Ogólnie rzecz biorąc mogę podzielić odcinki Chucka na trzy grupy, na odcinki świetne, tzn 9,5-10/10, na odcinki dobre 7,5-9/10, no i średnie 5-7/10.
Wg mnie nie było naprawdę słabego odcinka w tym sezonie i jedynie 3 wpadły w tą kategorię przeciętniaków.
I dla mnie żaden z odcinków z tzw Jill arc nie wpada do tej kategorii, powiem szczerze, że naprawdę podobały mi się vs The Ex i vs Fat Lady (szczególnie ten drugi) i mnie reakcję trochę zazdrosnej Sary chyba nigdy się nie znudzą (poza tym scena końcowa z Fat Lady to dla mnie klasyka). Jeśli chodzi o Gravitron to jakoś średnio się ten odcinek kleił przez większość czasu, na szczęście ostatnie 10 min było naprawdę dobre więc zasługuje na te 7,5.
Podsumowując wg mnie świetne odcinki to :
1. vs Seduction
2. vs Cougars
3. vs Tom Sawyer
4. vs Fat Lady
5. vs Santa Claus
6. vs Best Friend
7. vs Dream Job
8. vs Colonel (mój ulubiony odcinek)
9. vs the Ring
A te średniaki to :
1. vs Sensei - jakoś ten odcinek był taki nijaki, ani specjalnie zabawny, ani pomysłowy, no i chyba jedyny raz się zdarzyło, że Chuck mnie drażnił. (najsłabszy odcinek sezonu - 5/10)
2. vs Third Dimension - oglądałem w 2d więc nie wypowiadam się o efektach, ale wg mnie przeszarżowali w tym odcinku, było w nim kilka naprawdę zabawnych scen, ale generalnie jakoś to wszystko było nierewelacyjne (6/10)
3. vs Beefcake - generalnie dobrze się bawiłem przy tym odcinku, jednak pewne elementy nie przypadły mi do gustu (7/10)
Użytkownik Siemon edytował ten post 29.04.2009 - |14:26|