Odcinek 032 - S02E19 - Chuck Versus the Dream Job
Gość_Lowrey23_*
Napisano 29.03.2009 - |09:11|
Dyskusja na temat odcinka S02E19 - Chuck Versus The Dream Job
Napisano 07.04.2009 - |16:21|
10/10
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 07.04.2009 - |16:22|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.04.2009 - |17:50|
Na +
+ Scena gdy Chuck dostaje przebłysku gdy widzi ulotke RIOS zaskoczony i tym samym mnie rozbawił.
+ Chuck i rozmowa kwalifikacyjna, plus oczywiście jakże wspaniałe wielkie piłeczki z ktorymi Chuck sobie nie poradził. W sumie nic dziwnego, ale gdy Zachary się do tego weżmie, to nic tylko się śmiać:-)
+ Jeff i jego koszulka "No I Will Not Fix Your Computer For Free" Nie naprawię twojego komputera za darmo lol :-)
+ Casey i Sara wyglądali jak kujony co nie widzą nic poza książkami xD no i te okulary Sary i oczywiście radość Caseya podskoki i klaskanie :-)
+ Akcja na sali. Uciekający Chuck i obstawiający go Jeff i Lester. Komiczna sytuacja:-)
+ Wejście Chucka do Buy More i to wzruszenie przy doborowo dobranej muzyce.
+ Zaskoczyła mnie sytuacja gdy gotowy Chuck do akcji napotyka Caseya i mimo wszystko strzela do niego, nie wiem czy miał świadomość tego, że mógł go zabić, ale jednak okazało się, że to tylko usypiające strzały. Mimo wszystko wydaje mi się, że Chuck powoli traci kontrole nad tym wszystkim, bo przyznam szczerze, że za cholere się tego nie spodziewałem. BIG PLUS NAPRAWDĘ ZA TĄ SYTUACJĘ. i do tego text Caseya zabije cię jak się obudze i jego mdlenie i to łuuu mnie rozłożyło na łopatki:-)
+ I najlepszy moment odcinka. Pojmany ojciec i wejście Bartowskiego odbijającego ojca, a także przy tym wielki plus dla S.Bakula za akcyjkę z założonymi rękami za tył głowy.
+ Wielki plus dla S. Bakuli... ten aktor poprostu zagrał świetnie i Ojca i Oriona poprostu odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu.
Na -
- Lester i Jeff gdyby nie byli tak wielkimi tępakami, to rozszyfrowali by Chucka już na sali.
- Poraz kolejny brak Anny Wu.
- Gra aktorska Chevy Chase. Spodziewałem się czegoś zabawniejszego od komika. Wiem grał zupełnie kogoś innego i to nie pozwoliło mu rozwinąć jego kunsztu aktorskiego, ale jeszcze 2 odcinki z jego udziałem, mam nadzieje, że z zapowiedzi Crazy Killer będzie hit a nie klapa na całego.
BTW: Nie wydaje się wam, że w promo do odcinka 2x20 w celi widoczny jest Richard Dean Anderson czy mi się tylko wydaje ?
Napisano 07.04.2009 - |18:24|
Chuck grożący Caseyemu nie wiedząc że celuje do niego z broni która go może uśpić tylko. Ta całą scena jest mistrzowsko zagrana:)
Pierwszy raz od dawna Bakula zagrał dobrą rolę
W ogóle Chuck jest obecnie jednym z najlepszych seriali i oby był z nami za rok:)
Napisano 07.04.2009 - |20:02|
Casey powiedzial tylko ze Chuck nie ma jaj zeby do niego celowac z prawdziwej broni
Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.04.2009 - |20:12|
Przeciez Chuck wiedzial, ze to tylko pistolet usypiajacy, bo po co by mu byly strzalki na kamizelce...?
Casey powiedzial tylko ze Chuck nie ma jaj zeby do niego celowac z prawdziwej broni
Nie sądzę że wiedział, jak wytłumaczysz jego zdziwienie gdy strzelał do agentów Fulcrum ? poza tym Casey powiedział nie masz jaj żeby do mnie strzelić, i o ile dobrze zrozumiałem, to nie było nic takiego powiedziane "prawdziwej broni"
Napisano 07.04.2009 - |20:16|
Gość_Lowrey23_*
Napisano 07.04.2009 - |20:25|
Lowrey23 nie bardzo rozumiem o co ci chodzi tym, że Lester i Jeff mieli rozszyfrować Chucka oraz ten minus za brak Anny Wu.
Gdy Jeff i Lester wołają Chucka, to po chwili Chuck nawija do zegarka przecież widać gołym okiem, że to trochę dziwna sytuacja, gdyby tak złożyć już tą całą układanke Devon, Morgan, Jeff i Lester to można powiedzieć, że coś już wiedzą, tylko problem polega na tym, że do tego nie dojdzie pewnie. A jeśli chodzi o Anne, ona jest częścią tego serialu, tej ekipy Buy More i powinna grać tak jak to jest w przypadku Morgana, Jeffa i Lestera.
. Zresztą widać, że serial zmierza w takim kierunku, żę gdyby był kolejny sezon to mogłoby nie być Buy Moronów
, choć mogę się mylić.
Nie wyobrażam sobie Chucka bez głupków z Buy More. Serial stracił by bardzo wiele.
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 07.04.2009 - |20:27|
Napisano 07.04.2009 - |20:37|
Napisano 07.04.2009 - |21:46|
Kilka moich ulubionych scen :
1. Cała scena jak Chuck starał się o pracę w RI była naprawdę zabawna :

2. Podobała mi się scena obiadu, szczególnie reakcja Morgana na wieść że Chuck wyprowadza się z Buymore

3. Misja w przebraniu na expo

4. Cała sekwencja od momentu kiedy Chuck stara się dojść do tego gdzie jest intersect + "przygotowanie do misji" + konfrontacja z Caseyem, szczególnie ostatnia z tych scen jest zabawna - reakcje Caseya jak Chuck próbuje go uśpić są naprawdę świetne

5. Chuck w akcji - mistrzostwo + reakcja lekkiego zdziwienia agentów jak strzela do nich strzałkami

6. Cała ostatnia scena konfrontacji z Roark'iem świetnie zagrana, w akompaniamencie naprawdę niezłej muzyki

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.04.2009 - |18:48|
Napisano 07.04.2009 - |22:10|
Przeciez Chuck wiedzial, ze to tylko pistolet usypiajacy, bo po co by mu byly strzalki na kamizelce...?
Nie sądzę że wiedział, jak wytłumaczysz jego zdziwienie gdy strzelał do agentów Fulcrum ? poza tym Casey powiedział nie masz jaj żeby do mnie strzelić, i o ile dobrze zrozumiałem, to nie było nic takiego powiedziane "prawdziwej broni"
Chyba raczej było:
Casey: Is that a tranq gun?
You don't even have the common courtesy to threat me with an actual firearm. (Więc Chuck wiedział co robi)
Sam odcinek naprawdę wyśmienity. Scena z piłką, Casey - kujon, ojciec Chucka Orionem, po prostu miodzio.
9/10
Napisano 07.04.2009 - |22:38|
Is that a tranq gun? You don't even have the common courtesy to threat me with the actual firearm.Nie sądzę że wiedział, jak wytłumaczysz jego zdziwienie gdy strzelał do agentów Fulcrum ? poza tym Casey powiedział nie masz jaj żeby do mnie strzelić, i o ile dobrze zrozumiałem, to nie było nic takiego powiedziane "prawdziwej broni"
to powiedzial Casey, niby mozna sie upatrywac w tym ze Chuck spojrzal na bron tego ze nie wiedzial co trzyma, ale juz na pewno nie w tym ze agenci Fulcrum byli zaskoczeni
wtedy Chuck juz na pewno wiedzial co trzyma i z czego strzela
polecam jednak ogladac odcinki z napisami jesli angielskiego nie ma sie opanowanego w odpowiednim stopniu
Napisano 08.04.2009 - |06:21|
Mogli byście pochować informacje o kolejnym odcinku ponieważ nie wszyscy chcą takie rzeczy wiedzieć i macie specjalny wątek do dyskusji o spoilerach:)
Użytkownik sot edytował ten post 08.04.2009 - |06:23|
Napisano 09.04.2009 - |18:51|
Widzę, że w tym wątku można ostro spoilerować bez używania tagu
![]()
Mogli byście pochować informacje o kolejnym odcinku ponieważ nie wszyscy chcą takie rzeczy wiedzieć i macie specjalny wątek do dyskusji o spoilerach:)
Dokładnie, nie można a jeszcze raz się to powtórzy to na przeniesieniu postów się nie skończy.
@sot trzeba było korzystać z przycisku RAPORT , nie bójcie się go.
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.04.2009 - |19:11|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »