Odcinek 034 - S02E21 - Chuck Versus the Colonel
Gość_Lowrey23_*
Napisano 29.03.2009 - |09:19|
Dyskusja na temat odcinka S02E21 - Chuck Versus The Colonel
Napisano 21.04.2009 - |11:03|
YES! YES! YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cóż to był za odcinek! WOW!
Tylko nie wyobrażam sobie jakby miał wyglądać trzeci sezon teraz :/.

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 21.04.2009 - |11:36|
No i oczywiście Capitan Awesome wymiata
Tyle, że własnie... co będzie dalej? Nie moge sobie wyobrazić kolejnego sezonu.
Napisano 21.04.2009 - |11:51|
No ale teraz pytanie o czym miałby być 3 sezon. Szczególnie że sprawę z Morganem też by było ciężko odkręcić. Jak jeszcze była ta armia intersektów Fulcrum to myślałem, że Chuck i gang może będzie na nich polował, a tak to będzie trudno chyba że Schwartz i Fedak znowu wszystko skomplikują w FINALE. 10/10
Użytkownik hitano edytował ten post 21.04.2009 - |11:53|
Napisano 21.04.2009 - |12:33|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 21.04.2009 - |12:58|
Napisano 21.04.2009 - |13:35|
10/10 - za całokształt
Gość_Lowrey23_*
Napisano 21.04.2009 - |13:41|
Odcinek genialny pod każdym względem, dużo akcji, a nawet efektów specjalnych na w miare dobrym poziomie, dużo zwrotów wydarzeń jak nagłe olśnienie Caseya, odbicie Sary a także sytuacja w Buy More. Mimo, że byłem wielkim zwolennikiem trzeciego sezonu, to przyznaję z wielkim bólem serca, że po tym co miałem okazję dziś zobaczyć, śmiem twierdzić, że nieche trzeciego sezonu, wszystko zmierza ku końcowi w pięknym stylu. Josh i Chris w jednym z wywiadów mówili, że koniec muszą pokazać w taki sposób, żeby w razie nie przedłużenia na kolejny rok serialu, zakończyć serial, najlepiej jak to będzie możliwe, przy czym dodali, że dwa ostatnie odcinki będą wielkim widowiskiem i jak narazie się nie mylili.
Na +
+ Dodatkowa mobilizacja wrednej generał Beckman... Casey pułkownik :-)
+ Wtargnięcie Caseya do pokoju Chucka... i text C.Awesome musimy zabarykadować okna:-)
+ Za scene łóżkową i jakże piękne zbliżenie na pupę Sary:-)
+

+ Obstawa oazy spokoju Big Mike przez głupoli media marktu Jeffa i Lestera :-)
+ Tony Hale swoim pajacowaniem może się podobać i co najważniejsze można się z niego troche pośmiać.
+ Odbicie Sary przez Chucka i Caseya i walka Johna z agentem Fulcrum bardzo śmieszna jak mu przyłożył kaloryferem i jego grożna mina można boki zrywać:-)
+ Jeff porostu ten gość to 50 % zabawy śmiechu i komedi w Chucku, bez dwóch zdań. W sytuacji gdy się naćpał poprostu wybuchłem wielkim śmiechem.
+ Najlepszy moment odcinka, jak Casey przyłapał C.Awesome kilka krótkich docinek i trójkącik Awesome-Casey i Sara i do tego wyznanie Chucka kim jest itp była jedną z dwóch scen, które najbardziej mi się pdoobały w tym odcinku.
+ Zac i texty do C.Awesome I need you...to be Awesome. Can you be Awesome? w sumie dla nie których może nic śmiesznego, ale sposób w jaki to wymawial Zach trochę mnie rozbawiło:-) no i Awesome I knew you weren't a loser who worked heh.
at the Buy More.
+ Ellie i jej strzał w kapitana :-)
+ No wreście jakaś zabawna scena z Chevy Chase, ale to wciąż mało jak na komika.
+ To co najważniejsze w tym serialu Chuck wkońcu może czuć się wolny... chyba:-)
+ Rozmowa Chucka i Beckman.
+ Świetna postawa Morgana ( Jeśli będzie trzeci sezon, to czuję, że Morgan wróci, ale bez Anny dla której niestety twórcy nie mają pomysłu w/g mnie) i rozmowa z Big Mike i do tego świetny kawałek i coś tam krzyczący piskliwym głosem Lester... ktoś wie co on mówił ? jesteś wariatem/szalony/wolny Morgan ?
+ Zaproszenie Caseya przez Chucka na kolacje i to olanie i po chwili zmieniający zdanie Casey wraz z cygarami, skojarzył mi się z Hannibalem Smithem z Drużyny A :-)
Na -
- W sumie nic takiego nie znalazłem, ale trochę słaba postawa gry aktorskiej Ch.Chase jako całokształt... spodziewałem się może nie bóg wie czego, ale przynajmniej jakiś gagów, a tego z jego strony jak na lekarstwo :-( szkoda
- Niechce Bartowskiego w roli szpiega bez intersektu w głowie !!!!!! (Jeśli będzie trzeci sezon rzecz jasna:-)
PROMO FINAŁOWEGO ODCINKA MIAŻDZY !
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 21.04.2009 - |17:15|
Napisano 21.04.2009 - |13:58|
a odcinek swietny, tylko bez Morgana to juz nie bedzie to samo
Napisano 21.04.2009 - |15:36|
Chyba oglądaliśmy inne odcinkiŚwietny odcinek, trochę mniej akcji
Co do kolejnego odcinka (spoiler-free) to oby nie zrobili akcji w stylu Sarah opuszcza Chucka bo dostaje inną misję, a on chcąc pozostać u jej boku po raz kolejny ładuje sobie intersekt to łba, takie coś byłoby IMO poniżej poziomu tego serialu...

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 21.04.2009 - |16:49|
IMHO mamy już odpowiedz jak by wyglądał 3 sezon, a dostaliśmy ją od generał Beckman czyli Sarah i Chuck dołączają do ekipy Casego:)
Wspaniały i jego reakcja na odkrycie sekretu Chucka i jego przesłuchanie przez Elle:)
Ocenka zasłużona 10/10 a teraz spadam obejrzeć po raz drugi. Szkoda że nie ma 720p:P
Napisano 21.04.2009 - |17:25|
Chuck S02E21 720p HDTV x264-CTUOdcinek po prostu genialny. Pełny akcji i humoru czyli Chuckowy standard.
IMHO mamy już odpowiedz jak by wyglądał 3 sezon, a dostaliśmy ją od generał Beckman czyli Sarah i Chuck dołączają do ekipy Casego:)
Wspaniały i jego reakcja na odkrycie sekretu Chucka i jego przesłuchanie przez Elle:)
Ocenka zasłużona 10/10 a teraz spadam obejrzeć po raz drugi. Szkoda że nie ma 720p:P
Napisano 22.04.2009 - |13:04|
Napisano 23.04.2009 - |09:15|
Chuck wymiata, Awesome rządzi, a Big Mike zabił mnie jako Ojciec Chrzestny
Użytkownik Asturas edytował ten post 23.04.2009 - |09:15|
Napisano 24.04.2009 - |09:28|
Ostatnio w ogóle coraz słabsze odcinki są. To już nie ten Chuck, który wszystkich bawił. Serial zawiera coraz więcej akcji a coraz mniej humoru. Scenarzystom chyba zabrakło pomysłów i nadrabiają akcją, a jako serial sensacyjny Chuck jest do bani.
To powinien być serial komediowy z domieszką sensacji a nie na odwrót.
Użytkownik SteFan edytował ten post 24.04.2009 - |09:29|
Napisano 25.04.2009 - |12:09|
Zresztą z tego co czytałem to ten odcinek był swego rodzaju finałem drugiego sezonu, a ostatni odcinek ma być w pewnym sensie otwarciem kolejnego, który mam ogromną nadzieję jednak powstanie. Więc mimo, że rzeczywiście ten odcinek miał pewne cechy ostatniego, to następny prawdopodobnie spowoduje, że nie będziemy się mogli doczekać 3-ciego sezonu.
Kilka moich ulubionych scen. Cały odcinek zresztą składał się głównie z takich, jedyną sceną, która mi się nie podobała to była jak Emmet czołga się i krzyczy coś do Morgana, jak wysadzają zasilanie w sklepie.
1. Cała scena w motelu między Chuckiem i Sarą, z powodów, które nie trzeba wyjaśniać :

Scena w motelu z muzyką Bon Iver
2. Big Mike jako ojciec chrzestny :

3. Scena na parkingu aka Casey jest w stanie zrobić broń ze wszystkiego

4. Pojedynek Świetnego z Casey'em + jego reakcja jak się dowiaduje, że Chuck jest szpiegiem :

5. Bardzo zabawna scena jak Świetny próbuje zachować zimną krew przed Ellie :

6. Zebranie Fulcrum w kinie na pustynii i generalnie cała ta scena, jedna z bardziej widowiskowych w serialu :

7. Morgan odchodzi z Buymore :

8. Bardzo miła scena końcowa, która pod wieloma względami mogłaby być ostatnią sceną serialu, ale na szczęście nie jest :

Podsumowując, jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy odcinek Chuck'a.
Napisano 25.04.2009 - |12:35|
4/10
Ostatnio w ogóle coraz słabsze odcinki są. To już nie ten Chuck, który wszystkich bawił. Serial zawiera coraz więcej akcji a coraz mniej humoru. Scenarzystom chyba zabrakło pomysłów i nadrabiają akcją, a jako serial sensacyjny Chuck jest do bani.
To powinien być serial komediowy z domieszką sensacji a nie na odwrót.
Powinien byc taki czy siaki. Niestety nie Ty tu panie kolego decydujesz. Jest taki jakim go stworzyli.
Nie jest stricte komediowym bo chyba nigdy taki nie mial byc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »