Skocz do zawartości

Fast & Furious (2009)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (12 użytkowników oddało głos)

Oceń Film

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9.5 (0 głosów [0.00%])

3. 9 (0 głosów [0.00%])

4. 8.5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (1 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

6. 7.5 (1 głosów [10.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (1 głosów [10.00%])

9. 6 (1 głosów [10.00%])

10. 5.5 (2 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

11. 5 (2 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [10.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [10.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 03.04.2009 - |15:38|

DYSKUSJA NA TEMAT FILMU FAST AND FURIOUS/SZYBKO I WŚCIEKLE Premiera: USA 03-04-2009 W Polsce: 03-04-2009

Dołączona grafika

O Filmie:

Brian wychodzi z więzienia i ma pomóc federalnym w zatrzymaniu niebezpiecznego importera heroiny znanego jako Braga. Dzięki współpracy z policyjnym informatorem udaje mu się przeniknąć do grupy dealera i być może schwytać go na gorącym uczynku...

Obsada:

Vin Diesel Dominic Toretto
Paul Walker Brian O'Conner
Jordana Brewster Mia Toretto
Michelle Rodriguez Letty

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |17:22|

• 0

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 05.04.2009 - |20:45|

Brian wychodzi z więzienia i ma pomóc federalnym w zatrzymaniu niebezpiecznego importera heroiny znanego jako Braga. Dzięki współpracy z policyjnym informatorem udaje mu się przeniknąć do grupy dealera i być może schwytać go na gorącym uczynku...

Nie wiem kiedy on wychodzi z więzieni ale - mniejsza o opis ;))))

Fabularnie naprawdę cienko - historia jakich tysiące w filmach. Narkotyki zemsta seksik strzelaniny - czyli standard. Kurcze brakowało mi tu naprawdę mocnego pościgu czy wyścigu - niby są wozy fajne, jazda w tunelach też, ale brakuje tego czegoś.

Film się przyjemnie ogląda - ale to nie to samo co pierwsza część.
  • 0

#3 karbon

karbon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 16.04.2009 - |22:46|

Słabo, bardzo słabo . W tych 3 słowach można podsumować film . Twórcy chcieli najlepsze momenty części 1 i 3 przenieść do 4 ale niestety im to zupełnie nie wyszło . Film bez klimatu z całkowicie oklepanym scenariuszem. Mamy 3 pościgi z czego 2 w tunelach . Ale nie w tunelach normalnych , tylko w takich kopalnianych - tragedia . Część 4 jest filmem w którym samochody, street racing jest tylko tłem, bardzo odległym i słabo widocznym tłem . Jak napisał rexus , brakuje jakiegoś mocnego akcentu .

Plusy:
+ pojawienie się Hana - mojej ulubionej postaci .
+ fajne samochody.

Minusy:
- słaby scenariusz
- mierna gra Paul'a Walker'a
- samochody i wyścigi są tłem
- film nie zostaje w pamięci, nie ma nic w nim ciekawego -> jest takim -o- 100 minutowym filmem który ogląda się raz .
- tunele - Czy to aby nie Szybko i Wsciekle kopiemy tunele ???

Moje ocena 4/10 .
  • 0

#4 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 18.04.2009 - |16:35|

Moja rada - o ile nie jest się automaniakiem, to filmy i seriale o samochodach, wyścigach samochodowych itp. omijać szerokim łukiem, bo w 99,9% jest to kaszana, tragedia i knoty niemiłosierne. Wystarczy wspomnieć ostatnie "dokonania" na tym polu: Transporter 3, Knight Raider 2008 i obecna tandeta, więc zgodnie z tytułem należałoby szybko i wściekle sprać po mordach producentów tego knota i to cztery razy.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 30.04.2009 - |00:31|

• 0

#5 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 29.04.2009 - |21:04|

Jeśli ktoś jest fanem motoryzacji, to film powinnien obejrzeć choćby dla samych samochodów, może jeszcze na plus muzyka i J. Brewster którą poprostu lubie :-), ale co do nie których momentów w filmie, jak jazda w tunelach, przeskakiwanie z samochodu od strony pasażera, który prowadzi za kółkiem do drugiego, a także bujającom się cysterne, pod którą Diesel przejeżdza, no sam nie wiem jak to ująć kpina, żenada czy bóg wie jak. Do kina nie polecam się wybierać, szkoda czasu, kasy i możecie się lekko rozczarować.

Film oceniam 5,5/10
  • 0

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.05.2009 - |00:06|

Jestem fanem motoryzacji jak również J. Brewster, wiec byla to pozycja dla mnie obowizkowa :) Spodziewalem sie dobrego kina, dobrych wyscigow, fajnych samochodow, fajnych kobiet, fajnych scenek bez zadnego kiczu i tandety. Z tego co wczesniej wiedzialem to akcja miala sie dziec w Meksyku, wiec bylem spokojny, bo przeciez w takie klimaty nie da sie wetknac kiczowatych komputerowych scen i wies tuningu. Mylilem sie. Co do tego ostaniego na szczescie nie bylo tego duzo, no ale bylo. to pierwszy minus. Dalej:
szczytem kiczu i tandety sa sceny poscigowe w kopalni. Efekty gorsze niz w Knight Riderze, totalny unrealizm i nie ma co sie oszukiwac nawet w niektorych grach wyglada takie cos realniej. Pomijajac juz przebijanie sie przez sciany, brak torow, chodz samochody jechaly tak jak po szynach, idealnie rowna nawierzchnia, kazda lampka sie swieci. Mozna rzecz, ze kazda wyczynowa scena byla tandetna zaczynajac od przejazdu nad wybuchajaca cysterna. Tak bezczelnie widac, ze jest to komputerowo robione, ze az chce sie przestac ogladac.
Poza tym w ogole malo bylo tych scen z autami, zdecydowanie za malo JB,(pomijajac fakt ze caly czas byla w tej samej kiecce, ktora mi sie nie pododbala.) jak i ogolnie kobiet. Ciekawe, ze policji udalo sie zarekwirowac Nissana GTR.. normalnie szacun, samochod ktory nie tak dawno ujrzal swiatlo dziennie. Samochod z kateogri super samochod, gdzie przecietny kowalski czy smith, a nawet jakas gwiazda albo polityk moze sobie wywiesic jako plakat na scianie. Samochod ktory jest mozliwy do kupienia w Europie od marca tego roku. No ale policja juz taki zarekwirowala. Mozna tez sie przyczepic ze Obraian z 3 samochodow (do tej pory, nie wiem po co bral 3) wzial Skylina, ktory jest kilka razy gorszy od tego GTR ktory jest jego nastepca, no ale moze to z sentymentu :lol:
W zasadzie prawie caly film to kicz i tandeta, caly czas przypominaja mi sie takie sceny.
Na plus sceny z samochodami, nie robione komputerowo i bez wies tuningu no i sceny z JB.
Ciezko ocenic ten film. Dam 5. Tylko dzieki JB.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.05.2009 - |00:21|

• 0

#7 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.05.2009 - |23:40|

Widze ze panuje tu jednoglosna opinia o filmie :P
Niestety, a moze stety, jej nie zlamie. Film sredni z kategori ogladnac i zapomniec. Gra aktorska przecietna z pominienciem Walker ktory gral tragicznie.
Wyscigi? Tragedia, mamy w filmie 3 wyscigi:
1. O miejsce w zalodze Bragi, gdzie przez wiekszosc wyscigu widzimy jak Walker szuka coraz to nowych skrotow przez miasto bo zboczyl z kursu. Slabe, lepiej by wyszlo jakby Diesla pokazali w tym czasie.
2. Pierwszy przejazd tunelem, nie tyle wyscig co przejazd bo scigali sie tylko z czasem i zadnych widowiskowych akcji nie bylo.
3. Finalowy wyscig, znow w tunelu, tym razem scigaja sie z tymi "zlymi". O dziwno ten wyscig wyszedl ... GORZEJ niz poprzedni. O ile samochod Walker i Fenixa jechaly bez problemow i samochod Diesla tez mial wolna droge to pozostale scigajace samochody nie powinny przejechac miejsca pierwszej kraksy gdzie samochow "tych zlych" zablokowal rozwidlenie (bylo tam tak ciasno ze ledwo jeden samochod mogl przejechac, z wrakiem zajmujacycm 1/3 drogi nikt by sie nie przecisnal). nO ale jakims cudem przejechali to, przejechali tez miejsce drugiej kraksy gdzie 3 samochody sie zderzyly i wybuchly. Po tym jak Diesel wyjechal z tunelu gdy ten sie zawalal tylko czekalem az wyjada z niego kolejne samochody (mimo iz tunelu juz nie bylo).
Fabula takze srednia, to ze JB byla siostra Diesla skapnelem sie odrazu, kim byl Braga to tez nie bylo trudne po tym jak po 40 minutach nie wprowadzili zadnej nowej postaci bylo wiadomo ze to Campos albo co mniej prawdopodobne Gisele.

Srednio wyszlo, dalem 5,5 i tylko ze wzgledu na JB.
  • 0

#8 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.08.2009 - |19:05|

TRAGEDIA !!!

Wyścigi w tunelach kopalnianych, szkoda słów.

Koszmarnie głupi z kretyńskimi komputerowo zrobionymi wyścigami.

Filmu nie ratuje ani Vin Diesel ani bryki w tym ostatnio mój faworyt osiągalny jeszcze cenowo w Polsce czyli Nissan Skyline (ten niebieski gościa z FBI, 10 generacji, mi ciut bardziej podoba się 9, 11 jest gówniana jak praktycznie wszystkie teraz samochody)

Użytkownik Quendi edytował ten post 07.08.2009 - |19:06|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych