Odcinek 030 - S02E21 - Adam Raised a Cain
Napisano 22.03.2009 - |21:51|
Dyskusja na temat odcinka S02E21 - Adam Raised a Cain
Napisano 04.04.2009 - |08:23|
Edit: Odcinek był bardzo dobry. Razem z two-parterem 'Today is the Day' zdecydowanie najlepszy odcinek. Stawiam 9/10 z nadziejami, że ostatni odcinek sezonu/serialu będę mógł ocenić na 10.
Jeszcze o terminacji Dereka:
jak na kolesia, który całe życie walczy z maszynami, to słabo był przygotowany. Akcja odbicia mini-Rudej była w jakimś stopniu przez naszą czwórkę zaplanowana. Czemu więc nie wziąć ze sobą broni większego kalibru, dzięki której miałby szansę przeżyć? Derek raz biega z granatnikiem/M82 Barret a raz z pistoletem. Teraz najwyraźniej nie trafił z wyborem. Przez co zginął w tak głupi sposób... Jedna z najlepszych i najbardziej wyrazistych postaci w serialu. Szkoda.
No ale fakt faktem było to bardzo szokujące
Użytkownik baban edytował ten post 04.04.2009 - |14:59|
#4 Gość_Lowrey23_*
Napisano 04.04.2009 - |09:09|
+ Walka blaszaków.
+ Rozmowa Johna z Savannah
+ Pojmanie Sary i jej walka z władzami na plus.
+ Szanuję Braiana Austin Greena, bo uważam, że pokazał się z dobrej strony szkoda, że musiał zginąć bo obok niego i aktora grającego Cromartiego/John Henry, to najlepsze postacie tego serialu w/g mnie.
OCENA: 9,5/10
PROMO 2x22 Born to Run:
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 04.04.2009 - |15:00|
Napisano 04.04.2009 - |09:41|
Nadal mam ogromną nadzieję na sezon 3 choć szanse marne.
Użytkownik wergora edytował ten post 04.04.2009 - |09:41|
Napisano 04.04.2009 - |12:45|
Zaszaleje, dam 10 a co tam Zwlaszcza ze porownujac inne seriale zawsze w przedostanim jest zle.. tutaj jest swietnie
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 04.04.2009 - |12:47|
Napisano 04.04.2009 - |18:09|
#8 Gość_Lowrey23_*
Napisano 04.04.2009 - |18:16|
Świadomie zarżnęli serial. Oglądalność 3.35 miliona. A wystarczyło się nie wtrącać producentom.
Dziwi mnie tylko to, że tak naprawdę nie ma jeszcze żadnej oficjalnej informacji na temat tego czy TTSCC dostanie cancela czy nie ? oczywiście są małe szanse, ale po co zwlekać ?
Napisano 04.04.2009 - |22:23|
Świadomie zarżnęli serial. Oglądalność 3.35 miliona. A wystarczyło się nie wtrącać producentom.
Dziwi mnie tylko to, że tak naprawdę nie ma jeszcze żadnej oficjalnej informacji na temat tego czy TTSCC dostanie cancela czy nie ? oczywiście są małe szanse, ale po co zwlekać ?
Na co zwlekac... ? Ja mam cicha nadzieje, ze bedzie 3 sezon.
Serial jest swietny... tylko przez wtracenie sie Foxa, moze pojsc do piachu.. Nienawidze tej stacji.
Napisano 04.04.2009 - |22:51|
Ratingi z piątków są słabe, ale DVR wysokie. Niestety nie mamy dostępu do wszystkich liczb (hulu, fox.com, amazon, itunes itd) oraz nie wiemy czego FOX oczekuje od piątku. Nie wiemy też czy koszty Kronik zwracają się stacji. Dopóki nie ma oficjalnego stanowiska, dopóty los serialu nie jest jeszcze przesądzony.
Polecam cieszyć się ostatnim odcinkiem, a ewentualny trzeci sezon traktować jako bonus
Napisano 04.04.2009 - |23:11|
F R A K .Sposób w jaki zabili Dereka: żal, żal, żal...Jedna z najlepszych i najbardziej wyrazistych postaci w serialu. Szkoda.
Broń tu nie miała znaczenia. Derek nawet nie zdążył strzelić bo wyłapał takiego headshota ,że nie miał nic do gadania.Jeszcze o terminacji Dereka:
jak na kolesia, który całe życie walczy z maszynami, to słabo był przygotowany. Akcja odbicia mini-Rudej była w jakimś stopniu przez naszą czwórkę zaplanowana. Czemu więc nie wziąć ze sobą broni większego kalibru, dzięki której miałby szansę przeżyć? Derek raz biega z granatnikiem/M82 Barret a raz z pistoletem. Teraz najwyraźniej nie trafił z wyborem. Przez co zginął w tak głupi sposób...
Tu nie chodzi o "leżącego i kwiczącego" tylko o to ,że tak marnie nie załatwia się jednej z głównych postaci. Nawet gościu nie strzelił tylko jak jakiś statysta 3 planu bam-head-dead.W sposób jak pozbyto się Dereka było jak najbardziej wporządku, przynajmniej nie było kwiczącego i umierającego powolną śmiercią co by wydłużyło nie potrzebnie odcinek.
I pozamiatane. Chyba, że Green chciał się jak najszybciej uwolnić już od tego serialu i spieszyło mu się do domu więc walnęli tak na szybcika taką popelinę.
+ Szanuję Braiana Austin Greena, bo uważam, że pokazał się z dobrej strony szkoda, że musiał zginąć bo obok niego i aktora grającego Cromartiego/John Henry, to najlepsze postacie tego serialu w/g mnie.
Zgadzam się i powtórzę to co powyżej napisano "Jedna z najlepszych i najbardziej wyrazistych postaci w serialu".Austin Green to największa niespodzianka serialu. Nie dość że pasował do roli to jeszcze potrafił grać. To ostatnie za bardzo mu nie wychodziło wcześniej (patrz BH 90210). Szkoda że zginął ale nie miał szans na przeżycie i wszyscy o tym wiedzieliśmy.
I co ważne okazało się, że facet na prawdę się sprawdził w tej roli choć nie należała do jakichś szczególnie zbyt rozbudowanych ale jednak zawsze dobrze się go oglądało. Był w sam raz więc uważam ,że tak się nie kończy z jedną z głównych postaci, że właściwie poświęcili jej kilka sekund i jedziemy dalej. Żeby chociaż jeden strzał oddał. Chyba, że miało to się odnosić do tego , co jak pamiętam chyba Cameron powiedziała, że John "wie jak to jest tracić ludzi na których mu zależy". A tu nam pokazali ,że nie ma w tych sprawach czasu na pierdoły tylko trzeba działać dalej. Ech szkoda, nie spodziewałem się, że tak lipnie Derek odpadnie.
ps. kolejny raz mnie zastanawia po niektórych scenach czy John Connor maluje sobie oczy ?
Użytkownik biku1 edytował ten post 04.04.2009 - |23:13|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.04.2009 - |23:39|
I wlasnie to bylo piekne, oryginalne i zaskakujace. Juz nie wspominajac o cmentarzu
ps. kolejny raz mnie zastanawia po niektórych scenach czy John Connor maluje sobie oczy ?
Normalne ma..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 04.04.2009 - |23:41|
Napisano 05.04.2009 - |00:13|
Dla mnie to było denne, bo tak jak pisałem tak się robi ale ze statystą 3 planu a nie osobą z głównej obsady. Więc jedyne co tu było oryginalne i zaskakujące to olanie tak tej postaci.- I wlasnie to bylo piekne, oryginalne i zaskakujace. Juz nie wspominajac o cmentarzu
- Normalne ma..
Powiedzmy, że na tym zdjęciu to widać , te cienie wokół oczu , co jakiś czas mu się zdarzają, chyba, że tak maskują jego "ciężkie dni".
ps. może mi ktoś przypomnieć czy Jesse w końcu zginęła czy tylko uciekła jak Derek miał ją zabić ? Jakoś mi uciekło z pamięci.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.04.2009 - |00:37|
Pokazano jedynie jak Derek pociąga za spust. Nie wiadomo czy zabił Jesse, ale myślę że martwy Derek = martwa Jesse.ps. może mi ktoś przypomnieć czy Jesse w końcu zginęła czy tylko uciekła jak Derek miał ją zabić ? Jakoś mi uciekło z pamięci.
Gdzieś na terminatorwiki.fox.com była dyskusja na ten temat. Widziałem parę fotek z kilku ról Dekkera i wygląda na to, że ma po prostu... e? Gęste rzęsy?Powiedzmy, że na tym zdjęciu to widać , te cienie wokół oczu , co jakiś czas mu się zdarzają, chyba, że tak maskują jego "ciężkie dni". wink.gif
Użytkownik baban edytował ten post 05.04.2009 - |00:38|
Napisano 05.04.2009 - |00:40|
To dziwne, bo tu ma dosyć dobrze oświetloną twarz więc nie można powiedzieć, że to po prostu jakieś cienie. Ale niech będzie z tymi rzęsami.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.04.2009 - |08:25|
P.S. Jeszcze wrócę do Greena. Jak on zrobił że z takiego przecinaka w BH 90210 zrobił z siebie pakera w Kronikach? Ja też tak chcę!
Napisano 05.04.2009 - |09:49|
To Derek , spoczął jako NN na cmentarzu obok swojego brata. [nie dosłownie bo jak wspominała Sara ona też nie wie gdzie on leży]a kto jest w tym pudelku pod koniec odcinka, bo nie zalapalem....?
Jak to jak ?P.S. Jeszcze wrócę do Greena. Jak on zrobił że z takiego przecinaka w BH 90210 zrobił z siebie pakera w Kronikach? Ja też tak chcę!
Zmienił ciuchy, zmienił fryzurę, przestał się golić i voila..... mamy twardziela.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 05.04.2009 - |11:03|
Pomimo niezbyt komfortowej sytuacji finansowej Chryslera, koncern wręcz dopłacił do produkcji serialu. Dowód? W ostatnich odcinkach jedynie Dodge, Jeep i Chrysler nie mają zasłoniętych emblematów. Przez cały pierwszy sezon i większość odcinków drugiego nie przejmowano się tym. A teraz? Samochody z General Motors mają pozasłaniane loga. Nawet mercedesa zasłonili.Problemem może być product placement. Firmy samochodowe szorują po dnie i raczej nie sypną groszem.
Gdzieś czytałem, że Kevin Reilly (tak: to ten który wymusił wprowadzenie postaci Riley) mówił o tym, że reklamodawcy lubią Kroniki. Zapewne mówił konkretnie o Chryslerze.
Napisano 05.04.2009 - |12:40|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych