009 - |19:44|

Nie no przez cały odcinek się śmiałe. Akcja jak Christina i jej agenci mieli ścigać Michaela, 8 minuta. Zamiast gonić go od razu gdy wsiedli do samochodu, to oni najpierw wszyscy pasy zapinali, normalnie, myślałem że padne. Kolejna akcja jak Michael zrzucił matke z krzesła, już myślałem że zacznie ją z "kapcia" napier****ć :D . No i dobroduszny T-Bag, co bał sie zastrzelić Sandinskiego. Tak oglądałem ten odcinek i zastanawiałem się co oni z tym serialem zrobili. Teraz to już nawet najlepszy pomysł nie uratuje serialu aby go z godnością(mam na mysli 1 i 2 serie) dokończyć.
  • 0

#8 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 02.05.2009 - |22:32|

Łaaaa...ale sobie samobóje strzelają w końcówce tego sezonu scenarzyści PB. Od s3 starałem się przymykać oczy na wszelkie przegięcia w fabule, ale teraz niestety się nie da. Linc nie jest bratem Michałka. 4 lata nam wbijali do głowy, że jednak braćmi są, a tu jednak SUPRISE! Eh... "Bracia" znów razem, znów w miejscu, gdzie wszystko zostało sfingowane, ukartowane w taki sposób, by uwalić maksymalnie Linca. Strach się bać jak z tego wyjdą do końca sezonu, a właściwie serialu. A może scenarzyści (uwaga)...zostawią sobie furtkę na kolejny sezon wrzucając Burrowsa ponownie do więzienia :lol:
  • 0

#9 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 02.05.2009 - |22:49|

A może matka ściemnia ? :-)Odcinek w/g mnie bardzo dobry, akcja Wenta z Matką super, T-Bag na plus Machone z textem do tego typka bomba. Serial nadrabia akcją na fabułe przymykam oko:-) odcinek oceniam na 8/10
  • 0

#10 aintgod

aintgod

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoZgorzelec

Napisano 03.05.2009 - |09:40|

nie wiem czy mi sie 4 seria podoba, czy po prostu ogladam z przyzwyczajenia, ale ja nie jestem tak załamany jak wy. adopcja linca wyjasnia roznice pomiedzy 'bracmi', dodaje tez troche smaczku calej historii - oczywiscie jesli christina nie klamala. mahone i t-bag na wysokim poziomie, self niewidoczny, michael swietnie sponiewierał matke, sarah tradycyjnie cipowata - odcinek na 8 (jeden z lepszych w 4 serii)
  • 0

#11 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 03.05.2009 - |10:33|

A może matka ściemnia ? :-)

Nawet jeśli to żart to mało śmieszny i zbyteczny...

Poza tym jak ta matka gadała z Michaelem to myślałem, że padnę... Ciągle tylko wspomina jacy oni mądrzy są, jakie mają umiejętności, jakie to wysokie IQ, tak jakby to były jakieś supermoce.

odcinek oceniam na 8/10

Każdy ma wlasny gust, ale po prostu nie mogę patrzeć jak oceniasz ten odcinek PB wyżej od nowego odcinka SN...
  • 0
Dołączona grafika

#12 KaruzeL

KaruzeL

Szeregowy

• Email
  • 49 postów

Napisano 03.05.2009 - |17:00|

Nie jesteście braćmi bo macie różne charaktery - bardzo ładny argument na podstawie którego można stwierdzić ze 50% rodzeństw na świecie nie jest spokrewnionych :)

Irytujące jest to że od początku serialu ktoś ich robi w jajo, a oni dalej jak te sieroty nie wyciągają wniosów (jak z dziecmi za reke i na wodke) - to tak apropo spektakularnej ucieczki mamy i tych rozmowach mamy z synkiem :) Po takich doswiadczeniach bym ją owinął jak mumie ta tasma zanim bym ja zosawił sama w pokoju :P

No a już pościg za kolesiem z wielkim neseserem to maksymalna porażka jakim cudem on im uciekał tzn ciagle sie oddalał ? Faktycznie brak tam było tylko muzyczki z Benny Hilla :P

Serial oglądam z przyzwyczajenia, no i teraz jeszcze w 4 sezonie doszedł wątek komiczny, a nie mam akurat w ogole seriali komediowych na rozkładówce wiec ten serial pięknie uzupełnia brakująca lukę :)
  • 0

#13 Vodkaa

Vodkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoEuDeZet

Napisano 03.05.2009 - |20:02|

No cóż... PB jest teraz jaki jest... :P Ale odcinek lepszy od ostatniego (ot taka tyci tyci różnica ale coś) Michael zaczął myśleć ;) Pokazali że Linc jest zerem bez brata (albo nie brata :P)... W 1sezonie by ł taki odcinek opowiadający o tym jak to wszyscy znaleźli się w foxriver... Teraz sytuacja przypomina mi to co działo się wtedy - Linc, wcielone zuo i gangsterka xD michael mONdry braciszek! :lol:

Poza tym rozwaliła mnie akcja jak matka powiedziała że Linc sprowadził Michaela na złą drogę (użyła określenia 'dark path') co to są [cenzura!] Gwiezdne Wojny?!
  • 0

#14 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 03.05.2009 - |21:38|

Co tydzien powtarzam sobie: "Wytrzymaj, jeszcze tylko kilka odcinków" :D Co do braku pokrewieństwa między M i L wolę się nie wypowiadać. Za tydzień dowiemy się, że Mahone mimo że ma żonę jest 'ukrytym gejem' zakochanym w Mike'u ;) brak słów po prostu...

Ale i tak wszystko przebija główny wątek odcinka: Christina zaplanowała, że Linc i jego ekipa w poszukiwaniu Scylli znajdą te przepustki i zabiorą je, następnie Mike ją porwie i da sobą manipoliwać, a w tym czasie Linc namierzy pokój w hotelu i pójdzie śladem skrytki bankowej, którą dokładnie 2 minuty przed ich przybyciem opróżnia jej wspólnik, któego nie dogoni i da się wrobić, a ona w odpowiednim momencie da radę się uwolnić i uciec, żeby zdążyć zadzwonić do Naveena... W porównaniu z tym plan Mike'a na wyciągnięcie Linca z więzienia w pierwszym odcinku wygląda bardzo blado :D

Co do ucieczki Downeya - mnie bardziej od Benny Hilla kojarzyło się to z horrorami typu 'Piątek, trzynastego' czy 'Halloween'. Tam też ofiara ucieka, a Jason/Myers idzie spokojnym krokiem i wciąż się do niej zbliża ;)

Oceny jak zwykle nie wystawiam ze względów oczywistych :)

Użytkownik k-rol edytował ten post 03.05.2009 - |21:39|

• 0

Dołączona grafika

#15 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.05.2009 - |13:47|

Ale i tak wszystko przebija główny wątek odcinka: Christina zaplanowała, że Linc i jego ekipa w poszukiwaniu Scylli znajdą te przepustki i zabiorą je, następnie Mike ją porwie i da sobą manipoliwać, a w tym czasie Linc namierzy pokój w hotelu i pójdzie śladem skrytki bankowej, którą dokładnie 2 minuty przed ich przybyciem opróżnia jej wspólnik, któego nie dogoni i da się wrobić, a ona w odpowiednim momencie da radę się uwolnić i uciec, żeby zdążyć zadzwonić do Naveena... W porównaniu z tym plan Mike'a na wyciągnięcie Linca z więzienia w pierwszym odcinku wygląda bardzo blado :D

Bo Mike niedoświadczony był, a Christina już ma wprawę w organizowaniu takich akcji :D.
  • 0
Dołączona grafika

#16 Vodkaa

Vodkaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoEuDeZet

Napisano 04.05.2009 - |16:43|

takich akcji? takich tzn. wziętych z kosmosu chyba ;)
  • 0

#17 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.05.2009 - |18:30|

Z dzisiejszego "hitowego" odcinka: Michael i Lincoln nie są braćmi? Come on, to poniżej poziom soap opery...

jak w tytule odcinka S.O.B. --> Soap Opera Below :P
  • 0

#18 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 13.05.2009 - |14:23|

Jak na te ostatnie 3 nowe odcinki na tym nie zasypiałem :P częściowo ze śmiechu i strachu jaki żal wyskoczy za następnym rogiem xd Przypominam sobie T-baga role w 1 sezonie i porównuje z 4 to brak słów -.- Tylko Agencik FBI nie gra gorzej bo tak samo do [beeep] przez cały jedyny dla niego 4 sezon gra ;d
  • 0

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 05.05.2010 - |11:19|

Michael wpada do budynku w którym odbywa się międzynarodowy kongres z jakimiś oficjelami, zaś ochroniarz zamiast rzucić się na niego i ogłosić alarm, rzuca tekstem w stylu: "Ale nie ma Pan przeeeepuuuustkiiii....". LOL

To było dobre, akcja poważna a uśmiałem się... Tak się tylko zastanawiam czy producenci robią sobie już na końcówce totalne jaja czy wychodzi jakaś amatorszcyzna, chcę wierzyć że to pierwsze:)
I co się stało z moim ulubionym T-Bagiem? Kto u licha postanowił zrobić z niego maksymalną popierdółkę, w jakim celu? Ocena powinna być o wiele niższa, ale jako że to prawie koniec 6/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych