Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 156 - S07E12 - 7:00 p.m. - 8:00 p.m.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (5 głosów [62.50%])

Procent z głosów: 62.50%

2. 9.5 (1 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

3. 9 (1 głosów [12.50%])

4. 8.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [12.50%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 03.03.2009 - |12:37|

7x11 i 12

ten sezon naprawdę wymiata; 2 bardzo dobre odcinki; już nie mogę się doczekać 7x13; naprawdę zdziwiłbym się, jeśli oglądalność by się zmniejszyła;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#2 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 03.03.2009 - |20:24|

Powiem tak - wróciło stare dobre 24 - znowu jest napięcie, akcja i wszystko co w tym serialu najlepsze - nie wieże żeby porwanie prezydent było ostatnim ważnym wydarzeniem w tym serialu, finał każdego sezonu zawsze był najlepszy i dalej mi bibczy w głowie kto miał polityczny cel by doprowadzić do tego co się dzieje w Snagali i komu zależało na tym Juma hasał sobie po USA jak królik. Że komuś chodzi o kasę to już wiemy - pora poznać prawdziwe dno polityczne, bo bardzo bym się zawiódł gdyby wszystko uproszczono do zwykłego skoku na kasę.
  • 0

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.03.2009 - |23:47|

Ech wszystko fajnie , PRZEDE WSZYSTKIM EFEKTOWNIE i w ogóle bo tak miało wyglądać ale jakiegokolwiek realizmu w tym mało.

Nadal rozbraja mnie to ,że banda "murzynków" z dżungli rozwala Biały Dom niby zabezpieczone miejsce z tyloma wyszkolonymi ludźmi.

A co my tu mamy - agentów SS ginących jak muchy, straszliwie podkładających się wręcz pod lufę afrykańskiego komanda.
Aż oczy bolą ;) ale co z tym jak się nie mylę oddziałem piechoty który stacjonuje przy WH, mieli przepustkę ?
Do tego schron prezydenta USA a tak marnie wyposażony ? WTF.
To już byle krezus z NY czy LA ma lepszy Panic Room od przywódcy państwa jeszcze oczywiście bohaterska córeczka pani prezydent która zaczyna robić fochy w czasie ucieczki i oczywiście niezłomny mister senator który dopiero co skarżył Jacka.

A ci super duper teroristen ?
Ludzie z których większość ledwo kleci zdania po angielsku, dotąd byli co najwyżej szkoleni w strzelaniu do uchodźców a największym osiągnięciem było pacyfikowanie wiosek gdzieś w dżungli gdzie największym oporem na jaki natrafili to bandy wieśniaków a tu proszę przechodzą przez cały WH jak nóż przez masło. Pomijam tego jednego misia z tym laptopem bo to jedyny sensowny facet a reszta to typowe mięso armatnie.

No i czy zły boss zawsze musi siedzieć przy stole i za przeproszeniem wpieprzać jakieś przepiórki z truflami z serwetką niczym dziecięcy śliniaczek na szyi ?
Czy to musiało być tak aż do bólu standardowe, oklepane. I jeszcze jednym kliknięciem w komputerze rozwiązał cały problem Jumy.

Ja rozumiem, że to dla dramatyzmu , lepszej akcji, adrenaliny itp to wszystko nam pokazali, tyle, że to wszystko tak pędziło do przodu, że zapomnieli o..... nawet nie wiem jak to nazwać. Poprzednie odcinki może mniej efektowne ale jakoś mi się oglądało z pewną dozą realności a ten tak trochę mi nie podszedł właśnie byle dużo i głośno się działo ale czy z sensem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.03.2009 - |23:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 04.03.2009 - |07:50|

PRZEDE WSZYSTKIM EFEKTOWNIE i w ogóle bo tak miało wyglądać ale jakiegokolwiek realizmu w tym mało.

tu Cię zupełnie nie łapię; to tak jakby 24 zawsze porażało realizmem; bez przesady;

Nadal rozbraja mnie to ,że banda "murzynków" z dżungli rozwala Biały Dom niby zabezpieczone miejsce z tyloma wyszkolonymi ludźmi.

rzeczywiście sposób w jaki się dostali mógł wywołać uśmieszek politowania;

Do tego schron prezydenta USA a tak marnie wyposażony ?

to nie był schron prezydenta; to było biuro tak skonstruowane, aby mogło służyć za prowizoryczne schronienie; ale to nie był, że tak się wyrażę, schron no. 1;

Ludzie z których większość ledwo kleci zdania po angielsku, dotąd byli co najwyżej szkoleni w strzelaniu do uchodźców a największym osiągnięciem było pacyfikowanie wiosek gdzieś w dżungli gdzie największym oporem na jaki natrafili to bandy wieśniaków a tu proszę przechodzą przez cały WH jak nóż przez masło.

jeśli przebieg wojny był analogiczny jak w innych krajach afrykańskich to dojście do władzy Jumy było poprzedzone krwawą wojną domową, a więc przed strzelaniem do uchodźców Ci ludzie walczyli; walczyli w ciężkich warunkach, są ostrzelani i musieli czymś się wyróżniać, aby zakwalifikować się do oddziału uderzeniowego Jumy;

z kolei agenci SS mimo, nie wątpię świetnego wyszkolenia, nie mają żadnego doświadczenia w walce, jeśli wcześniej nie odbyli służby wojskowej; nie wiem jaki tam procent jest, ale nie sądzę, żeby był duży; z tego co wiem zazwyczaj ci ludzie są z agencji ochrony prawa np. FBI; co więcej szkolenie agentów SS chyba nie obejmuje walki z komandem zaprawionych w bojach terrorystów;

a więc nie lekceważyłbym jak szans "murzynków", ale tak jak napisałem wcześniej takowe komando miałoby zerowe szanse na wejście do WH, ale gdyby jakimś cudem tam się dostało...
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#5 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.03.2009 - |08:54|

PRZEDE WSZYSTKIM EFEKTOWNIE i w ogóle bo tak miało wyglądać ale jakiegokolwiek realizmu w tym mało.

tu Cię zupełnie nie łapię; to tak jakby 24 zawsze porażało realizmem; bez przesady

Po pierwsze jestem fanem 24h i gdybym nie był to bym nie miał 6 sezonów na dvd, i zgadza się ,że 24h trzeba oglądać z przymróżeniem oka ale...
Pozwolisz ,że odpowiem cytatem:

Poprzednie odcinki może mniej efektowne ale jakoś mi się oglądało z pewną dozą realności a ten tak trochę mi nie podszedł właśnie byle dużo i głośno się działo ale czy z sensem.

to nie był schron prezydenta; to było biuro tak skonstruowane, aby mogło służyć za prowizoryczne schronienie; ale to nie był, że tak się wyrażę, schron no. 1;

Co nie zmienia, że był "marny". :D Zresztą to był klasyczny tzw Panic Room czyli okresowe schronienie przed zagrożeniem a tam w środku mimo wszystko pustki jakieś takie.

jeśli przebieg wojny był analogiczny jak w innych krajach afrykańskich to dojście do władzy Jumy było poprzedzone krwawą wojną domową, a więc przed strzelaniem do uchodźców Ci ludzie walczyli; walczyli w ciężkich warunkach, są ostrzelani i musieli czymś się wyróżniać, aby zakwalifikować się do oddziału uderzeniowego Jumy;

Tak zgodzę się, że to był wybrany oddział "doborowych" żołnierzy z armii Jumy ale zrobiono z nich normalnie herosów niczym Arnold S. z filmu Commando. ;)

Po prostu jakoś mi nie podszedł ten odcinek zbyt dużo, zbyt mocno i zbyt głupio się w nim działo.

Użytkownik biku1 edytował ten post 04.03.2009 - |16:32|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#6 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 04.03.2009 - |18:20|

Siódmy sezon jak na razie jest niesamowity i dostarcza świetnej rozrywki, ALE: być może coś przegapiłem (w takim przypadku zwróćcie mi uwagę na to), jakim cudem kilkunastoosobowe komando przez dokładnie 7 minut łazi po Białym Domu kompletnie nie wykryte? Pierwszy agent zostaje zabity o 19:11:45, Bill dostaje informację od FBI dokładnie o 19:18:44. Czy oni tam nie mają kamer na korytarzach? A nawet jeśli nie mają, jakim cudem przez 7 minut nikt nie zauważył martwych agentów? Jak widać zgromadzili później pokaźną grupkę zakładników - wszyscy siedzą w swoich pokojach, nikt nigdzie nie chodzi po korytarzach?
  • 0

#7 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.03.2009 - |19:24|

Wiecie co? Heroes - trzeci sezon i siada na tyłek, Prison Break - pary stykło na nie całe dwa sezony, Lost - sezon 5 i zaczynają się gubić. Na prawdę życzę wszystkim by w siódmym sezonie ich serial trzymał taki poziom. Zwłaszcza że 24 ma sztywne ramy konwencji. Tutaj nic zmienić nie można. Musi być Jack który w 24 godziny ratuje USA (wyjątek sezon 1). A że momentami brak logiki? To serial akcji a nie kolejne dzieło Bergmana. Jakby Szklana Pułapka była realistyczna to McClane zginąłby po 5 minutach.
Cieszę się że mój ulubiony serial odbił się od dna jakim był poprzedni sezon i mam nadzieję że i ten wyjdzie u nas na DVD. Miejsce na niego czeka obok poprzednich sezonów.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych