Sezon 4 Special 2 - Planet of The Dead
Napisano 10.04.2009 - |09:21|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 12.04.2009 - |11:50|
Już początek świetny - najpierw włam, potem wejście Doktora z Antenką :] - nie wiem czemu, ale strasznie mnie rozbawiła ta scena z antenką :]
Szpan z okularkami, mnóstwo świetnych tekstów, fajna towarzyszka (chociaż może przydałoby się troszkę więcej dramatyzmu w odgrywaniu tej postaci) no i genialna postać naukowca (mam nadzieję, że Malcolm się jeszcze pojawi).
Zdecydowanie 10/10!
Napisano 12.04.2009 - |12:49|
Oby Michelle Ryan jeszcze się pojawiła w kolejnych odcinkach.
Odcinek lekki i przyjemny w sam raz na święta.
Tekst Doctora że nie może trafić na wielkanoc mnie zniszczył + jako bonus to że jedyna wielkanoc w jakiej uczestniczył to ta "oryginalna"
Na razie to wszystko.
Napisano 12.04.2009 - |18:03|
Jeden z najlepszych speciali.
Oj prawda! Odcinek (w moim odczuciu) o niebo lepszy, niż "The Next Doctor". Końcówka genialna!!!
Oby Michelle Ryan jeszcze się pojawiła w kolejnych odcinkach.
Gdyby RTD nadal w piątej serii był głównodowodzącym, to chyba najprawdopodobniej, właśnie ona zostałaby jego towarzyszką pełnosezonową (i bardzo dobrze- należy się jej, za ten odcinek).
Nie mniej jednak, mam ogromną nadzieję, (nadzieja matką głupich) że Moffat da mi L. Christina na towarzyszkę!
Co do odcinka!
Drugi raz oglądając ten serial miałem odczucie, że towarzyszka pobiła Doktora na szyję (pierwszy raz był z Rose w 'Turn Left'). Taki właśnie jest mój nowy ideał towarzyszki - kobieta z mroczną przeszłością, która bawi się z Doktorem ('Dare you wish!'). Nie słucha go - po raz pierwszy, nikt nie podążał za nim jak bezmózgi worek (Donna, Martha).
Te mucho-kosmici mi nie podobali. To ich tykanie działało mi na nerwy.
Czterokrotne zapukanie oraz zwiastun ciemności - po raz kolejny to samo? Co tym razem RTD wymyślił?
No i latający autobus oraz widowiskowa ucieczka - Molto Bene!
Odcinek oceniam na 9.5/10 (10 byłoby wtedy, gdyby Doktor zabrał ze sobą Lady Christinę de Souze).
Napisano 12.04.2009 - |18:44|
- Cos powroci z ciemnosci i zapuka 4 razy ( z odglosem tykajacego zegara w tle). Ladny wstep do zmiany aktora i kolejnej regeneracji. Mam nadzieje ze zrobia jeszcze jakies wstawki przed ostatnim specjalnym epizodem.
- Informacja ktora 1 raz uslyszalem, Doktor ukradl swojego Tardisa od Wladcow Czasu.
Kolejny odcinek The Waters of Mars (November 2009)
Użytkownik mellron edytował ten post 12.04.2009 - |18:47|
Napisano 14.04.2009 - |16:21|
Nie obraź się ale jak? One nawet nie są podobne i inaczej się nazywająNiemal od samogo początku (tzn. od spotkania w autobusie) mi sie skojarzyła z tą babką z wielkiej biblioteki.
zbieg okoliczności??
Napisano 14.04.2009 - |20:51|
Lub tylko kilku osobom chciało się skomentowaćMozna depresji sie nabawic. Tyle tysiecy userow tego forum i tylko paru osobom chcialo sie odcinek zobaczyc.... :/
Nie wiem jak ty ale ja nie komentuje wszystkiego co oglądam:)
Napisano 14.04.2009 - |21:22|
Tyle to i ja wiem.Nie obraź się ale jak? One nawet nie są podobne i inaczej się nazywająNiemal od samogo początku (tzn. od spotkania w autobusie) mi sie skojarzyła z tą babką z wielkiej biblioteki.
zbieg okoliczności??
Mówie że z miejsca mi sie skojarzyła. Troche z twarzy i z mimiki ją przypominała.
Sam sie tylko przypadkiem dowiedziałem że coś sie pojawiło.Mozna depresji sie nabawic. Tyle tysiecy userow tego forum i tylko paru osobom chcialo sie odcinek zobaczyc.... :/
Napisano 14.04.2009 - |22:10|
Napisano 15.04.2009 - |01:03|
Ha, to mnie wlasnie zachecilas do zabrania sie za Merlina - dziękiJa wiedziałam, że się pojawi, wiedziałam kiedy się pojawi i czekałam wytrwale . Odcinek super, właściwie nie ma porównania z bożonarodzeniowym. Nimueh świetna, aczkolwiek w Merlinie wyglądała bardziej zmysłowo i ogólnie sexy .
Sadzac po ilosci moich postow na tym forum w ostatnim roku - to idac tym tokiem myslenia, prawie niczego nie ogladam .... Popatrz, jak malo osob glosowalo...Nie wiem jak ty ale ja nie komentuje wszystkiego co oglądam:)
A powracajac do odcinka: ta nowa babeczka bardzo mi sie spodobala. Nie mam na mysli tylko urody, takze mysle o samej postaci, ktora chyba w zalozeniu ma byc niezalezna od Doktora. Cos nowego (w kazdym razie w tych nowych odcinkach z ostatnich lat).
Napisano 15.04.2009 - |15:45|
A to bardzo się cieszę - bo naprawdę warto, nie tylko ze względu na Nimueh (jakkolwiek stanowiła niewątpliwą ozdobę tej serii) .Ha, to mnie wlasnie zachecilas do zabrania sie za Merlina - dziękiJa wiedziałam, że się pojawi, wiedziałam kiedy się pojawi i czekałam wytrwale . Odcinek super, właściwie nie ma porównania z bożonarodzeniowym. Nimueh świetna, aczkolwiek w Merlinie wyglądała bardziej zmysłowo i ogólnie sexy .
Napisano 18.04.2009 - |15:25|
Mozna depresji sie nabawic. Tyle tysiecy userow tego forum i tylko paru osobom chcialo sie odcinek zobaczyc.... :/
Na pewno dużo więcej ludzi obejrzy jak będą napis, czy są jakieś plany na ich zrobienie.
Napisano 19.04.2009 - |03:51|
Napisano 19.04.2009 - |06:53|
Napisy są już dawno, bo niemal od tygodnia.
Faktycznie są, nie wiem jak mogłem to przeoczyć, dziękuję z odpowiedz.
Napisano 19.04.2009 - |07:54|
Dałem 9.0 bo do najlepszych odcinków jednak brakowało.
Napisano 20.04.2009 - |09:34|
Napisano 20.04.2009 - |11:04|
Użytkownik Krusty edytował ten post 20.04.2009 - |11:06|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych