Skocz do zawartości

Zdjęcie

My iz buduschego (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.03.2009 - |16:28|

Na wstępie powiem że bardzo lubię filmy wojenne a patriotyczne aż łapią mnie za serce.
Dodatkowo miła dla mojego ucha jest rosyjska mowa, piosenki i słowiańskie klimaty.

Wróćmy jednak do filmu.

Opowiada on o czterech młodych rosyjskich mężczyznach, którzy trudnią się odkopywaniem "pamiątek" Wielkiej Wojny Ojczyźnianej, zostają "za karę" ? przeniesieni w 1942 rok w sam środek toczących się walk i próbują wrócić do czasów współczesnych.

Mi się film bardzo podobał, wszystko jest spójne, zgrane.
Walki przedstawiają się nieźle.

Nie można zapomnieć też o pięknej sanitariuszce (Yekaterina Klimova) i pięknej piosence którą śpiewa.
http://www.youtube.c...feature=related :D

Całość jest oczywiście bardzo patriotyczna co jeszcze bardziej podkreśla chóralna muzyka w tle, którą także bardzo lubię.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |21:37|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 02.03.2009 - |13:10|

Widziałem,widziałem i powiem, że mi się nawet podobał.
Ciekawie pokazana jest II wojna światowa z punktu widzenia żołnierzy rosyjskich.
Tylko,że twórcy radzieccy maja duży problem z pokazywanie II wojny światowej
a dokładnie działań żołnierzy radzieckich bo przecież nie pokażą jak rozstrzeliwali wycofujących się albo jak wysyłali oddziały skazańców do zdobycia jakiegoś bunkra.
Chociaż w tym filmie pokazali,że nasi bohaterowie ruszają do ataku bez broni i dopiero jak ktoś zginął to mogli zdobyć broń - co występowało w rzeczywistości(np. pod Stalingradem)

Wracając do filmu: dobry scenariusz, film nieźle zrobiony pod względem zdjęć, nawet nieźli aktorzy.

Jak dla mnie 8,5/10
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#3 airwolf23

airwolf23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.05.2010 - |14:01|

Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum ale dla mnie tym ważniejszy że już od dłuższego czasu szukam tytułu lub wszelkich informacji na temat piosenki śpiewanej przez Ninoczkę :)
Jeśli ktoś ma jakieś info byłbym bardzo wdzięczny.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych