Skocz do zawartości

Zdjęcie

Punisher: War Zone (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.03.2009 - |20:58|

Najlepszy film made in Punisher i jedna z najlepszych adaptacji komiksu ostatnich lat.

Film bardzo brutalny, dosadnie.

Wizualnie pierwsza klasa, świetne też tempo.
Strzelaniny jak i też walka wręcz MIODZIO :D

Obsada wielce udana a bohater grany przez Pulo z Rome to kwintesencja tego co rozumiemy jako bezwzględnego mściciela i wyznawcy zasady "oko za oko"

Jako że to adaptacja komiksu to wiadomo nasz Puni jest połączeniem Neo z Matrixa i "pana Marchewki" z Shoot Em Up.

Po prostu : nadchodzę JA i was wszystkich ROZPIER#$$.

Podsumowując bardzo udane kino akcji oparte na komiksie, które nie przynudza, nie filozofuje i nie udaje czegoś czym nie jest.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |21:05|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.03.2009 - |21:08|

Najlepszy film made in Punisher i jedna z najlepszych adaptacji komiksu ostatnich lat.
...............
Podsumowując bardzo udane kino akcji oparte na komiksie,

Hm najlepszy, udany, ale ten film ma jakąś treść/fabułę którą można opisać w pierwszym poscie ?
Nie wspominając o roku produkcji i tych ...... jak im tam..... aktorach co w nim występują , są jacyś ?

:unsure: B)

ps. ja Was tu trochę "pognębię" przy zakładaniu tematów o filmach, bo uwagi rzucone tak w powietrze ale nie wiadomo za bardzo o czym i robi się śmietnik.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2009 - |21:08|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 03.03.2009 - |21:17|

ps. ja Was tu trochę "pognębię" przy zakładaniu tematów o filmach, bo uwagi rzucone tak w powietrze ale nie wiadomo za bardzo o czym i robi się śmietnik.

A nie lepiej stworzyć jakiś schemat zakładania tematu o filmie i wtedy wywalać do BH tematy niespełniające kryteriów?

Jeśli chodzi o sam film, to można go śmiało obejrzeć. Nie zawiodłem się na nim.

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 03.03.2009 - |21:20|

1. Fabuła jest prosta jak drut, za to akcji pod dostatkiem

2. Praktycznie nikt nie wpisuje daty zwłaszcza nowych aktualnych filmów. Rok produkcji oczywiście 2008

3. Pełną obsadę itp mamy na filmwebie i nie widzę sensu wklejania i powielania ich bazy.

Wydaj mi się że tutaj bardziej piszemy swoje opinie na temat filmów, które byśmy polecili oglądać i te co należało by omijać z daleka

P.S. Jaki sens ma pisanie że głównego bohatera gra Ray Stevenson. O wiele lepiej powiedzieć że to niezapomniany Pullo z Rome i wszystko jasne, bo niestety gwiazdą rozpoznawalną jak Di Caprio to on nie jest.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.03.2009 - |22:05|

A nie lepiej stworzyć jakiś schemat zakładania tematu o filmie i wtedy wywalać do BH tematy niespełniające kryteriów?

Jak sobie życzysz.

2. Praktycznie nikt nie wpisuje daty zwłaszcza nowych aktualnych filmów. Rok produkcji oczywiście 2008

3. Pełną obsadę itp mamy na filmwebie i nie widzę sensu wklejania i powielania ich bazy.

Wydaj mi się że tutaj bardziej piszemy swoje opinie na temat filmów, które byśmy polecili oglądać i te co należało by omijać z daleka

P.S. Jaki sens ma pisanie że głównego bohatera gra Ray Stevenson. O wiele lepiej powiedzieć że to niezapomniany Pullo z Rome i wszystko jasne, bo niestety gwiazdą rozpoznawalną jak Di Caprio to on nie jest.

2. To ,że niektórzy piszą z błędami to też mamy tak pisać ? ;)
3. Nikt nie mówi o pełnej obsadzie ale chociaż o głównych aktorach.

Owszem piszemy opinię o filmach ale trzeba wiedzieć o jakich i o czym są te filmy a nie tylko było dużo wybuchów więc jest świetnie.
Co z tego ,że mi napiszesz, że film udany ,jest akcja ale to mamy w każdym filmie.
Chyba nie zaszkodzi i nie kosztuje to dużo wysiłku napisać choćby ze 2 zdania na temat fabuły ? ?
A jak się okaże, że jest np o porywaniu dzieci a może ktoś tego nie lubi to nie będzie niepotrzebnie zawracał sobie głowy taką pozycją mimo ,że "najlepszy", "udany".
Co do przykładu z Pullo z Rome to się zgadzam, że pomocny choć ja osobiście nie lubię Rome ale przynajmniej wiem który to gościu. :D

Jak robimy coś to róbmy porządnie, skoro chcecie aby ktoś poświęcił swój czas na czytanie tego co napisaliście to szanujcie czytelnika.

ps. zaraz stworzę jakiś ogólny schemat.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#6 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 04.03.2009 - |14:22|

P.S. Jaki sens ma pisanie że głównego bohatera gra Ray Stevenson. O wiele lepiej powiedzieć że to niezapomniany Pullo z Rome i wszystko jasne

Dla mnie nie jest wszystko jasne bo nie widziałem Rome i nie mam pojęcia kto to jest Pullo
A Ray'a Stevensona to sobie poszukam na IMDb.

Co do filmu:
Dużo akcji, bardzo dużo brutalności i po za tym nie ma nic.
Zero ale to naprawdę zero humoru a przy tak brutalnym filmie bardzo by się humor przydał.
Uwaga mały spoiler:
Spoiler

To aż prosi się o jakąś uwagę!!
W stylu:
"Szkoda czasu na papierkową robotę przy aresztowaniu"
Czy coś w tym stylu.

Bardziej mi sie podobał stary Punisher z Dolphem Lundgrenem z 89 roku
bo tam było dużo taki właśnie tekstów.

Jak dla mnie 6,5/10 za parę fajnych scen
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#7 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 04.03.2009 - |16:50|

Zero humoru? To chyba różne filmy oglądaliśmy. Ja tam się ubawiłem setnie, jak przy Shoot'em up. Kwestia nastawienia się na 90% rozwałki i 10% fabuły.

9/10 za rozrywkę, bo przecież nie za wkład w rozwój kultury :D

O niebo fajniejszy od ostatnich blockbusterów...
  • 0

#8 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 04.03.2009 - |17:28|

Jezeli chodzi o humorystyczne texty to chyba nie znasz za bardzo postaci punishera. To nie jest clown, tylko mroczny msciciel ktorego jedynym celem jest pozbywac sie przestepcow.

Ogolnie bylem pozytywnie nastawiony wiernosci do komiksu jezeli chodzi o brutalnosc( w poprzednim filmie bardzo tego brakowalo). Niestety efekt popsulo clownowate zachowanie frankensteina, ktory zachowywal sie niczym antybohater z kreskowki disneya....
  • 0

#9 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 07.03.2009 - |21:35|

Zgadzam się z autorem tematu. Film jest [beeep] jeśli chodzi o akcję, tempo też bardzo dobre, obsada też całkiem wporządku, poza Julią Benz, która potwierdza, że aktorką to ona nie jest i do kina dostała się chyba tylnymi drzwiami. Jeśli jesteś fanem kina akcji, to film jest zdecydowanie dla ciebie ! moja ocena 8/10... Początek mnie wbił w krzesło, nie spodziewałem się takiej rozpie*duchy:-)

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:35|

• 0

#10 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 11.03.2009 - |21:24|

Ja się trochę wyłamie z tych wszystkich ochów i achów, choć z drugiej strony nie wiem czy powinienem bo filmu nie obejrzałem do końca z jednego banalnego powodu zasnąłem :) swoją drogą to drugi przypadek żebym usną na filmie akcji, pierwszym był The Dark Knight.

Ja ostatnimi czasy oczekuję od filmu czegoś więcej niż ścielącego się trupa na różne bardzo lub mało wymyśle sposoby, a jeżeli już oglądam taki film to potrzebuje sporej dawki humoru (Shoot 'Em Up) lub jakiegoś fajnego bohatera (Rambo).

Początek filmu jest naprawdę fajny, dalej jest gorzej, a po pojawieniu się Julie Benz to miałem ochotę przerwać seans, oglądałem twardo aż usnąłem potem już twardo spałem.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#11 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.03.2009 - |18:53|

Film świetny, brutalny i to własnie w nim jest fajne, bo mało jest twórców którzy olewają młodą widownię i robią film dla prawdziwych facetów, mają gdzieś to że filmu nie obejżą osoby niepełnoletnie. Brawa dla Lexi Alexander, kobita ma jaja robiąc taki film, bo dzisiaj w stanach, mają fioła z kategorią wiekową.
Ogólnie film jest świetny nastawiony na czystą rozwałkę i w taki sposób sprawdza się idealnie. A najbardziej podobała mi się jedna z końcowych scen, gdzie Punisher wpakował przez drzwi karabin i wywalił z granatnika w tych gości którzy na niego czekali, bardzo fajnie wyszła ta scena, z takim lekkim Bullet-time jak z Maxa Paina.
  • 0

#12 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 28.03.2009 - |16:27|

Jestem świeżo po seansie i muszę powiedzieć,że niezła rozp***ducha Dołączona grafika Jak w Hitman'ie czy w Shoot'Em'Up Dołączona grafika

Zdecydowanie lepsza cześć niżeli pierwsza.Więcej akcji,krwi i brutalnych chwytów Dołączona grafika Nikt tak nie potrafi dotrzeć do kogoś jak Frank Castle Dołączona grafika Jego pięść,która aż wgniata się w ludzką czaszkę to naprawdę mocny argument Dołączona grafika Dużo strzelanin Dołączona grafika Fani parkour w tym filmie również znajdą coś dla siebie Dołączona grafika

Ogólnie fajny klimat filmu,lecz ten cały Jigsaw i jego braciszek Jimmy James był żałosny :]

Film oceniam na mocne 6 +

Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:20|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#13 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 02.04.2009 - |18:57|

Początek filmu jakoś mi nie przypasował i obawiałem się kolejnego ŻFA "Żenującego Filmu Akcji". Potem jednak stwierdziłem, że takich mocnych scen już dawno nie widziałem (np. strzał prosto w twarz z shotguna). Natomiast słabą stroną filmu, jak dla mnie, jest szarżowanie w "demoniczność" przez Jigsaw'a i jego brata (np. scena z lustrami) oraz ogólnie fakt, że co film, to inny aktor jest Punisherem. Moja ocena, to szkolna, słaba czwórka, ale czwórka.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 02.04.2009 - |19:00|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych