Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Animatrix (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena (7 użytkowników oddało głos)

The Animatrix

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (3 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

3. 8 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

11. Nie widziałem i nie zamierzam zobaczyć (0 głosów [0.00%])

Najlepsza część Animatriksa:

1. Final Flight of the Osiris (3 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

2. The Second Renaissance Part I (0 głosów [0.00%])

3. The Second Renaissance Part II (1 głosów [16.67%])

4. Kid's Story (0 głosów [0.00%])

5. Program (0 głosów [0.00%])

6. World Record (1 głosów [16.67%])

7. Beyond (1 głosów [16.67%])

8. A Detective Story (0 głosów [0.00%])

9. Matriculated (0 głosów [0.00%])

Najgorsza część Animatriksa:

1. Final Flight of the Osiris (1 głosów [16.67%])

2. The Second Renaissance Part I (0 głosów [0.00%])

3. The Second Renaissance Part II (0 głosów [0.00%])

4. Kid's Story (0 głosów [0.00%])

5. Program (1 głosów [16.67%])

6. World Record (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

7. Beyond (1 głosów [16.67%])

8. A Detective Story (0 głosów [0.00%])

9. Matriculated (1 głosów [16.67%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.02.2009 - |18:34|

Animatrix to dziewięc krótkich filmów animowanych które uzupełniają trylogię Matriksa.
  • Final Flight of the Osiris - Ostatni lot Ozyrysa - Jedyna część wyświetlana w kinach przed innymimi seansami (nie tylko przed Matriksem 2), będąca również najmocniej powiązana z samą trylogią. Przedstawia ostatnie chwile załogi Ozyrysa. Jako jedyna cześć ta nie jest anime. Jest to pokaz wysokiej klasy grafiki komputerowe.
  • The Second Renaissance - Drugie odrodzenie - Historia początku wojny maszyn z ludźmi.
  • Kid's Story - Historia ucznia - Historia nastolatka, który sam uwalnia sie z Matriksa, postać ta powraca również w drugiej i trzeciej części trylogii.
  • Program - symulacja walki w średniowiecznej Japonii.
  • World Record - Rekord świata - Historia sportowca, ktory staję świadomy więzi którą jest Matrix.
  • Beyond - Nawiedzony dom - Grupka dzieci znajduje dom, w którym dzieją się różne dziwne rzeczy, wynikłe wskutek błędów systemowych.
  • A Detective Story - Opowieść detektywa - Detektyw zostaje wynajęty w celu zlokalizowania hakera Trinity.
  • Matriculated - Zniewolony - Grupa ludzi próbuje przeprogramować maszynę do własnych celów.
Mile widziane sugestie dokładniejszych opisów odcinków.

Zapraszam do dyskusji i oceny.

Użytkownik Toudi edytował ten post 27.02.2009 - |18:35|

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.02.2009 - |20:47|

Oglądałem daaawno temu i pamiętam jedynie ten odcinek ze sportowcem, który biegał tak szybko, że aż Matrix nie nadążał i do realnego świata mógł trafić :D. Inni zawodnicy się w agentów poprzemieniali itd. Całkiem spoko ogólnie Animatrixy były, aczkolwiek same filmy duuuużo lepsze.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.02.2009 - |21:16|

Final Flight zrobiony był dość dobrą techniką. Momentami jednak niektóre rzeczy się zlewały ale jak na tamte czasy można wybaczyć. Historia była fajna ale baaardzo krótka. Jeszcze nie zdążyłem nacieszyć oka a tu już koniec. Fajnie to potem wkręcili do 2 części Matrixa. Swoją drogą szkoda że to nie była część filmu jako sekwencja otwierająca.

Renessaince jest jak dla mnie zbyt dokumentalny. To niby zapiski z komputera Zionu a dość dokładnie opisują jak doszło do wojny kiedy w filmie nie mieli co do tego pewności. To bardziej powinien być jakiś wyciek z danych Matrixa ale to tylko taka moja uwaga.

Program też taki sobie. Ogólnie chyba miał na celu pokazanie scen walki w tej technice. Nie pamiętam żeby był w tym jakiś głębszy przekaz. Nie pamiętam dokładnie ale chyba było w nim coś takiego że dziewczynie wkręcili że to się dzieje naprawdę a nie w symulacji ale pewności co do tego nie mam.

Detective Story. To było bodajże w technice komiksowej. To była historia na film ;) Trochę smutno się skończyło, zacząłem się potem zastanawiać dlaczego żaden agent nie wskoczył w Neo kiedy ten wpadł do Morfeusza na pigułkę ;)

Beyond. Uff to była męczarnia ;) kolejna technika. Jakaś dziwna kreska przypominająca mangę. Jak napisałeś cała ta historia była po to żeby pokazać jak Matrix radzi sobie z bugami w systemie. Łatka boisko 2.0 załatwiła sprawę ;) Ale sama fabuła już trochę dziecięca, zalatywało nudą i mimo że chcieli wkręcić humor jakoś specjalnie im to nie wyszło.

Marticulated. Tego szczerze mówiąc nie pamiętam. Prześwituje mi jedynie że ktoś się połączył z maszyną i miał jakieś doznania w jej umyśle. Ale nie wiem czy to było w tym filmiku.

World Record. Rydzu dobrze napisał. Gośc był szybszy od Matrixa. Nie jestem pewien jaki przekaz miał ten filmik. Tam był chyba taki motyw że biegł tak szybko że mu ścięgna pękały :blink: na koniec skończył na wózku. Wcześniej zdążył się przebudzić i to co zobaczył pewnie doprowadziło go dodatkowo do choroby psychicznej. Smutne.

Kid's Story. Dziciak był tutaj tak zdolny że podczas spadania z dachu wyskoczył z ciała i obudził się w realu. Jakoś tak to pamiętam. Wychodziłoby na to że ciało jednak zostaje w Matrixie. Pamiętam że na końcu był jego pogrzeb.
  • 0
don't try

#4 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.02.2009 - |21:50|

Beyond IMHO najlepszy, Program i Second Reneissance wbijal sie w pamiec i oczywiscie ostatni lot
Detective's Stropy rowniez interesujace, ale reszta... noc coz, co kto lubi

mi sie podobało Beyond,l bop bylo interesujace, koreanska kreska, swietne przedstawienie błędu matriksa...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#5 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 04.03.2009 - |17:11|

Last Flight i Reneissance powaliły mnie swojego czasu. Pierwsze wykonaniem, a drugie przedstawieniem historii wojny z maszynami w ultra brutalny sposób. Niby kreskówka, ale aż mnie ciarki przechodzą jak maszyny robią z ludzi sałatkę. No i pierwszy raz wyczaiłem tam Supermoves :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych