Jestem fanem motoryzacji jak również J. Brewster, wiec byla to pozycja dla mnie obowizkowa
Spodziewalem sie dobrego kina, dobrych wyscigow, fajnych samochodow, fajnych kobiet, fajnych scenek bez zadnego kiczu i tandety. Z tego co wczesniej wiedzialem to akcja miala sie dziec w Meksyku, wiec bylem spokojny, bo przeciez w takie klimaty nie da sie wetknac kiczowatych komputerowych scen i wies tuningu. Mylilem sie. Co do tego ostaniego na szczescie nie bylo tego duzo, no ale bylo. to pierwszy minus. Dalej:
szczytem kiczu i tandety sa sceny poscigowe w kopalni. Efekty gorsze niz w Knight Riderze, totalny unrealizm i nie ma co sie oszukiwac nawet w niektorych grach wyglada takie cos realniej. Pomijajac juz przebijanie sie przez sciany, brak torow, chodz samochody jechaly tak jak po szynach, idealnie rowna nawierzchnia, kazda lampka sie swieci. Mozna rzecz, ze kazda wyczynowa scena byla tandetna zaczynajac od przejazdu nad wybuchajaca cysterna. Tak bezczelnie widac, ze jest to komputerowo robione, ze az chce sie przestac ogladac.
Poza tym w ogole malo bylo tych scen z autami, zdecydowanie za malo JB,(pomijajac fakt ze caly czas byla w tej samej kiecce, ktora mi sie nie pododbala.) jak i ogolnie kobiet. Ciekawe, ze policji udalo sie zarekwirowac Nissana GTR.. normalnie szacun, samochod ktory nie tak dawno ujrzal swiatlo dziennie. Samochod z kateogri super samochod, gdzie przecietny kowalski czy smith, a nawet jakas gwiazda albo polityk moze sobie wywiesic jako plakat na scianie. Samochod ktory jest mozliwy do kupienia w Europie od marca tego roku. No ale policja juz taki zarekwirowala. Mozna tez sie przyczepic ze Obraian z 3 samochodow (do tej pory, nie wiem po co bral 3) wzial Skylina, ktory jest kilka razy gorszy od tego GTR ktory jest jego nastepca, no ale moze to z sentymentu
W zasadzie prawie caly film to kicz i tandeta, caly czas przypominaja mi sie takie sceny.
Na plus sceny z samochodami, nie robione komputerowo i bez wies tuningu no i sceny z JB.
Ciezko ocenic ten film. Dam 5. Tylko dzieki JB.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.05.2009 - |00:21|