Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 049-072 - S03 - Day 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

Ankieta: Ocena sezonu (2 użytkowników oddało głos)

Ocena sezonu

1. 10 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (1 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2009 - |11:41|

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 12.05.2011 - |12:34|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.01.2012 - |12:40|

Zacząłem oglądać tę klasykę ponad rok temu. Obejrzałem wtedy prawie ciurkiem 2 pierwsze sezony i zrobiłem sobie dłuższą przerwę. Do kontynuacji nakłoniło mnie obejrzenie Homeland, którego twórcami są ludzie odpowiedzialni właśnie za 24.
I właściwie nie żałuję. Obejrzałem cały 3 sezon w ciągu tygodnia i muszę stwierdzić, że ten serial z sezonu na sezon jest coraz lepszy. Pierwszy był momentami nudny (zwłaszcza środkowa część), drugi znacznie lepszy, a trzeci mogę śmiało powiedzieć bardzo dobry. Jako serial akcyjny to jest to zdecydowanie jedna z lepszych pozycji. Fakt, jest tu pełno baboli, głupot, wątki są naciągane, jest sporo uproszczeń, mnóstwo tu wszelakich zbiegów okoliczności, za którymi nie przepadam, ale nadrabiają te mankamenty niezłymi zwrotami akcji oraz ciekawym wplecionym w całość wątkiem polityczny do tego mamy pościgi, strzelaniny, intrygi (Sherry jest mistrzynią w tej materii) i co najważniejsze ciągnie do kolejnych odcinków bo kończą niezłymi cliffami.
Jeśli chodzi o ten sezon to definitywnie pożegnaliśmy kilka osób, które przewijały się przez te 3 sezony: Sherry Palmer (będzie mi jej brakowało najbardziej), Nina Myers (też wprowadzała sporo zamieszania), Ryan Chappelle (tutaj akurat jest mi wszystko jedno, nie lubiłem typa). Nie wiadomo co będzie z Tony Almeidą czy prezydentem Palmerem. Mam nadzieję, że jeszcze się pojawią. No i co będzie z Chasem i Kim czy będą razem w kolejnych sezonach czy jednak nic z tego.
Kusi mnie strasznie kolejny sezon, ale chyba będzie musiał póki co poczekać zwłaszcza, że za chwilę wraca Spartacus, Justified oraz seriale Showtime.
Oceniając cały sezon 8/10, a momentami 8,5/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych