Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na nick?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#1 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 28.08.2003 - |18:07|

Skąd pomysł na nick'a? Myśle, ze sporo osób wypowie się na temat powstania swojej ksywnki na naszym forum. Więc do dzieła!

Mojego nicka używam już około 3-4 lat. Dokładniej lato, gdy na rynek weszła gra strategiczna Faraon. Właśnie wtedy postanowiłem nazywać się Seth. Miłym zaskoczeniem okazał sie dla mnie odcinek 3x02 "SETH". Zorientowałem sie, że tam też jest Seth, tyle że Goa'uld...

A wasz?
  • 1
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#2 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 28.08.2003 - |18:09|

kurde .....no nie wiem skad mój nick .....:) chyba z mojej postury ciała a ,ze misków jest pełno to jak sobie dałem taka literkę "m" na początku :). Teoretycznie miało być mMisiek ale jest mmisiek
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#3 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.08.2003 - |18:10|

Mój powstał niedawno, jakieś pół roku temu (wtedy założono mi stałkę). Zakładałem sobie maila na pf.pl i jakoś nagle mnie tchnęło na mathix'a. B) Wszędzie w necie używam tego samego pseudo.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#4 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 28.08.2003 - |18:14|

Hmmm... u mnie dość prozaicznie - od nazwiska. Część mojego nazwiska brzmi podobnie i tak mnie kumple przezywali jeszcze w technikum. Mnie się to nawet spodobało więc tylko troszkę udziwniłem pisownię, żeby było ciekawiej. A jak mnie podłączyli do neta to skwapliwie z tego nicka zacząłem korzystać uznając, że jest wystarczająco rzadko spotykany. Prawda że ładny ? ;)
  • 0
"...something takes a part of me..."

#5 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.08.2003 - |18:17|

To znaczy, że jesteś Joviszyński? :D

Użytkownik mathix edytował ten post 28.08.2003 - |18:17|

• 0

#6 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 28.08.2003 - |18:27|

a ja malo oryginalnie od bohatera ksiazki fantasy R. A. Salvatore, tyle ze uzywam juz od jakis 6-7 lat wiec ciezko sie przestawic, choc teraz jakbym mial wybierac to pewnie bym sobie wzial Gatsu or smth ;)
  • 0

#7 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.08.2003 - |18:41|

No mój nick z dwa lata temu powstał. Początkowo byłem Tokar (od nazwiska) :] potem jednak chciałem się jakoś wśród tych Tokarów na GG wyróżnić oraz zaznaczyć swoją manię wrotami wszędzie gdzie się tylko pojawię (chat, gg, fora) i stałem stargatowym tokarem :D
Log65: Happy camper

#8 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 28.08.2003 - |19:31|

Cała sprawa rozchodzi się o ś.p. czasopismo komputerowe "RESET". Drukowali tam krótkie komiksy, takie jak "Predator vs. Gołota" czy "48 stron". Przez dwa numery przewalił się też komiks "Rezydent", którego bohater nazywał się... Castor Krieg oczywiście. Komiks był do kitu, ale nick jakoś przylgnął. Nie wiem od ilu lat go używam, z prostego powodu - nie pamiętam, który to był numer RESETa. :lol:
  • 0

#9 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 28.08.2003 - |19:49|

Moj nick to wywodzi się aż z początków szkoły podstawowej. Mój koleś Kreda (bo był wysoki i chudy) stwierdził, że mam fryca szyli szopę na głowi i tak powstał szopen. A, że trzeba było się jakoś odróżnić od naszego słynnego muzyka więc powstał SZOPEN. Mój nick ma jakieś 18 lat:)
Ciekawe czy ktoś mnie pobije co do długości czasu własnego nicka.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#10 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 28.08.2003 - |19:50|

Sa dwie proste drogi do mojej ksywki :
1. Jako fan Star Wars i miłośnik RPG kiedyś przez bardzo długi czas prowadziłem GW i tylko . Kumplom w klubie się podobało i okrzykneli mnie jako Obi Two Kenobi , ale po jakimś czasie skruciło się to do Obi
2. Mam na Imie Robert , no i w szkole wszycy wołali Robi , aż któregoś razu w czasie meczu któryś zawołał do mnie obi i tak mi zostało .

Dodatkowo kumple ze szkoły nie mieli nic wspunlego z Klubem fantastyki do którego należałem KF Rassun ( póżniej Nimeria ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 28.08.2003 - |19:51|

Mój nick? To było chyba w styczniu ubiegłego roku. na informatyce z koleżanką na chata weszłyśmy. Wpadła na pomysł że trzeba jakiegoś super nicka mieć. Ona wymyśliła Wenus no to ja tak żeby było podobnie to padło na Hathor. No i jeszcze mój bzik na temat Egiptu sie dołożył. Potem była margeretka no ale co stare to dobre. :P
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#12 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.08.2003 - |19:57|

a ja malo oryginalnie od bohatera ksiazki fantasy R. A. Salvatore, tyle ze uzywam juz od jakis 6-7 lat wiec ciezko sie przestawic, choc teraz jakbym mial wybierac to pewnie bym sobie wzial Gatsu or smth ;)

Drizzt Do'Urden walczący dwoma srebrnymi sejmitarami, posiadający magiczną figurkę czarnej pantery, którą może raz dziennie zamienić w czarną panterę. Nie znam gościa. :P
  • 0

#13 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 28.08.2003 - |20:01|

A ja to tak trochę z przeróbki jednego z bohaterów pewnej książki. Był to horrorek Grahama Mastertona "Wojownicy Nocy"(lubiłem czytać jego książki, teraz czasem do nich wracam) był tam między innymi Kasyx - troszeczkę go przerobiłem ze względu na moje inicjały - to było około 6 lat temu. Od tamtej pory można Ksyraxa spotkać na wielu stronach B) :D :lol:

Użytkownik Ksyrax edytował ten post 28.08.2003 - |20:03|

• 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#14 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 28.08.2003 - |20:45|

Hmmm... Moj nick jest dosc mlody - ma cos kolo 1 roku :) bo mniej wiecej wtedy sie przechrzcilem ze swej starej ksywki weber80 na Katharn :)
Ta pierwsza wziela sie nie wiadomo skad :D
Katharn jest zwiazana z Star Wars, a konkretnie z gierka Jedi Knight 2: Jedi Outcast. Wlasnie wtedy uradowany odpalilem ta gierke (zassana z netu :) ).
Bylem nia zachwycony i strasznie qmpli namawialem zeby w nia zagrali. Opisywalem im tez fabule (glowny bohater nosi imie Kyle Katarn). Robilem to czesto - przyznaje :D (Bogu dzieki ze mnie nie zlinczowali B) ). Pewnego dnia ktorys z nich nazwal mnie w zartach Katarnem i mi sie spodobalo :D - wrzucilem tylko h do srodka zeby nikt nie mogl mi zarzucic plagiatu i tak zostalo :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#15 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 28.08.2003 - |20:57|

3 pierwsze litery imienia i 3 nazwiska.To cala zagadka

:D
  • 0

#16 Ruda

Ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.08.2003 - |21:23|

Ksywkę Ruda mam już jakieś 10 lat. Znajomi mnie tak nazwali od koloru moich farbowanych włosów. Właściwie ten kolor to czerwień owocu granatu, ale kto to spamięta :) Przerobiłam już parę ksywek:
- mała - bo 158 cm to żadne osiągnięcie :P
- nietoperz - od ratlerka (to ten mały, głośno szczekający i wiecznie trzęsący się pies :D )
- toperz - bo to krócej niż nietoperz :)
Najbardzej jednak przypadła mi do gustu Ruda i tak już zostało :D
  • 0
Przekonanie to luksus tych, co stoją z boku...

#17 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.08.2003 - |21:32|

Najpierw opowiem historie....MacGyver,powstal jak na sieci bylem jeszcze KoNiO-obejrzalem film Atlantyda i MacGyver i stalo sie zostałem MacGyver'em....a czemu na forum bylem KonDom???Bo w szkole mam ksywkę Kondon i chciałem troche urozmaicić,ale jak widać wróciłem do MacGyver i niech tak zostanie....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#18 ediss

ediss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoCzechowice - Dziedzice

Napisano 28.08.2003 - |22:13|

A moj powstal z zazdrosci.

Brat z kolegami siebie ponazywali roznymi ksyfkami, to i ja musialem.
Dreczyl mnie ten problem jakies pol roku. W koncu uznalem, ze "Edi" jest fajne.
Poszedlem wtedy jeszcze do kafejki zalozyc sobie pierwsze konto mailowe. Jakie bylo moje zdziwienie, jak nie dalo sie takowego zalozyc. Postanowilem nie myslac za duzo dolozyc "s" na koncu, potem jeszcze jedno "s" i tak powstal "Ediss".

Powiem szczerze, ze naprawde mi sie podoba i w Polsce nie ma chyba nikogo, kto by takiego ksyfka uzywal.

Ediss roolz:]
  • 0

#19 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 29.08.2003 - |02:23|

Moje nie jest zbyt orginalne wszyscy wiedza z kad sie wzielo byłem 4 zarejestrowanym na forum i wybrałem coś hihih fajnego :P
Moja druga ksyfka to "Chili"
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#20 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 29.08.2003 - |08:18|

Ksywkę Ruda mam już jakieś 10 lat.

Moja babka od infy ma maila ruda(jakieś liczby)@wp.pl. Mam nadzieję, że to nie ty? :D (Nie ona nie jest ruda.)

Co do powtarzalności mojego nick'a to wydaje mi się, że spotkałem mathixa w USA. Chciałem się zarejestrować na jakimś forum i nie wyszło, więc uznałem, że jest drugi mathix. Ale tylko ja jestem prawdziwy! B)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych