Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.07.2006 - |12:58|

Szykuja się nam dwa spin-offy do Doctora Who:
o jednym już pisałem w osobnym topicu - to Torchwood
drugi to K-9 Adventure - 26 odcinkowy film animowany komuterowo dla dzieci z przygodami pieska-robota,
którehgo poznaliśmy w odcinku 2x03 School Reunion.
Tak naprawdę po raz pierwszy ten sympatyczny robot wystąpił wraz z 3 doktorem w latach 70 ub. wieku ;)
Oba seriale powinny wystartować na poczatku przyszłego roku.
Tak więc świat Doctora Who się nam gwałtownie poszerza :)

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.07.2006 - |15:37|

Oba seriale powinny wystartować na poczatku przyszłego roku.

TORCHWOOD S01E01 "Flotsam and Jetsam" Airs in 9 weeks 5 days 5 hours 20 minutes 34 seconds
Chyba jeszcze w tym roku zobaczymy ;)
  • 0

#3 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.07.2006 - |20:05|

TORCHWOOD S01E01 "Flotsam and Jetsam" Airs in 9 weeks 5 days 5 hours 20 minutes 34 seconds
Chyba jeszcze w tym roku zobaczymy ;)

Dokładnie 2 października br. :clap:

#4 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 10.09.2006 - |20:07|

Producent serialu, Russell T Davies w wywiadzie dla "Doctor Who Magazine" powiedział, ze rozpoczęto
przygotowania do 4(!!!) sezonu Doctora Who. BBC jest bardzo zadowolone z osiąganych przez serial ratingów.
I już zadeklarowało pełna współpracę i pomoc.
Plany 9 odcinków 4 sezonu zostaną w przyszłym tygodniu przedstawione w Manchesterze komisji
"kolaudacyjnej".
Dokładniejsze informacje są spodziewane po 14 września.

Przypominam, że trwają już zdjęcia do odcinków sezonu 3, którego emisja ma się rozpocząć w marcu przyszłego roku.
Na początku września zakończono zdjęcia do odcinka 2 w którym załoga TARDIS spotyka się z Shakespearem.

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.09.2006 - |20:08|

#5 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.09.2006 - |11:08|

Jak donosi http://www.gallifreyone.com na poczatku przyszłego roku pojawi się godzinny pilot nowego serialu
ze świata Doctora Who. Jeżeli Pilot"chwyci" moża się spodziewać jego kontynuacji pod koniec przyszłego roku.
Serial bedie nosił tytuł "Sarah Jane Adventures" (pierwotnie planowano: Sarah Jane Investigates).
Sara James Smith jest jedną z najdłużej towarzyszących Doctorowi przyjaciół.
Współpracowała bodajże z 4 Doctorami.
Dla oglądajcych jedynie nowe przygody Doctora przypomne, że pojawiła się wraz z cybernetycznym psem K-9
w odcinku 02x03 - School Reunion.
Nawiasem mówiąc o K-9 również jest planowany serial ale w tym wypadku będzie animowany i dla dzieci.

Ufff
Jak dobrze pójdzie będziemy mieć zalew seriali ze świata Doctora Who.

#6 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 26.12.2006 - |19:43|

Wspaniała trzygodzinna uczta z Doctorem Who.
a w programie:
Dr Who - A Celebration, 2006 Cardiff Concert (koncert dla 2 tys. fanów, promujący nowy sezon Dctora Who)
Dr Who - Confidential - Christmas Special 2006 - Music and Monsters. (podsumowanie dotychczasowych sezonów ze szczególnym uwzględnieniem muzyki serialowej)

i oczywiście danie główne:

Dr Who - The Runaway Bride - Christmas Special 2006.

Trzeci sezon zapowiada się oszałamiająco, nowi bohaterowie, nowi Obcy zagrażający Ziemi i stary Doctor :)
Szkoda jedynie, że teraz nastąpi dwa miesiące przerwy...

PS.
Po rewelacyjnym przyjęciu Torchwood w Anglii i Kanadzie i rekordach oglądalności nawet na antypodach
(Australia i Nowa Zelandia) za kilka miesięcy rusza kolejny spin-off Doctora, a mianowicie Sarah Jane
Adventure, której pomaga nieodłączny cyberpies K-9!
Czyli jeszcze więcej przygód i jeszcze więcej złych obcych mających zakusy na nasza małą Ziemię...

#7 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 28.12.2006 - |15:40|

Co do urody Angielek to nie bede sie wypowiadac, bo to temat-rzeka. O jednym warto wspomniec - w sklepach z ciuchami kroluja DUZE rozmary :D
A co do strony to... hmmm... bbc.co.uk nie wyswietla sie w Polsce? Dziwne... Niestety nie mam mozliwosci teraz tego sprawdzic (u mnie wszystkie linki przeze mnie podane dzialaja bezblednie).

//EDIT: A konkretnie to ktora strona Ci sie nie laduje, bo wlasnie zarzucilam linki kilku znajomym w Polsce i wszystkim sie wszystko zaladowalo?

Użytkownik witch edytował ten post 28.12.2006 - |15:47|

• 0
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition.

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.12.2006 - |15:42|

witch: witamy na forum ... i prosimy nie spoilowac (a jak juz nie mozna sie powstrzymac to kazde spoilery umieszczac w odpowiednich tagach)
[spoiler]to jest spoiler do odcinka ktory nie zostal jeszcze wyemitowany[/spoiler]

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Najnowszy odcinek Dr.Who bardzo dobry. Poznajemy kolejny kawalek historii rasy Wladcow Czasu do ktorej nalezy nasz Doktorek oraz wrescie dowiadujemy sie jak powstala Ziemia i co jest w jej zagadkowym jadrze :P
Oceniam odcinek na 8/10

EDIT:

co do strony to... hmmm... bbc.co.uk nie wyswietla sie w Polsce?

Wyswietla, wystwietla. Nie wyswietla sie natomiast podstrona BBC poswiecona Sarah Jane Adventure a adres jaki wyrzuca wyglada nastepujaco: http://www.bbc.co.uk...nuk/nonuk.shtml

Użytkownik Modes edytował ten post 28.12.2006 - |15:45|

• 0

#9 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 28.12.2006 - |16:00|

witch: witamy na forum ... i prosimy nie spoilowac (a jak juz nie mozna sie powstrzymac to kazde spoilery umieszczac w odpowiednich tagach)

Zaraz zaraz... a co to ten "spoiler"? (ups chyba rutyna mnie zjadla... na wielu forach "siedze" ale z takim okresleniem sie nie spotkalam... mam teraz nauczke, zeby na kazdym forum jednak FAQ czytac :D)

//EDIT: hmmm zagladnelam do regulaminy i helpa, ale nic o tych soilerach nie widze... mozee slepa jestem albo zbyt roztrzebana, wiem, ze to OFFTOPIC, ale moze ktos mi wytlumaczy o co z tym chodzi?

Użytkownik witch edytował ten post 28.12.2006 - |16:04|

• 0
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition.

#10 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.12.2006 - |16:13|

http://en.wikipedia....Spoiler_(media)
  • 0

#11 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 28.12.2006 - |16:18|

hmmmmm no dobra... przeczytalam....
A w ktorym momencie "popelnilam" tego spoilera? Piszac o nowej partnerce Doktora czy o tym, ze w tej serii tez beda Daleki i ze akcja tego jednego odcinka bedzie w Nowym Jorku? Czy to jest zdradzanie kluczowych scen, zakonczenia i tym podobne? No nie wiem, widac sie nie znam...
Troche to dziwne, ze te informacje, ktore podalam sa ogolnodostepne, ale "zakazane" tu na forum... chyba nikomu nie zepsulam zabawy, przeciez nie zdradzilam "wyniku przed koncem meczu". Troche to dziwne dla mnie... :(
  • 0

#12 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.12.2006 - |18:23|

witch: trailery do nowych odcinkow roznych seriali tez sa ogolnodostepne i jednoczesnie ogolnouznawane za spoilery.

Co do tego gdzie, to caly cytat ktory wkleilas moze byc uznany za spoiler. NIe jest to "ciezki" spoiler ale zawsze spoiler. Pozatym dobrze ze zwrocilem na to tobie uwage bo widze ze pani nie znala tego okreslenia i mogla nam bardzo popsuc zabawe w przyszlosci (np. mowiac co bedzie w nastepnym odcinku itp.).

A slowo spoiler to nie jest slowo pochodzace z tego forum. Co wiecej to nie slowo pochodzace z polskiego jezyka. Jest to angielskie slowo (bardziej amerykanskie) jak latwo sie domyslec pochodzace od slowa "spoil" znaczacego m.in. "psuc" (psuc zabawe).

I nie sa one zakazane na forum, poprostu sa niemile widziane przez innych uzytkownikow forum i jesli ktos naprawde nie moze sie pochamowac przed skomentowaniem czegos do tego sa tagi (spoiler) wprowadzone specjalnie na tym forum by moc komentowac trailery jednoczesnie nie psujac zabawy tym co lubia byc zaskakiwani przez kolejne odcinki (zeby tresc w takim tagu byla widoczna trzeba kliknac na obrazek pojawiajacy sie w tym miejscu na ktorym jest napisane iz ponizej jest spoiler).
Kiedys spoilery sie pisalo takim samym kolorem jak kolor tla wtedy tresc byla widoczna dopiero po zaznaczeniu calosci (jeszcze na forum takie posty mozna znalezc w starszych tematach).

Użytkownik Modes edytował ten post 28.12.2006 - |18:29|

• 0

#13 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 28.12.2006 - |21:17|

No dobra, to teraz droga sprostowania:
1. jak dla mnie, to to, co napisalam o nastepnej serii nie ma "wydzwieku" spoilera (wiem co znaczy slowo spoil i jestem na tyle inteligentna zeby sie domyslic czemu nazywa sie to "spoiler"). Jedyne powod dla ktorego to napisalam, to to, aby dodac "smaczku" w oczekiwaniu na rozpoczecie serii. Nie wyjawilam zadnych znaczacych szczegolow (bo sama ich nie znam).
2. Sama jestem osoba ogladajaca ten serial i sama nie chcialabym aby mi ktos psul zabawe i napisal co bedzie w kolejnych odcinkach (w stylu: a w drugim odcinku to doktor umrze) wiec "spoilerow" "ciezszego kalibru" nikt nigdy nie moglby sie po mnie spodziewac.
3. no to teraz pytanie: widzialam w watkach o innych serialach jak ludzie wypowiadali sie na temat dopiero co obejzanego odcinka... ja bede ogladac Doctor Who jako pierwsza (lub jedna z pierwszych, bo ze zrodla - BBC1)... czy w takim wypadku moge sie podzielic wrazeniami po obejzanym odcinku wiedzac, ze jeszcze nikt inny go nie widzial?
4. Takie macie zasady i bede sie ich trzymac. Jak pisalam juz wczesniej jestem uzytkowniczka wielu forum i staram sie stosowac do panujacych tam zasad.
I "pani" witch nie ma zamiaru nigdy nikomu zepsuc zabawy ujawniajac szczegoly "ciezszego kalibru"....
(chyba poczulam sie urazona, ale biore to na karb tego, ze mnie tu jeszcze nikt nie zna ;) )

PS. z tych Time Lord to niezli pogromcy ras muslieli byc... Tylko jakos nigdy do konca im sie nie udawalo... ;)

Użytkownik witch edytował ten post 28.12.2006 - |21:32|

• 0

#14 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 29.12.2006 - |08:05|

3. no to teraz pytanie: widzialam w watkach o innych serialach jak ludzie wypowiadali sie na temat dopiero co obejzanego odcinka... ja bede ogladac Doctor Who jako pierwsza (lub jedna z pierwszych, bo ze zrodla - BBC1)... czy w takim wypadku moge sie podzielic wrazeniami po obejzanym odcinku wiedzac, ze jeszcze nikt inny go nie widzial?

O której leci w Anglii Doctor Who?
Bo pierwsze relki pojawiają się na ogólnodostepnych torrentach ok. 23/24 w nocy (na torrentach zamkniętych ok 21 :) ) i są to releasy z Kanady -
gdzie podobno to leci wcześniej kilka godzin niz w Anglii. W związku z tym ok. 1/2 w nocy (polskiego czasu) już to można
spokojnie obejrzeć w kraju.

Nawet jeżeli będziesz pierwsza i jedyna, która to obejrzy to już możesz pisać o odcinku.

Generalnie: o odcinkach wyemitowanych (przez kogokolwiek) już można pisać "otwartym" tekstem.
O odcinkach planowanych do emisji staraj się używać "spilerów".

Jest na naszym forum duża grupa "ortodoksyjnych" oglądaczy seriali, którzy nie życzą sobie jakiejkolwiek
informacji przed obejrzeniem odcinka. :)

I proszę o zakończenie OT :)

PS.
Wg mnie informacja o tym, że pojawią się Dalekowie w Doktorze nie jest spoilerem.
Ani przypuszczenie, że pojawią się Cybermani.
To jest esencja tego serialu i trudno sobie wyobrazić, żeby akurat tych ras (klub którejś z nich) nie było w kolejnym sezonie.

Użytkownik psjodko edytował ten post 29.12.2006 - |08:16|

#15 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.12.2006 - |16:41|

To ja tylko dorzuce przeprosiny jesli witch poczula sie obrazona sposobem uzycia lub samym slowem "pani". NIe bylo moja intencja obrazac kogokolwiek a tym bardziej kobiety :).

witch: Mozesz podac czy na oficjalnej stronie seriali Sarah JA jest podana nazwa pierwszego odcinka (tego ktory zostanie wyemitowany w 01.01.2007)?
  • 0

#16 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 29.12.2006 - |17:17|

witch: Mozesz podac czy na oficjalnej stronie seriali Sarah JA jest podana nazwa pierwszego odcinka (tego ktory zostanie wyemitowany w 01.01.2007)?

"Invasion of the Bane"
I będzie miał 60 min.

Użytkownik psjodko edytował ten post 29.12.2006 - |17:18|

#17 witch

witch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoUK

Napisano 29.12.2006 - |19:22|

@psjodko: o ile dobrze kojarze to na BBC1 "premiera" odcinka o 19 czasu GMT(ciekawe czy w tym roku cos zmienia). Dzieki za poparcie co do mojego "spojlerowania" ;) I to jest fakt, Doktor bez Dalekow czy Cybermanow nie bylby Doktorem :)

@Modes: poczulam sie obrazona, niekoniecznie uzyciem slowa "pani", ale nie roztrzasajmy tego. Nie jestem jakas tam trzpiotka co sie o wszystko obraza. Trzeba mnie po prostu lepiej poznac, zeby wiedziec, ze to co mi zarzuciles nie jest realne.

Ciekawe czy przygody Sarah Jane beda mialy ta nutke humoru z Doktora, czy raczej mrocznosc z Torchwood.... hmmm
  • 0

#18 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.02.2008 - |15:37|

Zbliża nam sie premiera 4 sezonu więc trochę nowych info.
Uwaga na spoilery :)

Będziemy mieć nową towarzyszkę Doctora.
Bedzie nia Georgia Moffett - która jak słuchy niosą zagra córkę Doctora :)
Będzie albo faktyczną córką albo "podstawiona" przez Obcych a "zbudowaną" z DNA Doctora.
Co prawda pamiętamy że Doctor cos wspominał, że był ojcem ale czy to juz teraz zostanie wyjaśnione ?

Co ciekawsze Georgia Moffett jest FAKTYCZNIE córką Doktora a dokładniej aktora grającego
poprzednie wcielenie Doctora - czyli Petera Davisona !

Georgia Moffett już wcześniej była brana pod uwagę jako towarzyszka Doctora - ale casting wygrała Billie Piper.

Jak widać co się odwlecze to nie uciecze...

#19 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 04.02.2008 - |17:23|

psjodko a co się stało z Catherine Tate, wcześniej były informacje że ona ma być towarzyszką doctora. A i jeszcze jedno wiadomo dokładnie kiedy ruszy 4 sezon?
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#20 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.02.2008 - |07:35|

psjodko a co się stało z Catherine Tate, wcześniej były informacje że ona ma być towarzyszką doctora.

A co się ma dziać ?
Będzie :)
Wystąpi we wszystkich odcinkach nadchodzącego sezonu.
Natomiast pozostałe (w sumie to chyba już 4) panie będą tylko w niektórych.
Podobno mają być odcinki gdzie będą wszystkie na raz ;)
Niezły haremik sobie uzbiera Doctorek :)

A co do tego kiedy będzie premiera:
http://www.bbc.co.uk...dvent2007.shtml
Na tej stronie jest ładny licznik odliczający do dnia premiery :)
Jeszcze tylko 29 dni !

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.02.2008 - |08:03|

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych