Skocz do zawartości

Odcinek 033 - S02E20 - Chuck Versus the First Kill

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (13 użytkowników oddało głos)

Ocena Odcinka

1. 10 (2 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

2. 9.5 (2 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

3. 9 (5 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 8.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 8 (1 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 5,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 29.03.2009 - |09:16|

Data emisji w Polsce 14 Kwietnia.

Dyskusja na temat odcinka S02E20 - Chuck Versus The First Kill
  • 1

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.04.2009 - |13:31|

WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!! WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!! WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!! WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!! WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!! WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!!

Sorki za te duże literki, ale to jedna z moich ulubionych piosenek at all, a jak ją usłyszałem w Chucku to miałem łzy w oczach ze szczęścia!!! Twisted Sister rulz!

A co do odcinka to bajerancki, po raz kolejny. Z Chuckiem jest jak z Supernaturalem, pierwszy sezon ok, bardzo fajny, ale dopiero w kolejnych pokazują pazury.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 14.04.2009 - |14:49|

Chuck Versus The First Kill OCENA: 8/10

Cóż, lekko rozczarowałem się tym odcinkiem, ale o tym nieco póżniej... z oceną się wstrzymam, bo jednak nie zrozumiałem do końca, co oni mówią w nie których scenach.

Na +

+ Spojrzenie Caseya na Emmeta i ogólne wystąpnie i pozbieranie do kupy parszywą dwunastke na plus :-)

+ Ten kawałek co kolega wymienił powyżej miło wpada w ucho:-) "WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!!" i do tego większa część głupoli się rozebrała :-)

+ Spotkanie Morgana i Emmeta nic dziwnego, ale jak Morgan powiedział Miilbage, to padłem, takim niskim głosem :-) Poza tym Morgan wyglądał Jak Son Goku :-)

+ Agent Fulcrum Burney w tych śmiesznych trzewikach i ten jego bieg gdy śćigał Chucka i Jill normalnie padłem ze śmiechu.

+ Sara i Casey gdy witali się przy wejściu na imprezke gospodarz domu w zartobliwy sposób chciał boksować Caseya, na szczęście obok niego była Sara gdyby nie ona to chyba...... beep :-)

+ ANNA WU Ależ ona tu pięknie wygląda :-)))))))))))))
Dołączona grafika[/url]

+ Coraz bardziej podoba mi się postać Emmeta, koleś ostatnio ma naprawdę ciekawe dialogi, a także dobrze gra asystenta, teraz już chyba głównego dowodzącego Buy More.

+ Relacje Chuck-Sara tutaj jest jak w kalejdoskopie, ale podoba mi się to jak są utrzymywane relacje pomiędzy nimi.

+ Fajnie ze strony Jill, że dała do zrozumienia Chuckowi żeby nie wierzył żadnej z agencji bo co by nie było oni zawsze będą okłamywać go.

+ Egzamin Fulcrum i w roli głównej Chuck i nieuk Casey:-)

+ o_0 Dwie super gorące laski Sara-Jill leją ochrone Fulcrum tego mi było trzeba:-) no może Jill nie do końca, ale fajnie wyglądają razem :-)

+ To ujęcie będzie mi się śniło po nocach :-)

Dołączona grafika

+ Casey szorujący okna i ogólnie niezłe wejście.

+ Super rozmowa scena z udziałem Jill i Chucka gdy jej wręczał ten pierścionek i pożegnanie, ale wydaje mi się, że to daje nam możliwość w przypadku 3 sezonu ponowne ujrzenie J.Brewster oby.

+ I Scena którą mną nie wiem wstrząsła rozłożyła na łopatki i normalnie śmiechu co nie miara. Muzyka i to jak Big Mike całuję Morgana nie wiem jak wy, ale ja naprawdę uśmiałem się do łez:-)))) i text Biga złamałeś mi serce i mina Morgana jakby miał zaraz płakać:-)

+ Generał Beckman jest naprawdę wredna:-) i do tego text Casey'a misja kretyn zakończona :-)

+ Ostatnia scena i rozmowa Chucka i Sary i Muzyka.

+ Pojawienie Się Jordany Brewster chociaż nic szczególnego z jej udziałem nie było, to daje jej plusa, bo zawsze gdy się pojawia moje oko się cieszy:-)

Na -

- Jeśli sytuacja w 3 sezonie ma wyglądać w taki sposób, że Chuck i Sara będą uciekać przed NSA CSI I Fulcrum razem wziętych i ma to wyglądać jak a la Prison Break, to trzeba się grubo zastanowić na sensem trzeciego sezonu niestety.

- Z zapowiedzi i tytułu odcinka myślałem, że będzie coś mocnego, że Chuck normalnie kogoś kropnie a ta cała sytuacja wyglądała zbyt naiwnie i głupio.

P.S Jest jeszcze kilka momentów którym muszę się przyjrzeć, ale to dopiero wtedy gdy pojawią się napisy.

P.S I przy okazji Dzięki za tłumaczenie pablocoo !

EDIT:

garus poprawione xD

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 23.04.2009 - |18:18|

• 3

#4 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.04.2009 - |17:39|

Mamy wzrost:

Dołączona grafika
  • 0

#5 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 14.04.2009 - |19:08|

Kolejny bardzo dobry odcinek.

Moja ocena to 9/10.

Scena gdy Casey zjeżdża na tym do mycia szyb i mina Chucka gdy pada na ziemie bezcenna:)

Podoba mi się zmniejszanie roli Buy More, a Chuck już jest tam prawie że gościem.

Pozycja bojowa Chucka niszczy po prostu, a historia jej pochodzenia jest po prostu boska.

Dobrze, że oglądalność trochę ale wzrosła:) taka nutka optymizmu:)

PS. Nie oglądajcie promo to kolejnego odcinka bo jest złe:) teraz tylko tydzień czekania, czemu ja to obejrzałem.
PS2. Naprawdę tego nie oglądajcie:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#6 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 15.04.2009 - |17:49|

Kolejny świetny odcinek Chucka, świetne scenki w buy more jak i akcja, ale najlepsza scenka odcinka, jeżeli nie całego sezonu, to była z pocałunkiem śmierci z ojca chrzestnego. No i tekst na końcu, nie moze mu się nic stać dopuki spotykam się z jego matką. no genialny pomysł na scenkę po prostu.
Zresztą pozycja bojowa na The Morgana też miażdżyła, jak to oglądałem to normalnie karate kid mi się przypomniał. Skuteczność też zabójcza, dwa razy zastosowana i dwa trupy zimne trupy, z czego jeden to połamane miał chyba wszystkie kości :D

Zostały dwa odcinki do końca sezonu, niech tylko utrzymają poziom bo z seriali obecnie lecących to jest obecnie dla mnie nr 1
  • 0

#7 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.04.2009 - |19:27|

Sądzę, że wszystko się wyjaśni do końca sezonu tzn. z tą ucieczką. Chuck to Burbank, Jogurty, Zamek i oczywiście Buy More. Znajdą okoliczności łagodzące na złamanie rozkazu ;) Jeśli powstanie 3 sezon akacja będzie się rozgrywała wciąż w tym samym miejscu.

Szkoda, że coraz mniej naszego bohatera jest w tym sklepie.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#8 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 15.04.2009 - |19:31|

Odcinek rewelacja, a Anna z odcinka na odcinek coraz ładniejsza :D

Egzamin Fulcrum i w roli głównej Chuck i niełuk Casey:-)

Niełuk czyli kusza? :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#9 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 17.04.2009 - |14:06|

Kolejny znakomity odcinek :)
powrót Jill
Rozgrywka w Buy more
ta piosenka w trakcie walki i zabawy w BM :D
The Morgan
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#10 Siemon

Siemon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 17.04.2009 - |19:23|

Dobry odcinek, chociaż nie aż tak jak ten w zeszłym tygodniu....jednak zważywszy, że Chuck vs Dream Job był jednym z moich ulubionych w całej serii, to nie jest to jakaś wada.
Jednak w jednym ten odcinek był lepszy na pewno, był zabawniejszy, no i zakończenie pierwsza klasa, które zapowiada świetną końcówkę tego sezonu.....zresztą pojawiło się nowe promo - zgadnijcie na czym się skupia :)

Chuck versus Colonel promo 3

A to kilka wg mnie najlepszych scen odcinka :

Jak Morgan wykłada swój plan przeciwstawienia się Emmetowi - "On wie, że my wiemy, że on wie..." :P

Przyjęcie zaręczynowe u rodziców Jill...szczególnie spotkanie z groźnym zabójcą Fulcrum aka wujkiem Berniem aka "Mięsożercą"...i to wszystko w rytm piosenki Duran Duran "Głodny, jak wilk"

Dołączona grafika

Scena przymilania się Emmetowi, szczególnie jak Jeff opowiada jak bardzo mu się "poprawiło" pod jego prztwództwem.

Dołączona grafika

Scena testu w kwaterze Fulcrum...jak Chuck nie daje ściągać Casey'owi oraz jego reakcja jak ten oblewa test

Dołączona grafika

zresztą nic dziwnego, że oblał zważywszy na pytania :

Dołączona grafika

Cała scena końcowa...po prostu świetnie zagrana.

Dołączona grafika

No i oczywiście, każda scena gdzie gra We're not gonna take it - świetny kawałek i świetne sceny :

We're not gonna take it - scena 1

We're not gonna take it - scena 2

We're not gonna take it - scena 3
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych