Odcinek 033 - S02E20 - Chuck Versus the First Kill
Gość_Lowrey23_*
Napisano 29.03.2009 - |09:16|
Dyskusja na temat odcinka S02E20 - Chuck Versus The First Kill
Napisano 14.04.2009 - |13:31|
Sorki za te duże literki, ale to jedna z moich ulubionych piosenek at all, a jak ją usłyszałem w Chucku to miałem łzy w oczach ze szczęścia!!! Twisted Sister rulz!
A co do odcinka to bajerancki, po raz kolejny. Z Chuckiem jest jak z Supernaturalem, pierwszy sezon ok, bardzo fajny, ale dopiero w kolejnych pokazują pazury.

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Gość_Lowrey23_*
Napisano 14.04.2009 - |14:49|
Cóż, lekko rozczarowałem się tym odcinkiem, ale o tym nieco póżniej... z oceną się wstrzymam, bo jednak nie zrozumiałem do końca, co oni mówią w nie których scenach.
Na +
+ Spojrzenie Caseya na Emmeta i ogólne wystąpnie i pozbieranie do kupy parszywą dwunastke na plus :-)
+ Ten kawałek co kolega wymienił powyżej miło wpada w ucho:-) "WE'RE NOT GONNA TAKE IT!!!" i do tego większa część głupoli się rozebrała :-)
+ Spotkanie Morgana i Emmeta nic dziwnego, ale jak Morgan powiedział Miilbage, to padłem, takim niskim głosem :-) Poza tym Morgan wyglądał Jak Son Goku :-)
+ Agent Fulcrum Burney w tych śmiesznych trzewikach i ten jego bieg gdy śćigał Chucka i Jill normalnie padłem ze śmiechu.
+ Sara i Casey gdy witali się przy wejściu na imprezke gospodarz domu w zartobliwy sposób chciał boksować Caseya, na szczęście obok niego była Sara gdyby nie ona to chyba...... beep :-)
+ ANNA WU Ależ ona tu pięknie wygląda :-)))))))))))))
[/url]+ Coraz bardziej podoba mi się postać Emmeta, koleś ostatnio ma naprawdę ciekawe dialogi, a także dobrze gra asystenta, teraz już chyba głównego dowodzącego Buy More.
+ Relacje Chuck-Sara tutaj jest jak w kalejdoskopie, ale podoba mi się to jak są utrzymywane relacje pomiędzy nimi.
+ Fajnie ze strony Jill, że dała do zrozumienia Chuckowi żeby nie wierzył żadnej z agencji bo co by nie było oni zawsze będą okłamywać go.
+ Egzamin Fulcrum i w roli głównej Chuck i nieuk Casey:-)
+ o_0 Dwie super gorące laski Sara-Jill leją ochrone Fulcrum tego mi było trzeba:-) no może Jill nie do końca, ale fajnie wyglądają razem :-)
+ To ujęcie będzie mi się śniło po nocach :-)

+ Casey szorujący okna i ogólnie niezłe wejście.
+ Super rozmowa scena z udziałem Jill i Chucka gdy jej wręczał ten pierścionek i pożegnanie, ale wydaje mi się, że to daje nam możliwość w przypadku 3 sezonu ponowne ujrzenie J.Brewster oby.
+ I Scena którą mną nie wiem wstrząsła rozłożyła na łopatki i normalnie śmiechu co nie miara. Muzyka i to jak Big Mike całuję Morgana nie wiem jak wy, ale ja naprawdę uśmiałem się do łez:-)))) i text Biga złamałeś mi serce i mina Morgana jakby miał zaraz płakać:-)
+ Generał Beckman jest naprawdę wredna:-) i do tego text Casey'a misja kretyn zakończona :-)
+ Ostatnia scena i rozmowa Chucka i Sary i Muzyka.
+ Pojawienie Się Jordany Brewster chociaż nic szczególnego z jej udziałem nie było, to daje jej plusa, bo zawsze gdy się pojawia moje oko się cieszy:-)
Na -
- Jeśli sytuacja w 3 sezonie ma wyglądać w taki sposób, że Chuck i Sara będą uciekać przed NSA CSI I Fulcrum razem wziętych i ma to wyglądać jak a la Prison Break, to trzeba się grubo zastanowić na sensem trzeciego sezonu niestety.
- Z zapowiedzi i tytułu odcinka myślałem, że będzie coś mocnego, że Chuck normalnie kogoś kropnie a ta cała sytuacja wyglądała zbyt naiwnie i głupio.
P.S Jest jeszcze kilka momentów którym muszę się przyjrzeć, ale to dopiero wtedy gdy pojawią się napisy.
P.S I przy okazji Dzięki za tłumaczenie pablocoo !
EDIT:
garus poprawione xD
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 23.04.2009 - |18:18|
Napisano 14.04.2009 - |17:39|
Napisano 14.04.2009 - |19:08|
Moja ocena to 9/10.
Scena gdy Casey zjeżdża na tym do mycia szyb i mina Chucka gdy pada na ziemie bezcenna:)
Podoba mi się zmniejszanie roli Buy More, a Chuck już jest tam prawie że gościem.
Pozycja bojowa Chucka niszczy po prostu, a historia jej pochodzenia jest po prostu boska.
Dobrze, że oglądalność trochę ale wzrosła:) taka nutka optymizmu:)
PS. Nie oglądajcie promo to kolejnego odcinka bo jest złe:) teraz tylko tydzień czekania, czemu ja to obejrzałem.
PS2. Naprawdę tego nie oglądajcie:P
Napisano 15.04.2009 - |17:49|
Zresztą pozycja bojowa na The Morgana też miażdżyła, jak to oglądałem to normalnie karate kid mi się przypomniał. Skuteczność też zabójcza, dwa razy zastosowana i dwa trupy zimne trupy, z czego jeden to połamane miał chyba wszystkie kości
Zostały dwa odcinki do końca sezonu, niech tylko utrzymają poziom bo z seriali obecnie lecących to jest obecnie dla mnie nr 1
Napisano 15.04.2009 - |19:27|
Szkoda, że coraz mniej naszego bohatera jest w tym sklepie.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 15.04.2009 - |19:31|
Niełuk czyli kusza?Egzamin Fulcrum i w roli głównej Chuck i niełuk Casey:-)
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 17.04.2009 - |14:06|
powrót Jill
Rozgrywka w Buy more
ta piosenka w trakcie walki i zabawy w BM
The Morgan
Napisano 17.04.2009 - |19:23|
Jednak w jednym ten odcinek był lepszy na pewno, był zabawniejszy, no i zakończenie pierwsza klasa, które zapowiada świetną końcówkę tego sezonu.....zresztą pojawiło się nowe promo - zgadnijcie na czym się skupia
Chuck versus Colonel promo 3
A to kilka wg mnie najlepszych scen odcinka :
Jak Morgan wykłada swój plan przeciwstawienia się Emmetowi - "On wie, że my wiemy, że on wie..."
Przyjęcie zaręczynowe u rodziców Jill...szczególnie spotkanie z groźnym zabójcą Fulcrum aka wujkiem Berniem aka "Mięsożercą"...i to wszystko w rytm piosenki Duran Duran "Głodny, jak wilk"

Scena przymilania się Emmetowi, szczególnie jak Jeff opowiada jak bardzo mu się "poprawiło" pod jego prztwództwem.

Scena testu w kwaterze Fulcrum...jak Chuck nie daje ściągać Casey'owi oraz jego reakcja jak ten oblewa test

zresztą nic dziwnego, że oblał zważywszy na pytania :

Cała scena końcowa...po prostu świetnie zagrana.

No i oczywiście, każda scena gdzie gra We're not gonna take it - świetny kawałek i świetne sceny :
We're not gonna take it - scena 1
We're not gonna take it - scena 2
We're not gonna take it - scena 3
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »