Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S02E20 - To the Lighthouse

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (14 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

2. 9,5 (1 głosów [10.00%])

3. 9 (3 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7,5 (2 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [10.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [10.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (1 głosów [10.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.03.2009 - |21:44|

Data emisji: 27 marzec 2009

Dyskusja na temat odcinka S02E20 - To the Lighthouse

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 22.03.2009 - |21:45|

• 0

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.03.2009 - |11:05|

Odcinek strasznie pokrecony. Na plus.. cos sie dzieje z Cromartim, i chyba tyle z tego odcinka
Caly czas bezsensowne flashbacki, i nuda. Poskladala mnie akcja z "Chcesz wiecej zupy" poprostu prawie spadlem z krzesla. Zjadl lyzke a tamten sie go pyta czy chce wiecej i mu nalal, jakies resztki tez co ledwo na lyzke starcza a potem john odszedl... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, najbardziej bezsensowana akcja w calym serialu. Kolejna sprawa z alarmem. Wychodzi na to ze pies, sarah i john sa niewidzialni i nie oddzialywuja na swiat.
Kolejna sprawa. Czy reka da sie stwierdzic czy ktos ma raka, ktory pozniej okazuje sie transmiterem? Watpie.
Ogolnie odcinek kiepski. Ciekawa bo nie powiem dobra, akcja z Cromartim i kims trzecim co wiem o Connorach wszystko i Terminatorach i chce ich zabic, porwac? Moze to Cromartie..
Daje 5/10

Po namysle 4/10 ale zmienic juz nie moge

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 28.03.2009 - |11:17|

• 0

#3 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.03.2009 - |17:28|

A ja dam 6. Wprawdzie się pogorszyło w stosunku do ostatnich kilku odcinków jednak są szanse na to że ostatnie dwa odcinki trochę zagęszczą akcje.

Wychodzi na to że jednak coś z Cyberdane przetrwało. Nie martwi mnie sam fakt istnienia drugiego pretendenta do roli niszczyciela świata ale to że odpowiednik [brat :blink: ] John'a Henryego wynajmuje ludzi do brudnej roboty.

Tego alarmu też nie zajarzyłem. Wszedł do domu wyłączył ... i sie włączył :blink: jakieś dziwne alarmy mają w Ameryce. Albo to wcześniej. Sarah stoi na środku pomieszczenia. Koleś wchodzi do środka i wyłącza alarm ... sprawdzali jak długo Sarah wytrzyma w bezruchu?

Zupa była dobra. Szczerze nie zwróciłem uwagi ale jak przeczytałem włączyłem jeszcze raz i też spadłem z krzesła :D

No i co w końcy z tym serialem? Na dwa odcinki przed końcem sezonu powinno być chyba wiadome czy kręcą dalej czy dostaje cancela?
  • 0
don't try

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.03.2009 - |20:04|

No i co w końcy z tym serialem? Na dwa odcinki przed końcem sezonu powinno być chyba wiadome czy kręcą dalej czy dostaje cancela?

Bylo mowione, ze do konca drugiego sez wszystko zostanie wyjasnione dokladnie, i ze nie wiedza czy dostadza Cancela i beda krecic tak, ze tym sezonem wyjasnia i zamknal obecne watki i w finalne otworza nowe.
  • 0

#5 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 28.03.2009 - |22:32|

Odcinek nierówny. Dużo ględzenia o d. Maryni. Do obejrzenia: wątek z Cromartim, porwanie i odbicie Dereka, końcówka i to wszystko co ma jakiś sens.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 28.03.2009 - |22:34|

• 0

#6 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 28.03.2009 - |22:43|

Odcinek słaby, ale wątek Cromartiego zaczyna być ciekawy, mam także jedną nadzieję, że finał umili nam ten stracony czas przy większości odcnikach drugiego sezonu Ocena 3,5/10

P.S Jest już dostępne Promo do 21 epa ? bo nigdzie znaleść nie można.
  • 0

#7 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.03.2009 - |22:58|

P.S Jest już dostępne Promo do 21 epa ? bo nigdzie znaleść nie można.

To znaczy że nie szukałeś ;)

Spearhawk uaktualnie jak tylko się pojawi
http://forum.gwrota....i...5&start=825

No i oczywiście youtube

• 0
don't try

#8 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 29.03.2009 - |00:24|

Smutne jest to, że zostały chyba 2 odcinki, serial prawdopodobnie dostanie cancela, a my się niczego nie dowiemy z istotnych spraw.
Za istotne uważam - po co przybyła Cameron i jaka jest jej misja, relacje w przyszłości pomiędzy Johnem a resztą ludzi i rola Camerun w tych relacjach oraz troche więcej szczegółów dotyczących tego jaki John się stał.

No i oczywiście co jest zadaniem rudego t1001, czy rzeczywiście nadzoruje budowe skynetu, czy stanowi dowódctwo ruchu oporu wśród maszyn.

Boje się, że twórcy mając nadzieję na sezon 3 na żadne z tych pytań nie odpowiedzą, serial się skończy i zostaniemy z niczym. Szkoda, bo te wątki nakręcały serial, zostały wydłużone, a rozwiązane prawdopodobnie już nie będą.

Co do odcinka, nuda panie. Niekonsekwencji czasowych nawet nie warto roztrząsać, ale zwróćcie uwagę na jeden fakt- Derek z Cameron skończyli pakować wszystko z magazynu i wychodzą na zewnętrz. Przebitka na szczęśliwą rodzinkę i zupę. John idzie spać, mija noc. Przebitka na Dereka, który wsiada do auta. To gdzie siępodziała noc w ich perspektywie? No chyba, że spędzili ją upojnie po pakowaniu i wyruszyli w podróż dopiero nasepnego dnia.

No nic... odcinek mega słaby w prównaniu z tym co było tydzień temu. Dobrze, że zabili tego ratownika, jeden wątek mniej i może skupimy się na tym co ważne. Tylko, że troche czasy mało....

Użytkownik Dooku edytował ten post 29.03.2009 - |00:26|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#9 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 29.03.2009 - |08:59|

Producentom brak doświadczenia i nie wiedzą czego chcą. W dodatku mają tak słabą pozycję że nie mogą/potrafią sprzeciwić się FOXowi w ingerencji w serial.
Widać też brak przygotowań do produkcji i brak wyraźnego motywu przewodniego. Wiecie jaki był początkowy pomysł na 24? Pierwsza myśl: robimy komedię romantyczną. Daleka droga do Jacka Bauera prawda? Prawdopodobnie pierwszym pomysłem dla Kronik była myśl: robimy serial dla TV Kultura. Druga myśl: teatr telewizji dla TV Kultura. I niestety tak zostało.

A wystarczyło pozwolić Summer Glau przez wszystkie odcinki paradować w bikini i oglądalność by wzrosła nie bacząc na fabułę. Hasselhoff wiedział o tym już dawno temu gdy robił Bay Watch.
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 29.03.2009 - |11:46|

Albo to wcześniej. Sarah stoi na środku pomieszczenia. Koleś wchodzi do środka i wyłącza alarm ... sprawdzali jak długo Sarah wytrzyma w bezruchu?

Ja to odebrałem, że on właśnie uzbroił ten alarm skoro już wrócił do domu.

Producentom brak doświadczenia i nie wiedzą czego chcą.

Dokładnie tak samo myślę o tym serialu, cały czas mota się od jednego klimatu do drugiego jakby się nie mogli zdecydować.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 29.03.2009 - |17:40|

Też tak myślałem. Ale jak oglądałem drugi raz to na początku jak Sarah i John przyjeżdżają to robi to samo. Wchodzi do środka i wyłącza alarm. Poza tym alarm się uzbraja jak się wychodzi z domu a nie jak się do niego wraca ;)
  • 0
don't try

#12 Zbrozło

Zbrozło

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 31.03.2009 - |12:01|

Też tak myślałem. Ale jak oglądałem drugi raz to na początku jak Sarah i John przyjeżdżają to robi to samo. Wchodzi do środka i wyłącza alarm. Poza tym alarm się uzbraja jak się wychodzi z domu a nie jak się do niego wraca ;)

Może jak się ma normalnych gości, ale tacy przyciągają niebezpieczeństwo jak [beeep] muchy, więc jak najbardziej zasadne jest włączenie alarmu. Ten alarm miał ostrzec latarnika przed niebezpieczeństwem zbliżającym się do domu a nie płoszyć złodziei, kiedy go w nim nie było. Po to miał motorówkę i 60 s czasu na ewakuację.
  • 0

#13 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.03.2009 - |16:37|

Ale właśnie on ten alarm wyłączył jak wszedł do domu a Sarah w tym momencie stała na środku pomieszczenia.
  • 0
don't try

#14 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 02.04.2009 - |10:58|

Jestem po seansie odcinków 02x14-16. Chyba jestem ograniczony bo nic z tego nie rozumiem. Bo tak: Cromarti wyłapał otwarty komunikat z firmy należącej do Weaver. Ta wyrusza, zabija wszystkich i wysadza budynek w powietrze. Następnie wysyła hitmana by sprzątnął kogoś kto przeżył i jednocześnie ratuje ochroniarza ranionego przez Sarę. Ten co przeżył kradnie egzemplarz latającego terminatora, a ten odratowany porywa i torturuje Sarę.
Jeśli dobrze to odczytałem to kompletnie brak w tym sensu. Popełniłem błąd czy później jest to jakoś wyjaśnione?
  • 0

#15 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.04.2009 - |11:21|

Zostanie wyjaśnione.

Jeżeli nie możesz się doczekać to mały spoiler:
Spoiler

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 02.04.2009 - |11:22|